De Fast-Track naar Succes met Edwin Selij

Google+ LinkedIn

Edwin Selij gelooft tot op het bot dat iedereen zich in korte tijd kan vrijmaken van problemen. Het is dan ook zijn levensmissie om zoveel mogelijk mensen te helpen zich te verlossen van emotionele ballast.

Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland. Hij was laatst te gast in mijn podcast. Ik sprak met Edwin over zijn bijzondere werk, en in dit artikel deel ik zijn belangrijkste tips. Deze brengen niet alleen jou maar ook je bedrijf naar een hoger level. En natuurlijk kan je het hele gesprek met Edwin ook beluisteren!

Edwin vertelt me over de tijd dat hij totaal niet lekker in zijn vel zat. Hij was depressief en eenzaam en gebruikte alcohol en drugs om de pijn te verzachten. Hij werd vader van een tweeling. Toen hij te horen kreeg een van zijn zoontjes met 6 weken oud hoogstwaarschijnlijk aan een infectie zou overlijden, kwam de ommekeer.

Edwin: “Ik stond in de keuken en zag beelden voor me van de begrafenis van mijn zoontje. Dat was onbeschrijfelijk emotioneel. Ik dacht: als je nu niet stopt met gebruiken, dan gaat hij echt dood. En het is jouw schuld.” Sindsdien heeft Edwin nooit meer gebruikt en 5 jaar geen druppel alcohol gedronken.

Later ontdekte Edwin, tijdens het lezen van een boek van Tony Robbins, dat wat in de keuken spontaan had plaatsgevonden het zogeheten swish patroon was, een techniek die in NLP veel wordt gebruikt. “Waarom had niemand dit mij verteld toen ik een jaar of 18 was? Dit zou toch iedereen moeten weten!” Vanuit NLP kwam Edwin vervolgens in aanraking met hypnose en al snel was zijn missie geboren.

 

TIP #1 Begin elke dag met een superstart

Edwin heeft een duizelingwekkend programma om fit en productief te blijven. 2 à 3 keer per week Aikido, 4 keer per week fitness, ieder ochtend lopen mét ademhalingsoefeningen en regelmatig mediteren.

Als je denkt: waar haalt hij de tijd vandaan? Edwin heeft tijd gecreëerd! Hij voegde 13,5 uur per week extra toe aan zijn werkweek door dagelijks rond 5 uur op te staan. De vroegste uren gebruikt hij voor sport, maar ook voor het schrijven van nieuwe content.

Edwin: “Om 7 uur zit ik gewoon aan het ontbijt met mijn 4 zoons en heb ik een enorm tevreden gevoel omdat ik de belangrijkste dingen voor die dag al heb gedaan!”

 

TIP #2 Sta open voor nieuwe suggesties

Volgens Edwin is iedere belemmering in je bedrijf of leven een belemmering in jezelf. Edwin: ”Wat jij gelooft over mensen, dingen, de wereld, creëert je eigen realiteit. Die perceptie kan je veranderen, bijvoorbeeld met behulp van hypnose.”

“Met hypnose kan je er voor zorgen dat iemand openstaat voor suggesties. Daardoor kan iemand vanuit andere perspectieven naar de wereld kijken. Hoe opener iemand staat, hoe meer hij ook aanneemt. In extreme gevallen kan de simpele opdracht ‘vanaf nu ben je nooit meer bang’ al in één keer werken.”

Wat ik zelf mooi vind, is dat Edwin zegt dat mensen hiermee nieuwe inzichten krijgen. En daarmee bedoelt hij dat ze zicht krijgen op wat al in hen zit, maar waar ze eerder nog geen zicht op hadden.

 

TIP #3 Lekker lachen

Met hypnose worden problemen dus niet bedekt of weggehaald maar in een ander perspectief geplaatst. Door die ervaring kan iemand die eerder bang was voor honden ineens een hondenliefhebber zijn als Martin Gaus.

Die nieuwe werkelijkheid geeft je vervolgens ruimte om te zien dat veel van je eerdere belemmerende overtuigingen irreëel, futiel of belachelijk waren. “Be-lach-e-lijk”, zegt Edwin. “Ik laat mensen altijd even flink lachen, want dan ontstaat er echt ruimte om je te verlossen van problemen en door te breken naar het volgende niveau.”

 

TIP #4 Werk vooruit

Edwin is momenteel met zijn bedrijf marktleider van de Benelux. “10 jaar geleden had ik wel deze missie maar geen idee waar ik eigenlijk mee bezig was. Ik ging gewoon door en langzaam ontvouwde zich mijn huidige bedrijf.”

Inmiddels gaat Edwin veel strategischer om met zijn ondernemerschap. Hij zorgt ervoor dat hij continu zichtbaar is en op grote schaal waardevolle content creëert. Edwin heeft zijn content voor het komende jaar al klaar.

“Het mooie is dat ik nu goed kan nadenken over wat ik in welke volgorde ga aanbieden. En ik gebruik systemen die voor me werken. Zo bouw ik het bedrijf echt verder uit.”

 

TIP #5 Blijf je ontwikkelen

Om steeds weer een level verder te komen, vindt Edwin het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Het meeste zit al in jezelf, maar je omringen met de juiste mensen helpt je om het beste in jezelf naar boven te halen.

Daarnaast moet je jezelf stimuleren om groot te denken. “Denken kost toch al energie, waarom zou je dan niet groot denken? Dat geeft je ook nog eens energie en je verlegt er je horizon mee.”

Verder leest Edwin ontzettend veel boeken: “Ik lees ze lang niet allemaal uit hoor. Voor mij is een boek al goed als ik er één idee uit haal. Als dat al op bladzijde 2 gebeurt, dan lees ik niet verder maar ga ik er direct mee aan de slag.”

 

Ik vind het echt bijzonder hoe Edwin keer op keer doorbreekt naar het volgende niveau in zijn leven en zijn bedrijf. Eerlijk gezegd vond ik hypnose eerst nogal zweverig en hocus pocus. Dankzij Edwin Selij weet ik nu dat het gewoon een hele effectieve methode is om in korte tijd definitief een einde te maken aan emotionele ballast die een gelukkig en vrij leven in de weg staat. Zal ik dan maar een keertje? 😉

Wil je meer weten over Edwin? Kijk dan op www.hypnoseinstituutnederland.nl.

Hoe denk jij over de tips van Edwin? Ik lees het graag in de comments. Alvast bedankt!

 

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *