Een jong ondernemertje tussen de multimiljonairs met Thijs Lindhout

Google+ LinkedIn

Thijs Lindhout is een super gedreven jonge ondernemer die in korte tijd succesvol werd. Een tijdje geleden sprak ik hem in mijn podcast. In deze blog de highlights van ons gesprek.

Ik was op weg naar een training toen ik luisterde naar een interview met Thijs Lindhout. Zijn verhaal boeide me zo dat ik niet kon stoppen met luisteren en gewoon te laat kwam! Wow, wat heeft die jongen een energie en een hoop interessante verhalen te vertellen. Ik ben blij dat ik Thijs heb kunnen strikken voor mijn podcast.

Voor deze blog heb ik de beste 8 tips van Thijs uit de podcast gehaald, maar natuurlijk wil ik je aanraden om ook gewoon een keer naar het gesprek zelf te luisteren!

 

1. Volg een ochtendritueel

Op het moment van het interview heeft Thijs een keelpijntje, opgedaan tijdens een focus-vakantieweek op Tenerife. Hij weet al dat het niet veel erger dan dit keelpijntje gaat worden. “Ik spreek mezelf gewoon toe: Thijs, je bent niet kapot te krijgen. Het werkt als je dat soort dingen tegen jezelf zegt.”

Het lijkt wel of ik mezelf hoor praten. ‘Mind over Matter’ is mijn motto. Een krachtige mindset breng je steeds verder! Daarom train ik mezelf dagelijks om mentaal in topvorm te komen, onder andere met behulp van de Wim Hof Methode (de iceman, weet je wel).

Thijs heeft zelf ook een ochtendritueel, geïnspireerd door Tony Robbins. Waar Tony Robbins zelf ’s ochtends een warme en een koude jacuzzi afwisselt, springt Thijs direct onder de ijskoude douche. Ook al haat hij zichzelf er iedere ochtend om, de energiestoot die het oplevert voor de rest van de dag is onbetaalbaar.

Vervolgens nog een rondje opdrukken voor kracht in hart en spieren en tot slot een focusoefening: ‘Wat kan ik bereiken vandaag? Waar ben ik dankbaar voor? En wat is mijn focus vandaag?’ Wow, wat een krachtig ochtendritueel!

 

2. Ga een dubbelleven leiden

Als ik Thijs vraag wat hij precies doet met zijn bedrijf, zegt hij: “Eigenlijk leid ik een dubbelleven. En ik kan iedereen aanraden dat ook te doen!” Thijs Lindhout is voor 50% ondernemer en voor 50% theatermaker. Zijn drie passies kan hij hier volledig in kwijt: ondernemerschap, drummen en spreken. “In alles wat ik doe moeten in ieder geval twee van deze drie dingen zitten.”

Het heeft even geduurd voor hij zijn creatieve kant écht ging betrekken bij zijn werk. Maar vanaf het moment dat hij echt voor theater ging, is hij een dankbaarder, blijer, gelukkiger persoon. En… een betere ondernemer. Synergie van talent en roeping!

In de flow die dat opleverde zette Thijs in zeven maanden een consultancybureau op met nu tien man personeel en een aantal freelancers. Met zijn bedrijf geeft hij advies over duurzaamheid en CO2-reductie. Een heel urgent onderwerp dat Thijs uit de suffige hoek wil halen en sexy wil maken. Het bedrijf loopt supergoed.

Daarnaast staat hij met zijn ‘Thijs Show’ in theaters door het hele land. En het mooie is dat normaal gesproken alleen de hele grote namen kunnen leven van theater. Bij Thijs is het eigenlijk zo dat zijn bedrijf zijn droom financiert.

 

3. Realiseer stap voor stap je droom

Heb je een fulltime baan of ben je ondernemer? En heb je ook nog het verlangen om je passie, je droom, je roeping te verwezenlijken? Volgens Thijs hoef je niet compleet het roer om te gooien of zoals de Amerikanen zeggen: burn your boats and go to an island.

Uit eigen ervaring weet hij dat zo’n radicale omslag je er juist van kan weerhouden om daadwerkelijk actie te ondernemen. “Gun jezelf op zijn minst één dag, desnoods één dagdeel per week om naar je diepe verlangen te luisteren en te doen waar je van droomt. Als dat inderdaad heel goed voelt en ook nog wat geld opbrengt, kan je een groter stapje nemen en zo geleidelijk een veel leuker en succesvoller leven krijgen!”

 

4. Thijs Lindhout leert van de allerbesten

Na zijn opleiding technische bedrijfskunde die hij, in zijn woorden, cum fraude afrondde, belandde de toen 21-jarige Thijs in een baan. Op zijn visitekaartje stond achter Thijs Lindhout ‘adviseur milieu’. Thijs:Living the dream? Not!” 😉

Zes jaar later al is Thijs zeer succesvol ondernemer, spreker en drummer! Hoe kan dat? Thijs: “Ik heb echt alle credits te danken aan seminars. Dit klinkt misschien voor sommige mensen bijzonder, maar het is 100% waar. Ik ben heel eerlijk naar mezelf gaan kijken en realiseerde me: ik weet niets van ondernemen.

Ik besloot van de allerbesten te willen leren. Het begon met seminars bij internetmarketinggoeroe Eelco de Boer. Ik smeekte hem om het geluid te mogen doen bij zijn seminars en zo kon ik, zonder dat ik geld had, toch de trainingen volgen.”

Met wat Thijs bij Eelco leerde, verdiende hij al snel zijn eerste €5000 die hij direct besteedde aan een 5-daags seminar van Tony Robbins in LA. Via via kon hij een premium ticket bemachtigen waarmee hij op de eerste rij mocht zitten. En daar zat hij als jong ondernemertje tussen de multimiljonairs. Hij vond het geweldig!

 

5. Maak jezelf vrij van je bedrijf

Daar in LA kreeg hij tips van de beste en snelstgroeiende ondernemers op aarde. Hij viel van de ene verbazing in de andere. Hij maakte bijvoorbeeld kennis met een meisje dat eigenaar was van het bedrijf Food Matters. Zij verdiende zeven ton per maand!

Hij zag hoe andere deelnemers doelomzetten van miljoenen stelden, terwijl zijn eigen droomomzet ‘maar’ anderhalve ton was. De multimiljonairs van de eerste rij behandelden hem respectvol en vol sympathie. Het grootste inzicht dat hij daar kreeg, is dat je jezelf – als je echt hard wilt groeien met je bedrijf – vrij moet maken van de dagelijkse gang van zaken.

“Zorg ervoor dat je business zelfstandig gaat werken, zodat jij AAN je bedrijf kan werken in plaats van IN je bedrijf.” Alle ideeën en tips uit het seminar is Thijs gaan toepassen en in een paar maanden had hij een geweldig consultancybureau staan en draaide een veel hogere omzet dan waar hij van gedroomd had!

 

6. Werk aan je mindset

Toen Thijs naar Tony Robbins ging, dacht hij daar praktische tips te krijgen om zo snel mogelijk een succesvol bedrijf op te zetten. Bij de opening kondigde Tony Robbins al direct aan dat het seminar voor 80% over mindset zou gaan en voor 20% over praktische tips. Dat was niet waar Thijs voor gekomen was, dacht hij toen.

Toch heeft het hem enorm veel gebracht. “Als ik iets eenmaal voor me zie, weet ik nu: Thijs, daar ga je! Dan is het in mijn hoofd al waarheid en gebeurt het gewoon. Ik ben enorm gefascineerd door wat mindset met je doet. Zo rijd ik sinds een tijdje in een Tesla (was ook lang een droom). Elke keer als ik in die auto stap, voel ik me dankbaar en word ik eraan herinnerd dat ik succesvol ben. Juist door het gevoel succesvol te zijn word je succesvol.”

 

7. Blijf voelen

In de periode dat Thijs nog weken van 60 uur maakte, zag hij ineens in een flits een beeld van zichzelf als theatermaker voor zich. Thijs: “Ineens zag ik Carré voor me, uitverkocht. Met op het podium een flip-overtje en drumstellen. En mezelf met een microfoon. Ineens kwam ik op de naam TTT, Thijs Theater Tour. En ook nu wist ik: als ik het me kan voorstellen, wordt het werkelijkheid.”

Dus belde hij Carré om een show te plannen op 17 februari 2017. Daar wilden ze eerst wel eens een filmpje zien voordat ze besloten hem in te plannen. Maar er was helemaal nog geen show en ook geen filmpje. Het idee was amper 15 minuten oud!

Thijs hing op en huurde direct een ander theater af. Zijn Linkedin-connecties schreef hij aan voor de kaartverkoop en zes weken later stond er een show, waren zijn eerste 150 kaartjes verkocht en had hij een cameraploeg geregeld om de opname te maken voor Carré.

Naarmate de tijd vorderde kwam Thijs erachter dat de datum die inmiddels bij Carré was ingepland eerder beklemmend dan bevrijdend was. Hij vroeg zich af: Thijs, wat doet het qua gevoel met je dat je over anderhalf jaar 1700 kaartjes moet hebben verkocht en hoe zou het voor je zijn als je het afzegt?

“Ik merkte meteen een opluchting bij de gedachte aan cancellen.” Het gaf veel emoties, maar de droom van Thijs was eigenlijk een succesvolle theatertour en niet een uitverkocht Carré. Als hij als een salestijger voor Carré zou gaan, zou daar al zijn tijd en energie in gaan zitten. En eigenlijk wilde hij het liefst bekendheid voor de langere termijn opbouwen.

En dus besloot Thijs zijn droom zuiver te houden in plaats van krampachtig op korte termijn al iets groots te willen  neerzetten.

 

8. Bepaal je leefregels

“Tussen Kerst en Oud & Nieuw bedenk ik altijd mijn leefregels voor het volgende jaar. Wat zijn mijn doelen? Wat is mijn focus? Wat wil ik met de Thijs Show bereiken? Hoeveel volgers heb ik eind dit jaar? Hoeveel omzet wil ik? Daarnaast kijk ik ook naar de langere termijn. Zo wil ik werken aan het antwoord op de vraag: who the fuck is Thijs Lindhout? Ik wil aan tafel komen bij Umberto en Matthijs. Ik wil bekend worden bij heel Nederland en zo steeds volle zalen trekken. En natuurlijk uiteindelijk in Carré staan.”

Als ik Thijs vraag hoe hij bekend wil staan, zegt hij: ”Die Thijs is lachen! Het is die inspirerende gast van tv. Heb je zijn theatershow al gezien? Dan is hij nog veel vetter dan op tv, man! Moet je echt een keertje meemaken!”

Wil je meer weten over Thijs Lindhout? Kijk dan op CO2seminar.nl of deThijsShow.nl.

 

Ik ben benieuwd wat jou raakt in het verhaal van Thijs. Leuk als je het laat weten!

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • Wat leuk!! Ik volg jou ook elke keer Ninke, jouw video’s,’ wat mij elke dag weer inspireerd om nog beter te worden als ondernemer.

    Lieve groet,
    Danique Motzheim

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *