In 6 maanden van websiteboer naar online marketing topper met Dennis van Leeuwen

Google+ LinkedIn

Dennis van Leeuwen (26) wist in een paar maanden tijd op te klimmen van websiteboer tot topspeler in de online marketing. Tijd om hem te vragen naar het geheim achter al die doorbraken.

Ik vind Dennis van Leeuwen een echte doorbreker. Hij helpt mij als technische rechterhand, en ik kan je vertellen: dat werkt echt heerlijk! Over naar Dennis 🙂

Het kan hard gaan: het ene moment ben je een websitebouwer als veel anderen en ineens breek je door. Toen ik Dennis leerde kennen, was hij altijd hard aan het werk voor individuele klanten. Voor groei was weinig ruimte.

In de maanden die volgden, zag ik hoe Dennis ineens zijn impact enorm vergrootte. Keer op keer brak hij door naar het volgende niveau. Tegenwoordig helpt hij met zijn bedrijf Studio Maestro op grote schaal ondernemers met de kracht van online marketing.

Iets heeft bij Dennis die enorme stroomversnelling veroorzaakt. Wat zorgde voor die doorbraakmomenten? Wat bracht hem naar the next level? Hier komen 5 van zijn beste tips, want Dennis van Leeuwen is gul met het delen van zijn kennis en ervaringen.

 

TIP 1: Wat gaat je gemakkelijk af?

Volgens Dennis moet je alles in het werk stellen om je tijd te steken in dat waar jij goed in bent. Zo loopt Dennis zelf warm voor online marketing. De taken die wel moeten gebeuren maar niet jouw sterke punt zijn, besteed je zoveel mogelijk uit.

Echt, je bedrijf kan dan veel sneller groeien.

 

TIP 2: Heldere checklists

Wat voor Dennis ook goed werkt, is het maken van checklists voor alle mogelijke processen. Dat maakt het veel makkelijker om met anderen samen te werken.

Voorbeeld: je neemt een inspirerend gesprek op als podcast. Dat kost je een half uur, en je hebt meteen een schat aan nieuwe content. Laat anderen er tweets en Facebookposts uit halen en op jouw social media inplannen.

Jij kan jij intussen verder met de volgende leuke klus. Maar, zoiets kan alleen goed gaan als je heldere checklists hebt.

 

TIP 3: Volgers kweken

Als je iets wilt verkopen, heb je publiek nodig. Daarom moet je volgers verzamelen. Dat is volgens Dennis minder moeilijk dan je denkt. “Deel je waarde. Geef iets weg wat mensen graag willen hebben in ruil voor hun e-mailadres. Facebook is hiervoor dè plek.”

Een kortingsbon, een e-book over een onderwerp waar jouw ideale klanten meer over willen weten: iedereen heeft wel iets van waarde om op grote schaal te delen.

Wees niet bang om op deze manier waarde weg te geven. “Hoe meer je geeft, hoe meer er ook weer naar je terugkomt.” En om je volgers vast te houden: blijf waarde delen. Niets is zo effectief om volgers weg te jagen als een saaie nieuwsbrief.

 

TIP 4: Schrappen

Je leest het goed: één van de beste dingen die je volgens Dennis kan doen, is het schrappen van activiteiten. Ja, ik weet het, het is verleidelijk om met elk nieuw idee aan de slag te gaan… Maar schrappen is iets waar ik zelf ook heilig in geloof.

Om echt succesvol te zijn heb je een heldere focus nodig.

Schrappen betekent meer aandacht en tijd om volledig te gaan voor wat écht belangrijk is. Maar hoe weet je nou waar je je op moet focussen?

Dennis: “Kijk terug en probeer de rode draad te zien. Wat komt er steeds terug in je werk? Wat blijft je interesseren? Dát moet de kern van je bedrijf zijn.” Toen Dennis dat zelf ging doen en echt een beetje streng voor zichzelf werd, begon zijn bedrijf flink te groeien.

 

TIP 5: Laat je uitdagen

Misschien herken je het wel uit eerdere werksituaties, sport of school: in een competitief sfeertje ben je veel productiever én durf je meer dan wanneer het just me myself & I is.

Dennis heeft dat ook gemerkt. Hij laat zich daarom coachen door een succesvolle ondernemer. Ook heeft hij contact met andere internetondernemers. Ze houden je op het spoor en dagen je uit. “Weer een idee voor een nieuw product Dennis? Leuk voor je, maar zorg eerst maar eens voor honderd klanten in één maand voor je andere producten.”

Moet jij eens opletten wat je op die manier bereikt in korte tijd!

 

Welke van deze 5 tips spreekt jou het meeste aan? Laat je reactie hieronder achter.

 

Meer weten over Dennis? Kijk op studiomaestro.nl.

 

Ben je enthousiast over deze podcast met Dennis van Leeuwen, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *