De do’s en dont’s van succesvol ondernemen met Eelco de Boer

Google+ LinkedIn

Eelco de Boer is een zeer succesvol internetondernemer. Als er iemand het geheim van doorbreken kent, is hij het wel. Zijn passie voor business via internet geeft hij graag door aan andere ondernemers.

Ik ben blij dat ik er daar één van ben. Ik doe mee aan zijn ambitieuze Latverhogerstraject en laat me door Eelco persoonlijk uitdagen en inspireren om keer op keer de lat te verhogen. Dankzij Eelco de Boer heb ik enorme stappen gezet met mijn bedrijf. En nog belangrijker: ik heb het leven waar ik van droom dichterbij kunnen brengen!

In het interview met Eelco de Boer voor mijn podcast vroeg ik hem naar de essentiële stappen om het bedrijf van je dromen te realiseren. Pen en papier in de aanslag? Disclaimer: de tips van Eelco kunnen je bedrijf en je leven voorgoed veranderen 😉

 

TIP #1 Richt je leven in zoals jij dat wilt

Ook al noemt hij zichzelf een ondernemer in hart en nieren, toch had Eelco de Boer vijftien jaar geleden echt niet kunnen denken dat hij nu zes succesvolle bedrijven zou runnen. En dat hij zijn passie voor het ondernemerschap zou delen met zoveel andere ondernemers.

Eelco omschrijft zijn vroegere ik als ‘een gastje uit Friesland met wat bijbaantjes’. Hij verkocht hiphopplaten op Marktplaats en verdiende hiermee zijn eerste euro’s via het internet.

Deze verkopen ziet hij later als zijn eerste doorbraak. “Ik maakte kennis met de kick van het ondernemen via internet. En vanuit het gevoel van ‘waarom doet niet iedereen dit?’ ben ik mijn ervaringen gaan delen met andere ondernemers.”

Dit groeide uit tot zijn huidige succes, maar bovenal tot een leven vol leven. Eelco leidt nu het leven waarvan hij vroeger niet eens van durfde te dromen. “Een fantastisch leven dat ik kan inrichten zoals ik wil. Met bedrijven die ik heb ingericht op een manier die voor mij het beste werkt. Dat dat gelukt is, vind ik magisch. En het is iets wat ik elke ondernemer gun.”

 

Eelco de Boer en Ninke van der Leck

TIP #2 Waardeer je tijd

Veel ondernemers worden overgenomen door hun bedrijf. Ze hebben continu zorgen, zijn gestrest en besteden steeds minder tijd aan de dingen die echt belangrijk voor ze zijn.

Niets vindt Eelco zo leuk als deze mensen helpen om de reis die ze zijn gestart leuker en succesvoller te maken. Hierbij hanteert Eelco het principe practice what you preach. “Als ik het aan anderen wil overbrengen, moet ik het ook zelf toepassen.”

Neem zijn manier van omgaan met tijd. “Je moet je tijd waarderen. Ik vind het heel belangrijk om mijn tijd goed in te delen zodat mijn business mijn leven niet overneemt.” Eelco ontwikkelde een systeem waarmee je je tijd echt goed kan inzetten: opschonen, opschalen, opstarten en niet te vergeten… droomdagen.

 

TIP #3 Verlos je van ballast

Je verzamelt in je leven een hoop ballast. Denk maar aan al die taken of relaties die niet vóór je maar juist tégen je werken. Begin met het opschonen van al die ballast.

Dit is niet eenvoudig, maar de eerste essentiële stap om zeggenschap te krijgen over je tijd en je leven. Eelco de Boer: “Kap met alles wat niet werkt. Met onaffe projecten, met mensen die niet goed voor je werken of niet goed voor je zijn. Als je dit niet doet, verzamel je een hoop ellende om je heen. Zwaai met de scepter alsof je leven ervan afhangt!”

 

TIP #4 Maak meer van wat al werkt

We zijn als ondernemer vaak geneigd om zodra iets is gelukt, zodra we de code hebben gekraakt, weer wat anders te gaan doen. Wil je een financieel gezond en succesvol bedrijf bouwen, dan moet je niet steeds iets nieuws willen beginnen.

Je goed moet gaan kijken naar wat werkt in je business. En dat ga je opschalen, je gaat er meer van doen en maakt het steeds beter. Ondernemers vinden het vaak een beetje saai, dat opschalen, maar het is enorm waardevol.

 

TIP #5 Maak ruimte om te creëren

Opschonen en opschalen zijn onmisbaar wil je doorbreken naar het volgende niveau in je business. Maar gelukkig is het aan de gang gaan met vernieuwing dat ook. Opstarten dus. “Dit vinden ondernemers fantastisch. Innoveren, nieuwe concepten bedenken, creatief zijn in je marketing. Het liefst zijn ze hier de hele dag mee bezig,” grijnst Eelco.

 

TIP #6 Plan dingen in waar je gelukkig van wordt

En dan de droomdagen. Dit zijn dagen die je 100% voor jezelf plant, waarop je alleen maar dingen doet waar je gelukkig van wordt.

“Spreek met jezelf af dat je vanaf nu structureel droomdagen gaat inplannen. Want dit zijn de dagen waar je later met een goed gevoel op terugkijkt. De mooie dingen van het leven komen niet vanzelf: plan ze in, make it happen!”

 

De tips van Eelco de Boer hebben mijn leven veranderd!

Zelf heb ik bovenstaande tips toegepast en hoe simpel ze ook klinken: ze zijn lifechanging! Zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn bedrijf ben ik gaan opschonen, opschalen en opstarten. En ik ben natuurlijk droomdagen gaan inplannen.

Ik vind het zo mooi om te ervaren dat je zo je bedrijf en je leven kan inrichten op een manier die echt bij je past. Je hoeft geen concessies te doen. Gun jezelf een leven vol leven.

En jij? Hoe kan jij meer leven in je leven brengen? Ik ben heel erg benieuwd! Laat gerust een reactie achter!

 

Meer over Eelco de Boer vind je op www.winst.nl.

 

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *