Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact5 Tips om tijdens de vakantieperiode klanten te krijgen

Google+ LinkedIn

Ligt jouw bedrijf rond de kerst- en zomervakantie eigenlijk zo goed als stil? Veel ondernemers leggen zich hier bij neer alsof het een vaststaand feit is. Onzin! Ook in de vakantieperiode kan je bedrijf doorgaan.

 

Het feit dat de rest van Nederland vakantie heeft, hoeft niet te betekenen dat jij zonder klanten moet komen te zitten. In dit artikel geef ik je 5 tips waarmee je je bedrijf door kan laten draaien. Ook in vakantieperiodes.

 

1. Bedenk vooraf een cyclus aan activiteiten

Laat je niet leiden door de waan van de dag. Het is veel fijner om vooraf een cyclus te bedenken voor al je activiteiten. Wat keert elk kwartaal terug? Welke trainingen kan je vooruit plannen? Wat kan je nu al inplannen als het gaat om het werven van deelnemers? Met zo’n planning werk je aan een cyclus in je bedrijf die een continue stroom van klanten op gang brengt.

 

2. Bouw aan een marketing-systeem

Echt aantrekkelijk klinkt dit misschien niet voor een ondernemer met idealen. Maar echt: wil je het hele jaar klanten krijgen, dan zal je een goedwerkend systeem moeten optuigen dat het werk voor jou doet. Zelfs als je lekker op vakantie bent! Concreet kan je denken aan zaken als het schrijven en (laten) inplannen van een bulk blogberichten, die vervolgens een aantal maanden lang wekelijks gepost worden. Of het vooraf inplannen van berichten op social media.

 

3. Maak een onderscheid tussen zaaien en oogsten

Haal periodes van geven (zaaien) en het binnenhalen van klanten (oogsten) uit elkaar. Dit maakt het krijgen van klanten veel voorspelbaarder. Het is niet meer de vakantie maar je eigen planning die leidend is. Dit geeft veel meer rust en voldoening.

 

4. Zorg voor een verkoopbaar aanbod op je website

Zorg dat klanten zich op je site kunnen aanmelden als jij met vakantie bent. Dat doe je door een aantal aantrekkelijke informatieproducten op je website te zetten die mensen, al dan niet gratis, kunnen aanvragen. Ook als jij niet aanwezig bent.

 

5. Besteed taken uit

Door terugkerende taken en activiteiten uit te besteden, maak je jezelf misbaar in je bedrijf. Je kan met een gerust hart op vakantie, want alles draait gewoon door. Hoe heerlijk is dat!

 

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je ook tijdens rustige periodes in het jaar klanten hebt? Ik lees je reactie graag hieronder!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *