Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact6 stappen waarmee je nieuwe opdrachtgevers werft via bestaande klanten

Google+ LinkedIn

Worstel jij met het krijgen van nieuwe klanten? Vraag je je af hoe je kan zorgen dat potentiële opdrachtgevers je gaan vertrouwen zodat ze ook echt klant worden? En zou je graag willen dat bestaande klanten je gaan aanbevelen?

 

Veel zzp’ers hebben een tekort aan goede klanten. En daarom zeggen ze JA op elke vraag of opdracht die voorbijkomt. Uiteindelijk zijn ze vaak dingen aan het doen die niet in lijn liggen met hun passie en kwaliteiten.

 

Hoe gaan klanten jou aanbevelen?

Het werven van geschikte klanten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Klanten die goede ervaringen hebben met jou willen je namelijk met alle liefde aanbevelen bij anderen. Alleen denken ze daar zelf vaak niet aan…

In dit artikel leer ik je met welke 6 stappen jij ervoor kan zorgen dat klanten jou bij anderen aanbevelen.

 

1. Denk in aanbevelingen

Willen mensen klant worden, dan zal er een basis van vertrouwen moeten zijn. Dit is de reden waarom onbekenden niet snel bij je zullen aankloppen.

De kansen voor jou als ondernemer liggen in de warme aanbevelingen van bestaande klanten.

Als klanten anderen vertellen welke fantastische resultaten ze hebben geboekt door met jou te werken, wekt dat natuurlijk vertrouwen bij nieuwe potentiële klanten.

Nu je weet dat hier grote kansen liggen, wil ik je uitnodigen om deze kansen te gaan herkennen en benutten.

 

2. Zorg voor een onvergetelijke indruk

Klanten willen je dolgraag helpen als ze goede ervaringen met je hebben. Zorg er dan ook voor dat je hele goede resultaten boekt met je diensten en een onvergetelijke indruk achterlaat. Hoe groter de tevredenheid van je klanten, hoe meer zij bereid zijn je in contact te brengen met waardevolle contacten uit hun netwerk.

 

3. Bouw een basis voor aanbevelingen

De beste resultaten zul je boeken als je een systeem bouwt rondom de aanbevelingen, zodat je blijvend nieuwe klanten gaat krijgen via de netwerken van je bestaande opdrachtgevers.

Bedenk op welke momenten in het werken met je klanten je kan beginnen over aanbevelingen. Bepaal daarnaast hoe je met klanten in contact blijft nadat je je diensten of producten hebt geleverd.

 

4. Vraag om aanbevelingen

Tevreden klanten willen je graag helpen. Maar jij moet ze wel op het idee brengen. Neem dus zelf het initiatief door te vragen naar aanbevelingen. Je kan bijvoorbeeld zeggen: “Heb jij in jouw netwerk andere bedrijven die hun voordeel kunnen doen met mijn diensten?” Of: “Ken jij iemand die ook worstelt met de problemen die jij eerst had en die je deze resultaten ook gunt?”

Je zult ontdekken dat je klanten altijd anderen kennen die wat aan jouw diensten kunnen hebben. Daarna is het aan jou om te vragen of zij je willen aanbevelen bij deze personen.

 

5. Vraag om een introductie

Is een klant bereid om je aan te bevelen bij anderen? Zorg dan dat je ook echt met hen in contact wordt gebracht. Een introductie kan handig zijn. Daarin legt je bestaande klant aan die ander uit waarom het zinvol is met jou in contact te komen.

Dit bevordert natuurlijk het vertrouwen!

Je kan zelfs aanbieden een tekst aan te leveren waarin je een voorzetje doet voor die introductie. Zo zorg je ervoor dat de juiste informatie over jou en je diensten bij potentiële klanten terechtkomt.

 

6. Bedank de doorverwijzer

Doorverwijzingen kunnen je waardevolle klanten opleveren. Vergeet dan ook niet om degene die jou heeft aanbevolen te bedanken. Dit kan je doen met een telefoontje, een handgeschreven kaart of een kadootje. Het zal gewaardeerd worden, en iemand zal dan zeker bereid zijn je vaker aan te bevelen.

 

Hoe kom jij in contact met nieuwe klanten? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Laat je reactie hieronder achter.

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Kaboompics.com

 

Google+ LinkedIn

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *