Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactDé tip om belemmerende gedachten om te draaien

Google+ LinkedIn

‘Ik kan geen succesvol bedrijf runnen, want ik ben alleenstaande moeder. Het kan niet, want ik heb een ziekte. Want ik heb er geen energie voor.’ Het hadden zo mijn gedachten kunnen zijn. Of die van Rintske Bosma. Toch kroop deze powervrouw uit een heel diep dal naar een leven vol geluk en overvloed. In deze blog lees je haar verhaal.

Pas geleden schreef ik deze blog over hoe ik er als jonge moeder alleen voor kwam te staan. Niet veel later kreeg ik een burn-out en werd ik chronisch ziek. Allemaal redenen die ik als excuus had kunnen gebruiken om maar niet in beweging te hoeven komen als ondernemer. Ik deed het wel. En misschien is dat wel waarom het verhaal van Rintske Bosma me zo raakt. Ook zij heeft haar leven een compleet andere wending gegeven, ook al leek het voor haar even alsof de zon nooit meer zou schijnen.

Luister je liever? Hier vind je de podcast die ik met Rintske opnam.

 

Het recht om gelukkig te zijn

Hoewel Rintske inmiddels twee mooie bedrijven runt en het geluk helemaal heeft gevonden, komt deze alleenstaande moeder uit een heel diep dal. Na een periode van zware depressies en een scheiding, bereikte ze drie jaar geleden een absoluut dieptepunt. Ze maakte plannen om uit het leven te stappen. “Totdat ik ineens een stem hoorde: ‘Rintske, jij hebt ook het recht om gelukkig te zijn’. “Ik besloot te blijven leven, maar dan moest wel alles anders.”

 

Bekertje bij bekertje een betere wereld

En dat deed ze. Rintske heeft letterlijk van haar diepste dal haar grootste kracht gemaakt en helpt nu anderen in een soortgelijke situatie om het geluk weer te vinden. En naast het geven van mindfulness-trainingen, verkoopt Rintske met Cupbliss gekleurde koffiebekers, voorzien van inspirerende quotes. Dat is trouwens nog niet het mooiste. Maar liefst de helft (!) van de winst van Cupbliss gaat naar een goed doel. Wow!

 

Gouden tip: focus op wat wél kan

De grote vraag is: hoe heeft Rintske zo’n ommezwaai gemaakt? Niet door te focussen op wat niet kan, maar op wat wél kan. “We hebben allemaal te maken met tegenslagen”, zegt ze hierover. “Maar het gaat erom welke betekenis je hieraan geeft. Belemmerende gedachten zitten niet in je omgeving, maar in je eigen hoofd. Je kunt denken: ‘ik heb een ziekte, dus nu is mijn leven voorbij.’ Je kunt ook denken: ‘ik heb dan wel een ziekte, maar ik ga keuzes maken, waardoor ik toch voor een heel groot gedeelte het leven kan leiden dat ik wil’. Het op een andere manier gaan denken, heeft voor mij dat verschil gemaakt. Ik had ook kunnen denken ‘ik ben alleenstaande moeder, dus ik moet een vaste baan hebben en kan daarom nooit voor mezelf beginnen. In plaats daarvan dacht ik: ik wil mijn kind het allerbeste geven, dus het gaat me gewoon lukken. Mijn zoon is mijn grootste motivatie om alles uit mijn business te halen. Er is geen andere keuze voor mij.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Rintske Bosma? Ik raad je zeker aan de podcast te beluisteren. We hebben er veel reacties op gehad. En neem een kijkje op www.rintske.com.

 

Welke belemmerende gedachten heb jij? Heeft het verhaal van Rintske je geïnspireerd om het om te draaien? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • Beste Margreet, Wat wil je eigenlijk echt? Wat zegt je hart als eerste als je jezelf die vraag stelt? Luister wat je hart zegt en neem direct een besluit. Als je wacht zorgen belemmerende gedachtes (en die hebben we allemaal) dat je gaat twijfelen en dan maak je vaak geen keuze. Dus: Stel jezelf de vraag en neem een besluit. Direct en blijf bij je besluit en onderneem direct actie. NB: dit is een reactie van een voormalige twijfelaar.

  • Ja zeker op het punt waar ik nu zit. Ik heb een baan waar ik veel verdien en goed kan leven maar niet gelukkig ben. Nu heb ik vandaag een soll gesprek gehad en kan ik erg en aan de slag voor 10 uur minder per week en 2 euro minder per uur. En twijfel heel erg. Miss moet ik het inderdaad gewoon maar doen. En kan ik weer leuk leven en tijd vrij maken voor mijn doel. Professioneel spreker worden en dat uitbouwen. En mijn boek klaar krijgen en aan mijn boekpromotie gaan werken. Plus werken aan mijn nieuwe relatie. Net 1 week verkering.

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *