Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactBesteed jij je tijd aan de juiste mensen? (en 10 redenen om lid te worden van een mastermind)

Google+ LinkedIn

De belangrijkste les die ik afgelopen jaren leerde is misschien wel dat je als ambitieuze ondernemer andere inspirerende mensen om je heen moet hebben om door te kunnen én durven breken naar het volgende level. 

Het besef dat er altijd ondernemers zijn die verder zijn dan ik maakt me nieuwsgierig en hongerig. Door me aan te sluiten bij groepen en me open te stellen voor hun visie en adviezen, benut ik kansen die ik in mijn eentje nooit had kunnen zien.

Vanaf het moment dat ik serieus bezig ben met business (en wist dat ik wat te leren had omdat ik maar geen klanten kreeg), investeer ik in deelname aan groepen met gelijkgestemde ondernemers. Het zijn de beste investeringen die ik ooit heb gedaan.

Vorige week nog had ik een super waardevolle tweedaagse met mijn ondernemers-buddies in Amsterdam waarmee ik al meer dan 2 jaar optrek.

 

 

En morgen vlieg ik naar Los Angeles voor een eerste meet-up met mijn nieuwe mastermindgroep, onder leiding van de Amerikaanse Lewis Howes. Superspannend. Ik weet dat er grote spelers aan mee doen van over de hele wereld. Ook al geeft het me ook het gevoel dat ik maar ‘een kleintje’ ben, ik weet dat het goed is dat ik niet de beste, grootste of meest succesvolle ondernemer ben in de groep. Want:

“If you’re the smartest in the room, then you are in the wrong room”.

Zorg er dus voor dat je je omgeeft met mensen die uitdagend voor je zijn, die je prikkelen en helpen om je dromen te realiseren. Gun het jezelf!

 

Misschien herken je het wel dat je met steeds minder mensen kan delen wat jou bezighoudt als ondernemer? 

 • Dat je met niemand in je vriendenkring ongegeneerd lang over je business kunt praten zonder te horen: “ander onderwerp, nu genoeg over werk gepraat!
 • Dat je vakgenoten maar wat aan het aanmodderen zijn en jij de enige bent die echt wilt knallen.
 • Dat je bij je moeder, je vriend of vriendin je verhaal over email-funnels, conversie en Facebook ads niet kwijt kunt 😉
 • Dat niemand snapt dat het ondernemerschap voor jou een levensproject aan het worden is. Een persoonlijke reis die super belangrijk voor je is.
 • Dat mensen in je omgeving niet begrijpen waarom je steeds verder, meer en harder wilt groeien.
 • Dat je op feestjes steeds minder aansluiting voelt?

 

Een business mastermind is super waardevol voor je als je behoefte hebt aan een stimulerende omgeving. Het is een investering die zich dubbel en dwars zal terugbetalen. Waarom? Ik geef je 10 redenen om lid te worden van een mastermind:

1. Je krijgt eerlijke feedback
Als je lid bent van een mastermind met mensen die het committment zijn aangegaan om het beste van zichzelf te geven dan zal je eerlijke feedback en waardevolle inzichten krijgen die je in je eentje nooit had kunnen hebben.

2. Je kunt sparren en brainstormen
Het voordeel van een mastermind is dat je altijd mensen om je heen hebt waar je je ideeën aan kan voorleggen en die je even snel om advies kan vragen. Super handig!

3. Je wordt accountable gehouden
Je deelt je doelen met de groep en spreekt deadlines af. De hele groep kan je accountable houden, je stimuleren om de juiste acties te ondernemen zodat je je doelen ook echt zal behalen. Waar je in je eentje makkelijk je plannen voor je uitschuift zal je je in de mastermind juist uitgedaagd voelen om echt voor je droombedrijf te gaan.

4. Je werkt structureel AAN je bedrijf
Je wordt gedwongen om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en gaat van een afstandje naar je bedrijf kijken. Je ziet hierdoor kansen en mogelijkheden om je bedrijf op te schalen, die je nooit zou zien als je IN je bedrijf werkt.

5. Je hakt veel sneller knopen door
In je eentje kun je nog weleens twijfelen over je vervolgstappen. Als je je ideeën kan voorleggen aan een groep high-level ondernemers zal je merken dat je veel makkelijker knopen doorhakt. En omdat je altijd maar één keuze verwijderd bent van het volgende level, versnelt dit jouw groei enorm.

6. Je krijgt continue support
Niet alleen tijdens de live-meetings van de mastermind, maar ook tussendoor support je elkaar. Je krijgt zo’n sterke band dat je makkelijk even contact zoekt met iemand als je hulp of inspiratie nodig hebt.

7. Je maakt gebruik van extra kennis en ervaring
Iedereen in de groep brengt een bak aan kennis en ervaring mee. Je hoeft iemand maar even op te bellen om waardevolle tips te krijgen. Ook tijdens de bijeenkomsten zullen mensen hun kennis en ervaring met je delen. Super waardevol!

8. Je zelfvertrouwen groeit heel snel
Als je je structureel omgeeft met positieve, behulpzame high-achievers dan geeft dat een enorme boost aan je zelfvertrouwen. Geen doel is te gek en je wordt gewaardeerd om wie je bent. Dat samen met het idee dat je altijd een groep buddies hebt waar je op terug kunt vallen, maakt dat je je zeker voelt en vol vertrouwen bouwt aan je bedrijf.

9. Je krijgt een opeenstapeling van resultaten
Je creëert sneller resultaten omdat je je omgeeft met mensen die groeien. Je hebt altijd toegang tot een vraagbaak en continue inspiratie. Iedereen is doelgericht bezig en successen worden gevierd. Een super positieve omgeving waarin je resultaat op resultaat gaat ervaren.

10. Je hebt eindelijk aansluiting met andere high-achievers
Omdat het soms best eenzaam kan zijn als ondernemer, zal het je enorm goed doen om gelijkgestemde high-achievers om je heen te hebben waarmee je eindeloos over business kunt praten. Mensen die je begrijpen en je altijd zullen supporten. In goede tijden, maar ook als je het moeilijk hebt.

 

Omdat ik een mastermind zelf zo waardevol vind, zal ik er altijd voor zorgen dat ik zo’n uitdagende groep mensen om me heen heb. Mocht jij die behoefte ook hebben?

 

Binnenkort gaat de inschrijving open van de 5 STAR Mastermind voor high- achievers die flink willen opschalen. Wil je persoonlijk op de hoogte worden gehouden van de 5 STAR Mastermind? Stuur dan even een mailtje naar contact@ninkevanderleck.nl

 

Herken je het dat je met steeds minder mensen kan delen wat je bezighoudt als ondernemer? En hoe ga jij daarmee om? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

Google+ LinkedIn

 • Ik ben ook al enige tijd op zoek naar zo’n groep!
  Helaas ben ik startende als ondernemer en kan dus niet deelnemen aan jouw 5 Star Topclass!

 • ja Ninke, ik snak naar zo’n Mastermind groep. echter ik ben net begonnen met 5 start business en ben bezig met module 5.

  is er een groep voor ‘starters’. ik ben geen startende ondernemer, wel een startende 5star business ondernemer ; )

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *