Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactBloopers

Google+ LinkedIn

Het liefst laat je je van je mooiste kant zien als ondernemer. Maar ik weet dat er in elke business dingen gebeuren waarvan je denkt: oeps… Ook bij mij.

Hier mijn 3 grootste bloopers. Ik deel ze met je, als jij die van jou straks ook deelt, in de comments hieronder.

Blooper #1

Een tijdje geleden gaf ik een webinar. We waren net begonnen, toen een ouder echtpaar op het raam klopte. Ik zat live in de uitzending, dus maakte ze met handgebaren en een strenge blik duidelijk dat ze weg moesten gaan. Wat ik niet wist, is dat ze 120 kilometer hadden gereisd. Voor mijn webinar! Ze wisten niet dat een webinar online was. Oeps…

Blooper #2

Een ander webinar. Ik ben live en ineens stormt mijn puberzoon binnen. “Mam, de wifi thuis doet het niet”. Aangezien wifi zuurstof is voor pubers en mijn zoon in nood zat, kon hij niet zien dat zijn moeder met iets anders bezig was. Handgebaren hielpen deze keer niet. Terwijl 750 man meeluisterde, probeerde ik mijn zoon weer rustig te krijgen en hem de deur uit te krijgen. Oeps…

Blooper #3

Ik geef een presentatie in de RAI. 1000 Man in zaal. Robert-Jan ten Brink kondigt mij aan: “dames en heren, een groot applaus voor Ninke van der Leck”. Wat ging het goed. Ik voelde me superhappy en trots. Totdat ik foto’s te zien kreeg van mezelf on stage. Huh? Ik had toch helemaal geen riempje om? En al helemaal geen witte. Ik kijk nog eens. Het is geen riempje. Het was mijn witte buik. Oeps…

 

Nu jij! 🙂 Deel je bloopers in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Een gekleurde kijk of toch zwart-wit?

  De aanloop van het opzetten van mijn coachpraktijk Ot en Zien voor kinderen en hun gezin, is een heus proces waarin ik mezelf steeds beter leer kennen.
  Zo was ik enkele maanden geleden zover dat ik foto’s durfde te laten maken van een website (ooit) in wording en die ik nu onder andere wel al gebruik als profielfoto. Voor ouders een eerste ‘kennismaking’ met mij.
  En zo kwam het zover dat mijn koppie ook getoond werd aan een 7-jarig jongetje dat toch eigenlijk ook graag wilde weten bij wie hij mocht komen voor een uurtje spelen en nóg blijer gaan dan komen? en ja, ook hij was overtuigd. Een afspraak werd dus gemaakt.

  Het moment was daar. De kleine stoere man stond in de deuropening… en bleef daar staan met grote ogen en een snoet waar de verbazing vanaf spatte! om vervolgens op mijn uitnodigend “wat leuk om je te zien” te zeggen: “Maar… Ben jij wel echt Maartje? jij bent in kleur! Je hebt spikkels op je gezicht en je haren zijn oranje”.
  Hi-la-risch hoe zwart-wit fotografie zo een andere kijk kan geven.

 • Tijdens een workshop mindfulness stond ik te vertellen dat je psychologisch dingen niet kan loslaten. Dat het bij je hoort net als je arm. Op dat moment viel de eerste dread uit mijn haar 😄. Hilariteit alom

 • Omdat ik het niet breed had toen ik net begonnen was woonde ik nog thuis.
  Een leuk bedrijf waar ik graag een opdracht bij wilde doen had me eindelijk teruggebeld. Ze vroegen aan de telefoon of ik echt dacht dat ik het aan zou kunnen, aangezien ik zo jong klonk. Toen ik ze bijna overtuigd had dat ik heus wel verantwoordelijkheid aan kon, zette mijn moeder een paar meter verderop de stofzuiger aan en riep over het geluid van de stofzuiger heen: “ruim je zo je kleren nog even op? Ik heb ze op de wasmachine voor je klaargelegd!”

 • Heerlijk om te lezen en te weten dat ondernemers ook mensen zijn! Vandaag ingeschreven bij de kvk, stiekem eigenlijk al 5 jaar aan het ondernemen, maar nu voor het echt. Spannend, maar oh zo leuk!

 • Wat leuk om te zien dat alles helemaal niet perfect hoeft en dat je om je “foutjes” gewoon kunt blijven lachen! Mijn zus en ik deden zo’n 15 jaar geleden mee aan een zangwedstrijd in Roemenië. Wij vonden onszelf vrij normaal en deelnemers uit andere landen vonden wij beter dan onszelf. Wij hadden ook niet zo goed opgelet bij het geven van instructies die de meneer uitlegde wat er ging gebeuren als je een bepaalde prijs had gewonnen, want wij dachten wij winnen toch niks. We hadden onthouden dat alleen de winnaar 2 liedjes mocht zingen en de rest 1 liedje. Toen de uitslag bekend werd gemaakt werd er omgeroepen “eerste plaats, Sister K”. Ik zeg tegen mijn zusje, dat zijn wij, we hebben gewonnen! Wij naar het grote podium waar wij onze liedjes zouden zingen… Maar ons eerste liedje kwam niet, alleen ons tweede liedje. Toen die klaar was dachten we dat het eerste liedje ook nog zou komen en wij stonden al klaar in de houding, maar de presentatoren kwamen op ons af en de muziek werd niet gestart. Toen namen we de bloemen in ontvangst en zijn van het podium gelopen. Toen we wegliepen zagen we dat de kandidaat uit China op het podium stond die wel 2 nummers mocht zingen. Hij had de hoofdprijs gewonnen en wij “maar” de eerste plaats. Wij lachten ons kapot dat we ons zo voor schut hadden gezet voor een milioenenpubliek… Ik denk er nog vaak aan terug en kan er gelukkig steeds weer om lachen :).

 • Niet uit leedvermaak, maar wel heel fijn om te lezen dat anderen ook bloopen. Fiew… Even graven naar mijn blooper, want de schaamte is vaak zo groot, dat ik het direct probeer te deleten. Komt ‘ie: tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek met een potentiele client, zwaait opeens de deur open en stormt mijn vijfjarige dochter binnen. Barbie krijgt haar jurk niet aan en de hel is losgebroken. Nou moet het bij haar precies zo, en niet gewoon even hup, dus met de telefoon tussen schouder en oor geklemd, kind in de houtgreep, pop omzichtig in d’r jurk geperst en een week later de client mogen verwelkomen.

 • Heel lang geleden toen ik nog op hoge hakken liep bij zakelijke afspraken, maar tijdens de autorit ernaar toe altijd mijn “racesloffen” aan had….. Je raadt het al een keer niet mijn prachtige pumps aangetrokken maar in mijn mantelpak op mijn racesloffen de meeting ingelopen!

 • Gek, eigenlijk vergeet je die bloopers weer. Toch zijn ze er. Ik denk aan het introductiefilmpje voor mijn website, die in samenwerking met een cameraman prima vorm kreeg. Eenmaal geplaatst, viel mij ineens op dat het bloesje wat ik aanhad er wel erg verfomfaaid uitzag. En achteraf, ja die keer had hij even ergens slordig onder gelegen terwijl ik daar normaal gesproken juist netjes op ben, incluis strijken en zo. Oeps.

 • Ik haalde een keer 6 granen eieren…. dacht ook dat er 6 in hoorde te zitten.
  Zeg ik tegen mijn man (die kok is):” Ook raar haal ik 6 granen eieren zitten er maar 4 in!.”
  Nou dan snap je de reactie van mijn man wel🙈🙈

 • ik kan nog even geen ondernemers-blooper delen, aangezien ik mijn bedrijf in september ga starten. Ongetwijfeld komt er een blooper. Maar dank voor het delen van de bloopers, ter lering en vermaak!! 🙂

 • Hoi Nynke
  Ik maak unieke tassen. http://www.bolsas.frl
  Een kennis wist dat en vroeg of ik kleding kon vermaken. Ehhh ja, ik heb ook altijd kleding gemaakt dus kom maar op. Ze kwam bij me met een prachtig jurkje waar er maar drie van waren. En zij had de laatste in de uitverkoop kunnen scoren. Alleen een maatje te groot. Ja dat wilde ik wel innemen. Het was rekbare stof en het moest lekker strak zitten. Mooi afgespeld en ik dacht ik moet een steek nemen voor rekbare stof die heel sterk is. Ze moet tenslotte op het feest, waar ze het jurkje voor had gekocht, niet uit de naad scheuren. Dus ik leg het jurkje onder de machine en naai de naad op maat. Ik haal het eronderweg en tot mijn grote schrik zie ik dat ie veel stof had meegehapt tijdens het transport. Oeps…. en de steek was zo fijn in zwarte stof, uithalen was geen optie. Wel geprobeerd maar alles scheurde. Pffff wat een ellende. Ik schaamde me dood.
  Ik heb het jurkje vergoed maar ze was van plan een tas bij mij te bestellen maar dat is niet gebeurd.
  Ps niet verder vertellen😜

 • Een interview afnemen en opnemen met video. Daarna uiterst tevreden samen het resultaat nakijken; blijkt het een video-opname zonder geluid en op de video-beelden is te zien hoe ik de uitknop van de microfoon ingedrukt houdt. …..Tja….

 • Afgelopen december had ik mijn eerste adventsactie op Facebook. Ik had de deelnemers beloofd de trekking live op Facebook te doen, maar helaas was mijn telefoon waarmee ik dit op wilde nemen op het moment suprème hartstikke leeg en kon ik dus niet op tijd online. Ik heb toen de uitslag van de trekking maar gewoon in een post bekend gemaakt. Gelukkig twijfelde er niemand aan mijn oprechtheid.

 • Dat ik een heel, heel zware mevrouw adviseerde dat ze beter nog een keer bij mij yoga kon komen doen dan doorgaan met touwtje springen. En dat was iets te eerlijk & Rotterdams direct van me…Mevrouw niet meer gezien…

 • Wat heerlijk eerlijk allemaal. Ik moest voor een meneer broeken korter maken. Dit ging maar net aan goed. Nog voor ik mn schaar in de ongelijke lengtes zou zetten zei iets in mij :” controleer de lengte”
  Dit feed ik had ik van de tweede broek de zelfde lengte afgeknipt. Had ik hem dus te kort gemaakt.
  Oeps foutje….

  Een lammetjes leren jas maak ik nooit en te never meer smaller. Als je er alleen al naar kijkt trek je dr een scheur in. Dit heb ik gelukkig goed kunnen repareren. Het moest er gelukkig aan de zijkant af. Heel poreus dat soort leer.

 • uhmmm…Nou die dus 😉

  Na poging weet ik hoeveel besloot ik mijn op te nemen filmpje waar ik heel veel uhhh zei in te leiden met het te benoemen aan de kijker dat het ik heel veel uhhh zou gaan zeggen 😉

  Onder het mom van (Wat ik vroeger als docent aan mijn leerlingen wijsmaakte)> Wanneer iets niet goed gaat zeg je gewoon tegen de klant ‘Dat hoort zo” ( lol)

 • Mijn blooper? In mijn eerste webinar, lang geleden, in 2012, vergat ik de upsell te doen. Later ben ik dat ook nog een keer vergeten tijdens een event. Zat zo in mijn verhaal 🙂

 • Ja bloopers, zijn altijd grappig en weer leermomenten. Zo heb ik eens een presentatie gegeven en zou daarna in een panel plaatsnemen en ging zitten op een stoel. Waarbij de leuning precies mijn broekzak in schoof. Vervolgens scheurde mijn broekspijp van boven tot beneden. Een daverende lach klonk door de zaal. Ja het was One of My funest moments. Vervolgens gered door een collega die achter de schermen zijn broek uittrok en die kon ik aantrekken. Hij liep daar achter rond in mijn gescheurde broek.

 • Ninke, wat heerlijk eerlijk ben je toch 😉

  Oké dan, mijn blooper. Klant komt met zoontje op gesprek bij mij en ik spreek de ouder aan als vader. Helaas was de vader niet de vader, maar de moeder. Ik had echt niet gezien dat ze een vrouw was/is…..OEPS.

 • Het was in de tijd dat ik nog een kort rokje kon dragen en secretaresse was.
  Ken je dat die plakkousen? Ze horen te plakken;-)) Wat ik niet wist is dat je dan je benen niet met bodylotion moet insmeren!
  De kousen plakten dus niet en ik bleef angstvallig veel achter mijn bureau. Als ik liep hield ik mijn handen op mijn bovenbenen anders zakten de kousen naar beneden. Ondanks de moeite die ik deed zagen toch een aantal mannelijke collega’s mij tobben. Oeps!

 • Enige voordeel van bloopers… ze geven je leuke verhalen achteraf! 😉

  Mijn blooper lijkt erg op jouw nummer 2. Precies tijdens een belangrijk telefoongesprek komt mijn 5 jarige zoontje mijn kantoor binnen rennen terwijl hij roept; HAAAIII MAAAMMMM!! Ondertussen zit hij de kat achterna, die hij probeert te ‘verbouwen’. Dus met de telefoon aan mijn oor probeer ik zo geruisloos mogelijk de kat te redden en mijn zoontje weer naar beneden, naar zijn vader, te dirigeren.

  Gelukkig heb ik ondanks alles toch de opdracht binnen gehaald. 🙂

 • Een videotraining maken, video online zetten en na een paar weken horen van een deelnemer dat er volgens haar iets niet helemaal goed was. Ik had niet goed ge-edit en je zag me middenin een zin stoppen, nadenken en weer van vooraf aan beginnen. Leuk.

 • Lol, Ninke! Bloopers ken ik ook… Onlangs nog was ik halverwege mijn webinar en trapte – terwijl ik vol in mijn verhaal zat en enthousiast aan het vertellen was – tegen de aan/uit schakelaar waar mijn computer op zat aangesloten. Alles uit! Oeps…

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *