Deze kant van mij ken je nog niet

Google+ LinkedIn

Vanaf mijn 20e werkte ik een paar jaar met kinderen uit oorlogsgebieden die in hun eentje naar Nederland waren gevlucht. Vaak hadden ze hun ouders, broertjes en zusjes voor hun ogen vermoord zien worden. Waren ze tijdens hun vlucht mishandeld, uitgebuit of verkracht.

Ook al was ik zelf nog een broekie, toch was ik de eerste vaste contactpersoon voor deze kinderen.

Zo was ik voogd van de 13 jarige Yasmina uit Soedan. Toen ze werd overgeplaatst naar een andere plek bracht ik haar naar de bus. Ze klampte zich als een aapje aan me vast. Grote tranen biggelden over haar wangen. Ik heb nog nooit iemand zo hard zien huilen, zonder geluid. Ze wilde me niet loslaten.

Ook was ik voogd van de 14 jarige Janet uit Liberia. Ineens deed ze haar trui omhoog en liet me een enorm litteken zien. De erfenis van een verkrachting en abortus die met een kapmes was uitgevoerd.

Zo kan ik eindeloos doorgaan. Afschuwelijke verhalen van prachtige jonge mensen die ik in mijn hart heb gesloten.
Beelden op tv van vluchtelingen op bootjes kunnen je compleet machteloos laten voelen. Ik weet ook dat je van betekenis kunt zijn. En dat is wat ik wil. Dus toen Ala Edin Janid me een berichtje stuurde over een schooltje voor vluchtelingenkinderen in Griekenland, werd mijn aandacht getrokken. Ala komt uit Syrië en woont sinds een aantal jaren in Nederland. Bij een vluchtelingenkamp in Griekenland heeft hij een klein schooltje opgericht. Zodat de honderden kinderen daar Engels kunnen leren, creatief bezig kunnen zijn en afleiding hebben.

Deze week heb ik samen met mijn man en 3 kids het schooltje bezocht. Het was heel klein, heel basic en heel erg mooi. Mijn jongens hadden armbandjes gemaakt voor alle kinderen en we hadden een paar honderd pennen meegenomen. Kleine gebaren met grote betekenis.

Check dit mooie project eens Stichting Happy Caravan. Een project wat het mogelijk maakt dat deze kinderen weer kind kunnen zijn. Waar ze zich kunnen ontwikkelen tot weerbare volwassenen.❤

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+ LinkedIn

  • Wat mooi Ninke! Ik las ook al eens iets over de foundation die je wilt stichten, gaaf dat we als ondernemer dit kunnen doen. Zo ben ik met Hardhout & Porselein dit jaar sponsor geworden van de prachtige Stichting MommaLuv die strijdt voor een veilige bevalling voor iedere vrouw, waar ook ter wereld. Het mooie is: je kunt altijd iets doen, je hoeft gelukkig niet te wachten tot je een mega omzet hebt.

  • Wat een mooi project, Ninke. Daar wil ik graag meer van weten, ik ga dus ook zeker op de website kijken. Van 8 tot en met 15 juli jl. heb ik samen met onze oudste dochter via BecauseWeCarry, een week geholpen bij de opvang van vluchtelingen in Kara Tepe op Lesbos. Bovendien geef ik Nederlandse les aan nieuwe Nederlanders, mensen die zijn gevlucht en nu in Nederland proberen om een nieuw bestaan op re bouwen.

  • Je bent een inspiratiebron, Ninke. En een mens met een goed hart. Je maakt mee verschil voor vele mensen. Ik ben je daar heel dankbaar voor.

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *