Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHoe mijn droom over een tropisch eiland werkelijkheid werd

Google+ LinkedIn

Vergelijk ik de Ninke van vijf jaar geleden met de Ninke van nu? Toen droomde ik stiekem van het maken van verre reizen met mijn mannen. En nu? Nu doe ik het gewoon! Die switch, dáár wil ik het graag met je over hebben.

Als er iets is waar ik gelukkig van word, is het wel reizen. Nog even en ik vertrek weer met mijn man en 3 zoons richting een heerlijk tropisch paradijsje. Dat doet me denken aan een aantal video’s die ik vorig jaar opnam. Vanaf een oogverblindend mooi strand op de Seychellen (en alleen al daarom de moeite waard om te bekijken!) vertel ik je hoe een andere manier van denken ervoor zorgde dat ik deze droomreis wél kon maken. Dus: kan jij wel een liefdevolle schop onder je kont gebruiken? Je vindt drie paradijselijke video’s in deze blog!

 

“Dat is iets voor andere mensen”

Een paar jaar geleden bracht ik met mijn gezin de zomervakantie door in Zeeland. We zaten in een simpel, maar leuk huisje. Helemaal prima. Op dat moment wisten we dat er niet meer in zat.

Nee…eigenlijk zeg ik dat verkeerd. We DACHTEN dat er niet meer in zat. Want stiekem droomden Floris en ik ervan om de wereld te verkennen. Om verre reizen te maken met ons gezin. Om onze jongens te laten zien dat er zoveel meer mogelijk is. Maar ja, zo’n vakantie op de Seychellen? Dat was in onze ogen iets voor andere mensen. Voor mensen met heel veel geld. Met een bepaalde ‘lifestyle’. Je snapt vast wel wat ik bedoel 😉

 

Anders denken

De afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd. Ik verdien veel meer en werk veel minder. Die droomreizen zijn daardoor wél mogelijk. Wat is er nu precies gebeurd? Eén van de dingen die ik heb gedaan is me laten inspireren door succesvolle ondernemers. Ik stelde mijzelf de vraag: wat doen zij anders dan ik, waardoor zij wél dat droomleven leiden? Wat mij vooral opviel, is dat deze succesvolle mensen een andere manier van denken hebben. Ik ben dat gaan toepassen in mijn eigen leven, in mijn bedrijf. In plaats van ‘eerst zien, dan geloven’ denk ik nu ‘eerst geloven, dan zien’. In plaats van ‘ik wil 2x groeien’ denk ik nu ‘ik wil 10x groeien’. En in plaats van ‘ik zeg ja tegen elke opdracht’ denk ik nu ‘ik focus me op mijn droomklanten’. Kortom: ik ben mijn grenzen gaan verleggen. Onder andere van Zeeland naar de Seychellen.

 

Wat ik je vooral mee wil geven? Geef niet op! Deze boodschap komt misschien nóg beter bij je binnen, wanneer je even deze video bekijkt, die ik opnam op een hagelwit strand.

Ik ben benieuwd naar jouw dromen. Daarom als afsluiter: nog een tropische video met daarin een heerlijke droomvraag. Laat me je antwoord weten in de comments?

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Hello Ninke
  My storie is veel anders, my man is aangestel by n groot firma en reis veel, wanneer ek dan alleen tuis in die appartement agterbly, ek het begin Verf canvases maak, asook juwele, wat vir my heel moeilik is om n afset te kry daarvoor, wat stel jy voor? hoe ek te werk moet gaan om my produk te bemark? ons is van SA nou 4 jaar hier in Rotterdam. Hoor graag van jou

 • Ik schrijf hem hier ook op mijn droomreis, dan wordt het misschien eerder waar 🙂
  Ik wil graag met mijn twee kinderen rondreizen door Italie (Rome, Calabrie, etc.) in luxe hotels, afgewisseld met een camping, of agriturismo, met een auto die ik daar huur, dus lekker met de trein erheen en dan rondrijden. Of, een rondreis met een camper door de VS. Of een heerlijke uitrustvakantie op een eilandje met een lekkere temperatuur en mooie natuur en een vriendelijke sfeer..

 • Zeilen rond de Griekse eilanden. Ik heb altijd al van zeilen gehouden, en van Griekenland. Het is toch prachtig om die 2 te combineren!

 • Nieuw Zeeland of Scandinavië. Twee uitersten, de één vanwege een schitterende natuur, vrijheid, ruimte de ander om de ruigheid ervan en ook heel erg mooi daardoor.
  De periode met de korte dagen staat me wel tegen. Heb behoefte aan licht!

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *