Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactEen eindsprint naar je omzetdoel

Google+ LinkedIn

Ik doe het goed op doelen. Ze dagen me uit en helpen me om nóg meer uit mijzelf te halen. In 2017 had ik een grote: de 1 miljoen euro omzet aantikken. Toen ik in november de balans opmaakte, leek het er niet op dat ik mijn doel zou halen. Hoe ik het toch voor elkaar kreeg? Dat vertel ik je in deze blog.

Het ondernemerschap zie ik als een fantastische reis, waarbij ik mijzelf uitdaag en continu groei als ondernemer én als mens. Concrete doelen helpen mij om groot te denken. Daarom stelde ik mezelf begin 2017 het doel om de 1 miljoen euro omzet te halen.

Luister je liever? Ik nam er ook een podcast over op.

 

Denken als een ondernemer

Bij het stellen van dit doel ging het me niet eens echt om het geld. Het idee om twee keer zoveel ondernemers te kunnen helpen gaf me een kick. De trigger om het beste van mezelf te gaan geven. Om slimmer te gaan ondernemen. Om meer van mezelf te gaan laten zien. En om het exciting gevoel dat je krijgt wanneer je ontdekt dat er zo veel meer mogelijk is dan je ooit dacht.

Toen ik in november de balans opmaakte, besefte ik me: ik ga het NIET halen! Ik had het er natuurlijk bij kunnen laten zitten. Maar omdat ik weet dat je altijd maar één keuze verwijderd bent van het volgende level, wist ik dat ik dat me iets te doen: denken als een ondernemer en een slimme keuze maken. Ik stelde mijzelf een best heftige vraag: ‘stel dat mijn been eraf valt als ik mijn doel niet haal? Wat zou ik dan doen?’

 

Afwijken van mijn eigen regel

Zoals vaak het geval is, lag de oplossing binnen handbereik. Ik besloot iets te doen wat ik eigenlijk had afgezworen. Namelijk: twee extra online trainingen geven op voor mij ongebruikelijke tijden. Eén in de avond en één in het weekend. Hiermee week ik af van een strikte leefregel die ik mijzelf heb opgelegd. Ik geef online trainingen alleen op momenten dat het MIJ goed uitkomt. Ik werk nooit ’s avonds of in het weekend. Door dit een keer wel te doen, sprak ik ineens een hele nieuwe groep potentiële klanten aan.

Om mijn eindsprint succesvol te maken deed ik nog meer. Ik heb flink gesleuteld aan de inhoud van mijn online trainingen en geïnvesteerd in het schrijven van betere copy voor mijn mails en mijn Facebook ads. Daarnaast heb ik de opnames van beide trainingen naar mijn complete mailinglijst gestuurd, zodat een grote groep potentiële klanten gebruik kon maken van het aanbod dat ik aan het einde van de trainingen deed. En tot slot heb ik het aantal betalingstermijnen uitgebreid, om de drempel nóg lager te maken om mijn vervolgtraining te kopen.

 

Wat heeft mijn eindsprint me opgeleverd?

Om mijn doel te kunnen halen, dwong ik mezelf slimme keuzes maken. En guess what?! De twee trainingen leverden samen 120.000 euro op! Genoeg voor een jaaromzet van 1 miljoen euro!

Wat mij vooral verbaasde, is dat de oplossing zo eenvoudig was. Alles wat ik nodig had om mijn doel te halen, was er al. Als ondernemer denken we vaak dat we allemaal dingen nodig hebben om te kunnen knallen. Dus blijven we wachten op het juiste moment om in actie te komen. Mijn eindsprint heeft me geleerd dat ik mijzelf en mijn bedrijf serieus moet nemen. En hoe belangrijk het is dat je je niet direct neerlegt bij de gedachte dat je iets niet kan halen, maar eerst kijkt wat je kunt doen om wél je doel te bereiken.

 

Ik daag je uit om je eens de vraag te stellen: wat als jouw been eraf zou vallen als jij jouw doel niet behaalt? Wat zou je doen om het toch voor elkaar te krijgen? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • Ik heb alle fantastische raadgevingen van Ninke opgevolgd. Het ontbreekt me alleen aan betalende klanten. Mijn e coaching traject wordt zeer gewaardeerd maar geef ik opnieuw gratis weg omdat ik graag wil helpen. Wat moet ik nog meer doen om betalende klanten te vinden? Graag krijg ik feed back op mijn website van http://www.vrijevlinder.net

  • Wederom een prachtig verhaal maar met een kleine boutique is dit minder van toepassing. Heb je daarvoor ook suggesties ook al draaien wij mooi…

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *