Own the name, win the game met Floris Hülsmann

Google+ LinkedIn

Een podcast met mijn eigen man! Hoe bijzonder! Een gesprek over ons leven, waar we het ’s avonds op de bank over hebben én hoe we elkaar 14 jaar geleden leerden kennen. En natuurlijk gaat het ook over ondernemen. Want naast mijn echtgenoot en vader van mijn jongens, is Floris Hülsmann ook eigenaar van Namarama. Wat hij doet? Succesvolle namen bedenken voor bedrijven. In deze podcast vertelt hij je hoe je een ‘winning name’ voor je bedrijf bedenkt.

 

Toen Floris en ik elkaar leerden kennen, was ik beleidsmedewerker bij Bureau Jeugdzorg in Amsterdam. Ik was bezig met stoffige processen en ingewikkelde vergaderingen. Floris zat toen al volop in de online marketing. Als copywriter voor een groot reclamebureau bedacht hij briljante campagnes. Ik weet nog goed dat ik het eigenlijk allemaal maar een beetje vaag vond. Digital advertising? Daar had ik nog nooit van gehoord. En nu is het iets waar ik me dagelijks mee bezig hou. Online marketing is nu mijn wereld. Die liefde delen Floris en ik.

 

Zo vind je de winnende naam voor jouw bedrijf

Na jarenlang gewerkt te hebben als freelancer, is Floris de laatste jaren uitgegroeid tot een echte business owner. Met Namara bedenkt hij namen voor ondernemers en bedrijven, maar ook voor producten en diensten. In zijn werk komt hij een hoop namen tegen, die de plank volledig misslaan.

Maar wat is nu een echt winnende naam? Is het slim om je eigen voor- en achternaam te gebruiken, zoals ik doe met Ninkevanderleck.nl? En wat zijn de meest gemaakte fouten bij het bedenken van een bedrijfsnaam? Floris vertelt het allemaal in deze podcast.

 

Ben je op zoek naar een ‘winning name’? Overweeg je van naam te veranderen? Of heb jij dé naam voor jouw bedrijf al gevonden? Vertel het me in de comments!

 

Enthousiast over deze podcast? Je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • Wat een leuke podcast! Namen uitzoeken is ook erg lastig. Ben wel tevreden maar ook nog niet helemaal. 😁 bedankt allebei voor de interessante tips!

    Liefs,
    Mariska

  • Dank! Boeiend onderwerp, ja. Leuke podcast. Benieuwd hoe je tegen familienamen aankijkt in zo’n (creatief) proces, Floris.

  • Leuke podcast Ninke&Floris! Leuk om jullie eens samen te horen. Het enthousiasme spat ervan af als het bij jullie over ondernemen gaat!

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *