Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactFocus-probleem nummer 1 van ondernemers die maar niet doorbreken

Google+ LinkedIn

Als ondernemers zijn we natuurlijk gewoon een zootje bezige bijtjes. Ons hoofd stroomt over van de ideeën. En we vinden niets zo lekker als het opstarten van nieuwe projecten. Focus? Ho maar!

 

Een bekende internet-ondernemer maakte eens de vergelijking tussen dit gedrag van ondernemers en kinderen in een speeltuin. Net als kinderen laten ondernemers zich snel afleiden door dingen die voorbijkomen.

En als ondernemers zich vervelen stappen ze, net als kinderen, heel gemakkelijk over op iets anders.

 

Focus op één ding

Maar wist je dat de focus op het steeds weer opstarten van iets nieuws het grootste probleem is van veel ondernemers? En het is dé reden waarom ze maar niet doorbreken met hun bedrijf!

Als je iedere keer weer iets anders gaat doen, is het gewoon onmogelijk om welk project dan ook tot een succes te maken.

Natuurlijk kennen succesvolle ondernemers ook de kick van het starten van nieuwe initiatieven. Maar ze weten dat er veel meer winst te behalen valt als ze eerdere projecten optimaliseren. Want hoe vaak gebeurt het niet dat, als iets best goed werkt, je toch iets anders gaat doen?

 

Welk project kan jij optimaliseren?

Ga eens na met welke projecten jij bent gestopt terwijl ze eigenlijk best goed werkten. Maak een plan om dat project beter te maken, zodat je er meer winst uit gaat halen.

Heb je je project geoptimaliseerd en slaat de verveling toe? Dan is het tijd om jouw activiteiten vast te leggen in een procedure en over te dragen aan een andere topper. En ja, dán is het moment aangebroken om iets nieuws op te pakken.

 

Heeft deze blog jou eye-openers opgeleverd? Ik vind het tof als je daar iets over zou willen delen.

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Katoompics.com

Google+ LinkedIn

 • Ik ben bezig met focussen en een keuze te maken in wat ik “verder op de markt wil zetten”.
  Weet alleen nog niet goed waardoor ik me wil laten leiden. Ik geef trainingen in Oplossingsgericht denken en werken in de gezondheidszorg, en zo nu en dan een mindfulness training.
  Ik vind beide leuk!!!!! om te doen, maar het zijn verschillende producten voor verschillende soorten doelgroepen. Nu denk ik erover een combinatie te maken van deze twee “producten”.
  Laat ik me in mijn focus leiden door wat ik zelf leuk vind om te doen of door dat waarvan ik denk dat het de meeste klanten aan gaat trekken?

 • Hoi Ninke,

  Opnieuw dingen starten herken ik wel: lang yoga gegeven, daarna mee gestopt omdat ik het fysiek niet meer trok: teveel fysiek en openend werk. Nu gericht op coachen van mensen die hun stem willen laten horen en zelf geef ik concerten en (baarmoeder)rituelen wat nog wel een uitvloeisel is uit de yoga periode; gecombineerd met fysiek (bewustwordings) werk en pianolessen.

  Maar goed; ook conservatorium gedaan dus dat is ook wel logisch.

  Kern: rust geven, spirit, energie herpakken en je stem kunnen gebruiken.

  Nu wil ik graag euro’s gaan draaien alleen komen die maar niet uit m’n werk voort. (wel op andere manier trouwens; heel veel geld lijkt het op). Ik zie voor me dat ik met trainingen in workshops en individuele coaching tussendoor meer geld kan gaan verdienen. Alleen lukt het me maar niet om die trainingen te geven want er komen geen mensen. Vicieus cirkeltje.

  Ook naar de concerten komt bijna geen kip van de mensen die ik uitnodig (23 april geef ik er weer een; nu met andere muzikanten; word wel echt gaaf trouwens, Dok H2O, 14.00 uur). Ik wil ze nu wel gaan bellen; heb ik nooit gedaan.

  In juni uitgenodigd om (o.a.) het ritueel te gaan doen op een driedaags festival: heel mooi, maar vraagt (financiele) investering van mijn kant; levert financieel niks op.

  Ritueel en zingen heb ik ook nodig voor m’n gezondheid, dat is mijn medicijn en ik ben er gewoon goed in.

  Het geld wat ik nu verdien is: schoonmaken (yesyes), 1 pianoleerling, op dit moment geen klanten, wel veel netwerkontmoetingen en mooie samenwerking met Ziniz waardoor ik wel in de flow zit. Af en toe een concertje in een ouderenhuis. Dit jaar theaterproject gedaan, maar was eigenlijk (fysiek) too much; wel super om te doen (subsidiewerk).

  Dit jaar gaan de vader van mijn kinderen en ik in twee huizen wonen; vraagt nu veel aandacht: huis zoeken, financiering regelen, de begeleiding van de kinderen hierin. Dat heeft nu prioriteit. En nu/daarna mag de hoopstand omgezet worden in verdorie weten dat ik geld ga verdienen.

  Misschien dan toch maar in een organisatie als coach; als ik daar binnenkom.

  Het geld wat me (voor een deel nu, nog niet helemaal) nu toekomt voor het huis mag dan naar me toestromen 😉 voor het dagelijks leven. Potverdrie, dat moet toch gewoon gaan gebeuren.

  Vandaag in principe uitgenodigd voor een weekend van Vereniging Yoga Nederland in mei; 110 euro per uur voor een workshop. Blij mee; dat is ook een/m’n doelgroep, maar daar kan ik niet van leven. Ook al is die 110 per uur, al meer dan ik ooit heb gekregen.

  Tja, wat is mijn vraag aan jou: uitnodiging voor zondag 23 april, DokH2O.
  Ik heb het idee dat ik weet hoe het werkt en wat ik moet doen, maar ergens mist er iets; ik weet nu bij god niet wat. Storytelling, zoiets, maar geen idee waar ik over moet praten. Ik zing, dat wel. Maar ik kan toch niet alleen maar gaan zingen op facebook? Dan geef ik weer alles weg! En zing ik weer tegen jan met de korte achternaam. Doelgroep formuleren ja. Dat is wel een dingetje misschien.

  mooie dag!
  Kiek moar wat ie doat met al die prietproat :-).

  Marjoline

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *