Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactGedoe en tijdverspilling

Google+ LinkedIn

Je hebt vast wel eens met zo’n kartonnen doos van Ikea of Karwei lopen sjouwen met een leuk kastje of tafeltje erin.

 

Je komt thuis, smijt je jas neer en begint direct. Je kunt niet wachten tot het in je woonkamer staat en je ervan kunt genieten.

 

Het ziet er supersimpel uit, dus je denkt: laat die gebruiksaanwijzing maar zitten. Ik begin gewoon.

 

Je gooit het zakje leeg met schroefjes, moertjes en ringetjes. Blijkt er geen inbussteutel bij te zitten. Geërgerd loop je naar de keuken, er moet ergens nog zo’n ding liggen.

 

Je maakt de eerste plankjes aan elkaar vast en ontdekt dat je de verkeerde schroeven hebt gebruikt. Je moet alles weer los maken en ondertussen beschadig je het fineer.

 

Je voelt de stress via je rug omhoogtrekken. Je hartslag gaat omhoog en je begint te zweten. Je partner komt even kijken en vraagt of je hulp nodig hebt. Je reageert geïrriteerd dat je het wel in je eentje kunt.

 

F*ck, hier heb ik geen zin in! Wat een gedoe, wat een tijdverspilling.

 

Je besluit toch je partner te vragen even te helpen. Die begint vervolgens eerst uitgebreid de gebruiksaanwijzing te lezen. Je ontploft van ongeduld. En voordat je het weet heb je ruzie. Het kost uiteindelijk de hele avond voordat het ding in elkaar is gezet. Je had het kunnen weten. Het is niet de eerste keer dat het zo loopt.

 

Hoe simpel een kastje er ook uitziet, je kunt jezelf blijkbaar zo in de weg zitten dat het ingewikkeld wordt. Zo eigenwijs zijn dat je er stress en ruzie van krijgt. Dit geldt in business net zo goed.

 

De meeste ondernemers doen maar wat, terwijl er gewoon een handleiding bestaat voor een succesvol bedrijf. Honderdduizenden mensen zijn je voorgegaan en is het gelukt om een droomleven te realiseren door de stappen uit de handleiding te volgen.

 

Waarom zou je het wiel zelf willen uitvinden, als anderen dat al voor je hebben gedaan? Zelf was ik in het begin van mijn ondernemerschap ook heel eigenwijs. Ik dacht dat die klanten wel kwamen. Pas toen de geldstress te groot werd ben ik gaan investeren in de dingen die ik nog niet wist of goed deed. Het voelde als een soort overgave: ik stelde me open voor anderen die de weg naar succes al kenden.

 

Tegenwoordig ben ik zelf zo’n wegwijzer. Het pad wat ik heb gelopen, inclusief de valkuilen en de sluiproutes deel ik met mijn klanten.

 

Afgelopen jaren ontdekte ik ook de stappen voor een Succesvolle Sprint. Dus: in korte tijd flink pieken met je impact en omzet.

 

Inmiddels heb ik deze stappen getest bij een selecte groep ondernemers en ook zij behalen te gekke resultaten hiermee.

 

Frouke behaalde in de eerste 11 weken van het jaar al haar gedroomde jaaromzet, terwijl ze veel minder is gaan werken.

 

Gwen had in de eerste 2 maanden van dit jaar al meer omzet dan heel vorig jaar bij elkaar.

 

Bij Annemarie stromen de klanten binnen. Ze weet niet wat haar overkomt.

 

De 7 stappen voor een Succesvolle Sprint wil ik graag met je delen. Ze zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en die van ondernemers die ik hielp bij hun sprint.

 

  1. Concreet einddoel

 

Bij een sprint moet je een uitdagend doel hebben waar je 100% voor gaat. Een doel waar je zin in krijgt, wat je misschien ook ergens een beetje bang maakt en ook realistisch is. Zo’n doel werkt het beste.

 

  1. Vol focus op sales

 

Ondernemers kunnen druk zijn met heel veel dingen die geen enkele omzet opleveren. Tijdens een sprint neem je afscheid van randwerkzaamheden en focus je vol op de acties die leiden tot klanten en omzet.

 

  1. Weten wat werkt

 

Tijdens een sprint heb je natuurlijk niet veel tijd. Je moet zicht hebben op wat invloed heeft op verkoop. Wat heeft in het verleden gewerkt en wat kun je toevoegen en/of aanpassen zodat het nog meer resultaat oplevert?

 

  1. Support

 

Heb jij weleens een topsporter gezien die zonder support succesvol de finish bereikte? Ik niet! Tijdens een sprint is het belangrijk om iemand te hebben die je coacht, dat er iemand is voor de praktische ondersteuning. En voor de stok achter de deur natuurlijk.

 

  1. Snel implementeren

 

Speed of implementation is een van de belangrijkste succesfactoren voor een goedlopend bedrijf. Tijdens een spint helemaal. Zo snel mogelijk implementeer je wat werkt. Dit is de fast-track naar jouw doelen.

 

  1. Continu optimaliseren

 

Alles wat een beetje werkt kan ook heel goed gaan werken. Er is een soort gretigheid nodig: wat is de bottleneck en hoe kan ik die zsm fixen? Tijdens een sprint doe je maar een paar dingen en die dingen verbeter je steeds. Al die verbeteringen samen zorgen voor een opeenstapeling van resultaten.

 

  1. Doorgaan tot het eind

 

Natuurlijk kunnen er ook dingen moeilijk gaan of tegenvallen. Onthoud dit: opgeven is never nooit een optie tijdens een sprint. Je gaat door tot het einde, want daar is vaak nog veel winst te behalen.

 

Heb je zin om samen met mij een Succesvolle Sprint te maken? Op 18 april start ik met een exclusief groepje ondernemers. Doe je mee dan begeleid ik je persoonlijk. Alles is er op gericht om jou voor de zomer nog even flink te laten knallen met je business. Er zijn nog een paar plekken vrij en de inschrijving is nog maar heel even open.

 

Zin om mee te doen met dit gave traject? Het is de enige manier om persoonlijk met me te werken. KLIK HIER voor de details en om je aan te melden.

 

 

 

Ninke

 

 

 

P.S.

 

Deze mail schreef ik op een nieuw tuinbankje dat ik vanochtend even snel in elkaar zette. Braaf de gebruiksaanwijzing gevolgd hoor. Gelukkig maar, anders had ik nu niet in het zonnetje kunnen zitten. 😉

 

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *