Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactKan nog geen kwartier op mijn kont zitten

Google+ LinkedIn

Op dag één van de vakantie ben ik altijd super onrustig. De uren gaan langzaam voorbij, ik denk steeds dat ik van alles moet en kan nog geen kwartier op mijn kont zitten.

Na een paar dagen zak ik ineens in een heerlijke chill-modus. Ik slaap klokje rond. Lees het ene boek na het andere. En als ik wil weten hoe laat het is, kijk ik naar de stand van de zon.

En weer iets later weet ik niet eens meer welke dag het is. Ik sta op  en laat me meevoeren door wat de dag me brengt. Niets moeten, geen plan. Less is more.

Vanuit deze rust voel ik weer zin en verlangen om mooie dingen te creëren. Om iets gaafs neer te zetten waar ik ondernemers heel blij mee ga maken. Dat punt bereikte ik vanochtend. Ik zie ineens glashelder voor me wat ik dit najaar ga doen.

Mijn beste ideeën ontstaan vanuit rust. Niet pushen. Nee, juist alles loslaten.

 

Heb jij je rust al gepakt deze zomer? Laat het me weten in de comments!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Hoi Ninke, normaal heb ik dit ook, maar dit jaar had ik geen ruimte om onrustig te worden aangezien we naar de binnenlanden van Tanzania zijn geweest om te helpen bij een weeshuis. heerlijk om met mijn gezin in een compleet andere omgeving ontspannen iets nuttigs te doen. Na een week lol met de weeskinderen waren we helemaal in de vakantie sfeer. In alle rust zijn we op safari gegaan en hebben we de vakantie afgesloten met 6 dagen Zanzibar. Heerlijk het boek three simple steps gelezen en nu vol goede ideeen weer aan de slag. Dit najaar ga ik mijn eigen aanbod op de markt zetten, ik heb er super veel zin in!

 • Door even naar zee te gaan en een paar golven te pakken op de surfplank , kom ik tot ontspanning. Vroeger met gezin op vakantie had ik vaak eerst even een paar dagen lekker intensief bewegen nodig (zwitsers bergtopje!). Voor mij komen de ideeën vaak in de sluimer bij het wakker worden. Ik “moet” inplannen dat ik regelmatig dingen doe die mij inspireren. Als ik dit niet doe verword ik tot Martha de Mier ..Tuuteretuut 😉

 • Nog niet echt, door omstandigheden te versnipperd weg geweest. Doe ik volgend jaar anders! Voor nu ga ik eerst mijn ontspanning plannen voor ik mijn agenda weer vul met (leuke) zakelijke activiteiten. Ik leer wel wat van SMK 🙂 Geniet ervan Ninke!

 • Hallo Nienke,

  Zeker waar. Wij zijn lekker op vakantie en dan komen de allerbeste ideeën voor onze 2 gyms.
  Ik wil echter totaal wat anders gaan doen (leefplan coach voor succesvolle ondernemers tussen de 25 en 40 jaar). Hier heb ik bijna mijn aanbod voor klaar, alleen ontbreekt het vaak aan niet weten hoe en waar ik moet starten om high end klanten te krijgen…… Dus stel ik vaak zaken uit, terwijl ik weet dat dit een groot succes wordt als ik start.

  Wat raad je aan? Snel meer klanten of doorbreken?

 • Yep helemaal mee eens Nienke… door het snikhete weer blijven klanten weg en krijg je lege tijd… die haalt bij mij steeds mijn creatieve kant naar boven . Dus ik heb mijn najaarsprogramma ook reeds helemaal klaar . Stilzitten .. nou daar wordt ik dus ook heel hieperdepiep van.. op naar het najaar . Heb er ontzettend veel zin in .

 • Oh ja net hetzelfde. De eerste dagen van de vakantie nog in doe -modus en dan heerlijk ontspannen om na het verlof met veel zin en n frisse kijk te hervatten.

 • Herkenbaar Ninke! Dit is precies wat ik deze vakantie ook aan het doen ben. Door echt te ontspannen, ontstaat er ruimte in mijn hoofd en komen de gaafste ideeën opborrelen 🙂

 • Hallo Ninke!
  Geniet maar!
  Nee normaal volgende week rust maar door omstandigheden ga ik mijn zaak open doen 🙁
  Ik kan dat zo moeilijk want voel me dan schuldig. Rust zou belangrijk zijn zeker van de ene naar de andere migraine aanval.
  Volgend jaar beter 🙂
  Geniet van je vakantie!

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *