Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHoe ik tóch durfde

Google+ LinkedIn

Toen ik weer eens met bibberende knieën bovenaan een supersteile afdaling stond, viel ineens het kwartje: skiën is net ondernemen! Wil je met plezier kunnen skiën, dan moet je jezelf stretchen en zo nu en dan de angst in de ogen kijken.

 

Je zal keer op keer je grenzen moeten verleggen en een aantal tactieken moeten toepassen. Net als bij ondernemen. Want ook dan geldt: wil je vol vertrouwen je bedrijf kunnen runnen en steeds weer groeistappen kunnen maken, dan zal je jezelf moeten stretchen. Ondanks gevoelens van onzekerheid en kwetsbaarheid.

In dit artikel deel ik 5 strategieën die je zullen helpen durven. Om vol vertrouwen te bouwen aan een succesvol bedrijf of met succes een steile afdaling te trotseren. 😉

 

1. Focus op mogelijkheden

In spannende situaties heb je van nature de neiging om je te richten op alles wat mis kan gaan. En dat zorgt ervoor dat je je wilt terugtrekken.

Heb je een droom? Focus dan op de mogelijkheden die er zijn om die droom te realiseren. Je zult zien dat zich ineens allerlei creatieve oplossingen aandienen waardoor je met vertrouwen in actie komt.

 

2. Blijf in beweging

Elke ondernemer kent mindere periodes. Het loopt allemaal niet zoals je had verwacht en dat is natuurlijk frustrerend. Maar laat het daar niet bij zitten! Neem even afstand en maak een nieuw plan om je doel te bereiken.

Elke tegenvaller levert nieuwe inzichten op. Trek je conclusies en ga door. Je wilde toch niet voor niets ondernemen? Je hebt de wereld wat moois te bieden met je bedrijf!

 

3. Richt je op het proces

Veel ondernemers zijn ongeduldig. Ze willen NU resultaat zien van hun acties. Maar succesvol ondernemen gaat over het zorgvuldig opbouwen van een stevig fundament dat in de toekomst voor mooie resultaten gaat zorgen.

Het bouwen van dit fundament moet je zien als het verzorgen van een jong fruitboompje. Richt je met liefde en aandacht op de groei van het boompje zodat je later de prachtige vruchten ervan kan gaan plukken.

 

4. Vraag advies van mensen die verder zijn dan jij

Als ondernemers succesvol zijn, is dat niet voor niets. Je kan altijd iets leren van mensen die verder zijn dan jij. Hun mindset en de doelen die zij zichzelf stellen. De strategieën die ze toepassen. Het zijn allemaal reuze interessante lessen voor jou!

Dus zoek die mensen op en vraag ze naar de belangrijkste 3 tips die ze voor jou, als groeiende ondernemer, hebben.

 

5. Maak plezier

Lachen is gezond. Dat wist je al. Maar even een vraagje: hoeveel plezier maak je eigenlijk als ondernemer? Business is fun! En als jij met plezier je bedrijf runt dan zal je merken dat je meer energie hebt, dat je beter kan relativeren en dat je meer zelfvertrouwen hebt.

 

Wat helpt jou om uitdagende stappen te nemen? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • Haha super herkenbaar die stijle afdalingen. Wat een leuke vergelijking met je business, nog nooit zo bekeken. Gewoon doorzetten dus. Veel skiplezier zonnige groet Patricia

  • Heel herkenbaar! Ik focus me altijd op de skiers die met gemak naar beneden gaan als het even niet meezit. Kijk de kunst en hun route af. En ga vervolgens naar beneden. Mooi die parallellen met ondernemen.

  • Haha ook ik sta soms met knikkende knieën boven aan een helling, en soms sta ik ook met knikkende knieën tegenover een nieuwe uitdaging op het ondernemers vlak. Mijn moeder en mijn nicht (beide ook ondernemers) zijn vaak mijn klankbord. Maar uiteindelijk moet ik zelf die helling af. 😉
    Fijne vakantie.

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *