Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHoe ik uiteindelijk met de billen bloot ging

Google+ LinkedIn

Er is één vraag die ik keer op keer te horen krijg en die is: “Ninke, hoe krijg jij het nou allemaal voor elkaar? Het lijkt alsof jij het allemaal moeiteloos doet. Maar jij hebt toch ook een druk leven en de nodige tegenslag?”

 

Ja, dat klopt. Ik ben getrouwd en heb kinderen. 3 Jongens. Lekker volle bak bij ons thuis. En, laten we het daar maar niet over hebben, ik heb een vervelende chronische ziekte waardoor ik veel minder energie heb dan ik zou willen.

Je wordt er al moe van als je het leest…

 

Tegenslag? Niet bij de pakken neerzitten!

Maar ik ga door. Want er is één ding waar ik allergisch voor ben en dat is bij de pakken neer zitten. In een hoekje zielig zitten huilen omdat het allemaal zo zwaar is. Bang zijn dat je het allemaal niet zal redden. Dingen niet doen omdat je je onzeker voelt.

En dus vertelde ik ook niet over mijn grootste struggles die ik ondertussen natuurlijk wel had. Maar doordat anderen mij steeds maar bleven vragen hoe ik zulke mooie resultaten bereik terwijl ik te maken heb met aardig wat tegenslag, ben ik mijn verhaal gaan delen. Het voelde alsof ik met de billen bloot ging. Ik ging vertellen over:

  • hoe ik duizend keren werd teruggefloten door mijn lichaam terwijl ik juist vol gas verder wilde;
  • de frustratie die ik voelde als ik weer eens leuke dingen moest afzeggen omdat ik bekaf was;
  • de ontdekking dat je niet kan vertrouwen op iets dat vroeger altijd gewoon meewerkte (zoals een gezond lichaam);
  • het eeuwige gevoel tekort te schieten omdat je de mensen om je heen minder aandacht en tijd kan geven dan je zou willen.

 

De omslag die ik heb gemaakt

Bovenal vertelde ik over de omslag die ik maakte (en die tot op de dag van vandaag gaande is) om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik de wereld te bieden heb. Over de knopen die ik keer op keer doorhakte om steeds meer het leven te gaan leiden dat bij me past, bij mijn unieke (belemmerende) omstandigheden en bij mijn ambities en dromen.

En wat bleek: dit verhaal is van waarde. Voor mezelf en voor anderen. Door erover te vertellen, inspireerde ik anderen om ook groots te gaan ondernemen. Ondanks beperkingen in je leven.

En door het delen kreeg ik zelf helder wat voor mij echt de essentie is van een gelukkig leven. En nu denk ik: logisch eigenlijk. Waar je allergie zit, daar zit juist iets wat van enorme betekenis is. Iets waardoor je bent wie je bent. Iets waar anderen heel veel van kunnen leren.

 

Jouw levenslessen zijn goud waard

Jouw eigen ervaringen en levenslessen zijn goud waard. En hoe geweldig is het als je anderen hiermee kan inspireren om stappen te zetten om ook hún dromen ook te gaan realiseren.

Zelf doe ik niets liever dan ondernemers inspireren om groots te gaan ondernemen vanuit mooie idealen. Zodat ze geld verdienen met wat ze het allerliefste doen. Dat ze in hun bedrijf kunnen doen wie ze zijn en bijdragen aan een mooiere wereld.

En dat allemaal in een bedrijf dat past bij hun unieke omstandigheden en bij wat zij belangrijk vinden.

 

Waar wacht je op?

Toch zie ik dat veel ondernemers op hetzelfde niveau blijven hangen. Ze blijven in rondjes draaien. Omdat ze niet goed durven of niet weten wat de eerstvolgende stap moet zijn. Of wachten op het moment waarop alles goed genoeg is om er echt voor te kunnen gaan.

Maar waar wacht je op? Het is nooit het perfecte moment. En ondertussen zitten er wel mensen te wachten op jou en jouw hulp. Ze weten alleen nog niet dat jij er bent!

Als ik had moeten wachten op de ideale omstandigheden, dan was ik vandaag nog steeds niet begonnen. En dankzij belangrijke inzichten over succesvol ondernemen kon ik gaan doen waar ik naar verlangde: een leven waarin ik de regie heb, waarin ik groei als mens en ondernemer en waarin ik bouw aan iets moois waarmee ik kan bijdragen aan een betere wereld.

Jaar na jaar verdubbel ik mijn resultaten ondanks mijn chronische ziekte en tegenslag. En als ik dan kan, dan kan jij dat ook. Daar ben ik van overtuigd! Zo, dat moest ik even kwijt…

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om te gaan doen waar je naar verlangt en om je dromen geen dag langer uit te stellen.

Go for it!

 

Met welke uitdagingen heb jij in je ondernemerschap te maken?

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Katoompics.com

Google+ LinkedIn

  • Wauw, geweldig wat een mooi verhaal! Kzit nu.in een.burn-out en vraag me inderdaad ook steeds af wanneer het nu precies het juiste moment is om voor mezelf te beginnen, zodat ik niet weer terug klap. Maar jou verhaal inspireert me dat ik het waarschijnlijk al eerder kan dan ik zelf denk! 😉

  • wauw, ik heb op het moment ook met een flinke tegenslag te maken, maar je verhaal inspireert me enorm……….er is 2 weken geleden een tumor in mijn hoofd ontdekt, juist op het moment dat ik me aan wilde melden voor jouw coaching…..ik voel me nog steeds sterk en vooral dat wat jij omschrijft, dat wil ik ook! Eerst vechten voor mijn gezondheid, daarna vechten voor een heerlijke toekomst met mijn passie, van mijn passie mijn werk maken en daarmee succesvol worden. Kan niet wachten !!! Liefs Saskia

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *