Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactMeer van jezelf laten zien: 6 tips

Google+ LinkedIn

Laatst gaf ik de tweedaagse Presentatie Intensive. Een van de thema’s van deze training is het leren vertellen van je persoonlijke verhaal en jezelf laten zien. Voor de meeste deelnemers compleet nieuw én spannend. Hoe zit dat met jou?

 

Vertel jij jouw verhaal wel eens? Misschien vind je het niet nodig om jezelf zo op de voorgrond te stellen? Of misschien beperk jij je liever tot de inhoud van je vak? Ook ik heb dat lange tijd gedaan, uit angst om door de mand te vallen.

 

Weinig van jezelf laten zien = kansen laten liggen

Potentiële klanten vinden het fijn om te weten met wie ze in zee gaan. Business gaat over het aangaan van relaties. En daarin speelt vertrouwen een grote rol. Door te laten zien dat je een mens van vlees en bloed bent, vergroot je het vertrouwen.

Jezelf laten zien en je verhaal vertellen helpt dus als je mensen wilt aantrekken en je diensten wilt verkopen. Wees niet bang! Je hoeft echt niet ineens je hele ziel en zaligheid te delen met de wereld.

Wat kan je doen om meer van jezelf te laten zien op een manier die voor jou goed voelt? 6 tips:

  1. Kies in gedachten een klant uit met wie het super klikt. Richt je in je marketing tot deze ene persoon. Hierdoor is het veel makkelijker om jezelf te zijn.
  2. Vertel over gebeurtenissen in je leven en in je werk die voor jou de aanleiding waren om je bedrijf te starten. Wat was jouw turning point, het moment waarop je dacht ‘en nu ga ik ervoor!’
  3. Vertel waarom jij gelooft in wat je doet. Wat is je persoonlijke visie op de problemen van je klanten en wat is jouw persoonlijke oplossing?
  4. Vertel wat jij de mensen gunt met wie je werkt. Laat zien waar jouw vlammetje van gaat branden: dat is heel aantrekkelijk!
  5. Welke parallel zie jij tussen de situatie van je klanten en je eigen ontwikkeling? Welke valkuilen ben jij tegengekomen in jouw leven en welke worsteling heb je zelf moeten doorstaan om te komen waar je nu bent?
  6. Blijf voelen: geeft je intuïtie aan dat het niet goed is? Luister ernaar! Maar voelt het ‘gewoon’ spannend, dan zeg ik: doen!

Voor mij was het zo goed om te ontdekken dat jezelf laten zien niet betekende dat ik kwetsbaarder werd. Integendeel, het heeft me zoveel krachtiger gemaakt. En dát gun ik elke ondernemer!

 

Laat jij je voldoende zien in je bedrijf? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Kaboompics.com

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *