Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactIk had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen

Google+ LinkedIn

Elke wereldreis begint met een eerste stap. En dit geldt natuurlijk voor alle nieuwe dingen die je onderneemt in je ondernemerschap of in je leven. In dit artikel vertel ik je over mijn eerste stap op het gebied van videomarketing.

 

Ik weet nog goed dat ik mijn allereerste video ooit opnam. Het was een video over een training die ik zou gaan geven en ik nam hem bij mij thuis in de keuken op. Mijn man hielp me. We hadden een kinderstoel op de eettafel gezet en daarop hadden we met kussens en elastiek de iPad vast gemaakt. Zie je het voor je? 😉

 

Moedig richting zichtbaarheid

De muur had ik volgehangen met flappen tekst, doodsbang om stil te vallen of het verkeerde te zeggen. Laatst keek ik dat filmpje terug. Ik zag de nieuwe kleding die ik speciaal voor de video had gekocht en keek naar mijn door een visagiste opgemaakte gezicht.

Eigenlijk vond ik het wel aandoenlijk om mezelf zo te zien. Gespannen, verlegen en toch moedig: ik zette daar toch maar mooi de eerste stap richting zichtbaarheid.

Laatst ging ik weer filmpjes opnemen. Omdat ik dit keer een videograaf had ingehuurd, mocht mijn man thuis blijven. En wat die dag gebeurde, had ik nooit kunnen denken. In een paar uur hadden we 42 video’s opgenomen. 42!

Zonder tekst aan de muur. Wie had dat ooit gedacht…

 

Alles begint met een eerste stap

Wat dit mij duidelijk maakt, is hoe belangrijk de eerste stap is. Zonder die eerste video was het me nooit gelukt om in één keer zoveel filmpjes tegelijk op te nemen. En ook al was de eerste keer niet perfect, uiteindelijk is deze ervaring wel de basis geweest van waaruit ik me verder ontwikkelde.

Jij kan dat ook! Heb de moed om de eerste stap te zetten. Blijf in beweging en daag jezelf af en toe flink uit!

 

Welke eerste stap heeft voor jou veel betekend in je bedrijf of in je leven? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Allenran 917

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *