Je bent een F*cking Baas! met Kasper van der Meulen

Google+ LinkedIn

Kasper van der Meulen kijkt door maskers heen. Hij ziet mensen zoals ze zijn. En jij? Jij hoeft alleen maar de beste versie van jezelf te worden.

Want: “Je bent een F*cking Baas!” Fijne binnenkomer, toch? Wat een toffe gast om in de uitzending te hebben. Kasper zit vol verhalen, en van luisteraars hoor ik dat ook zij, net als ik, aan zijn lippen hingen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat zijn boek Mindlift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein zo goed is ontvangen.

 

 

Kasper van der Meulen

Een aantal jaren geleden kampte Kasper van der Meulen nog met overgewicht, verslavingen en allerlei lichamelijke klachten. Hij heeft keihard gewerkt en gaat er nog steeds elke dag voor om die beste versie van zichzelf te blijven.

Dat lukt ‘m aardig. Intussen is hij een veel gevraagd spreker en trainer en leert mensen de beste versie van zichzelf te worden. En een van de dingen die hij daarvoor inzet zijn ijsbaden. En ook ik ben wel eens bij hem in een ijsbad beland. Wow, wat een gave ervaring! Kasper leert je op een andere manier gebruik te maken van wat er al is, je lichaam in dit geval. En hierdoor kan je dingen doen die je zelf niet voor mogelijk had gehouden.

 

Ninke van der Leck neemt een ijsbad

 

Wie wil je zijn?

Als kind leer je van alles. “Met als gevolg dat mensen in de wereld komen met een hele lading ideeën over wat ze zouden moeten doen, wie ze zouden moeten zijn. Maar je moet zelf bepalen: wat geloof ik over hoe de wereld werkt en welke overtuigingen ga ik loslaten?”

Dat lijkt moeilijk, maar Kasper verzekert me: “Er is niets wat je nog kan worden wat je niet al bent. Wat jij zoekt, draag je in je.” Kortom, wat jij wilt bereiken, ligt dichterbij dan je denkt. Maar de enige die jou dat kan geven, ben jezelf. Kijk, van zulke uitspraken ben ik even stil.

 

Onzeker zijn hoort erbij

Tegelijk bekent Kasper zonder schroom dat hij elke dag met onzekerheden kampt. En dat hij ervan overtuigd is dat dat ook voor bijvoorbeeld Tony Robbins geldt, en voor al die andere mensen die wij ‘succesvol’ noemen.

Hoe komt het dat we dat niet merken? “Zij hebben een manier gevonden om daarmee om te gaan.” Dat geldt ook voor Kasper van der Meulen. “Ja, waarom mag je niet een fucking baas zijn die een geniale onderneming opzet en duizenden mensen bereikt en heel veel geld verdient en ondertussen ook gewoon onzeker zijn, weet je wel? Dat is gewoon cool.”

 

Begin met 1 euro

Dat je idealen hebt, is voor Kasper zo vanzelfsprekend dat hij daar niet te lang bij stilstaat. In feite zegt hij dat dat geen excuus mag zijn om niet in beweging te komen. “Ondernemen betekent dat je aan de slag gaat, vandaag nog.”

Gouden tip van Kasper: als je morgen 1 euro kan verdienen met de een of andere vaardigheid, kan je daar misschien, met genoeg oefenen, overmorgen wel 2 euro mee verdienen. Zo, omzet verdubbeld! 🙂

Meer over Kasper vind je op mindliftlearning.nl.

 

Ik ben benieuwd welke nieuwe inzichten of ideeën het gesprek met Kasper jou heeft opgeleverd. Leuk als je het hieronder laat weten.

 

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • hallo Ninke, onderstaand bericht heb ik naar Kasper gestuurd, dit is natuurlijk ook voor jou…

  Vandaag is weer zo’n wakker-schud-dag, mede dankzij de podcast van Ninke met jou. Met name: vraag aan (in mijn geval) het “gevoel er niet bij te horen en angst om afgewezen te worden” welke wijze raad dit voor mij heeft!

  Ook rinkelen alarmbelletjes door de metafoor van het al dan niet uitgepakte cadeautje, en de tip: zorg dat je morgen € 1 verdient met je vaardigheden, vaardigheden die door oefenen te verbeteren zijn.

  Dankjewel voor de route die jij hebt afgelegd als mens, deze helpt anderen zoals ik. Ik ben nu 60, geef energetische behandelingen, inzichten en een stuk coaching. Eind mei ben ik officieel gestart met Anna Healing na ruim 10 jaar hobbymatig hetzelfde gedaan te hebben. De laatste 2 weken kwam er zo goed als niets uit mijn handen waarvoor ik mezelf ook nog eens op de kop gaf. Inderdaad: gaf i.p.v. geef.

  Gevolgen van jullie wake-up call zijn nu dat mijn website nu aangepast wordt, ik heb net een tekst heb geschreven om het contact te verversen dat ik in februari/maart heb gelegd met ca 50 mensen (één voor één). Daarnaast heb ik gebeld met een tekstschrijver uit mijn ondernemers-netwerk met de vraag of ze even over mijn schouder mee wil kijken hierin. Oftewel, ik ben weer in beweging… Thanks!

 • Goedemorgen Kasper,

  Waauw helemaal afgeluisterd!
  Geweldig je vertelt echt boeiend.
  Dank je wel.
  En wbt het stukje voeding was ik enorm in geïnteresseerd.
  Ben namelijk zelf een eigen bedrijf gestart wbt voeding uit zaden dit te gebruiken naast je normale gezonde voeding dus eigenlijk gewoon extra! En als je merkt wat dit met je lichaam doet!!
  Echt fantastisch deze producten!
  Voeding uit zaden( zwarte komijn zaad, zwarte frambozen zaad, chardonnay druivenpitten en D-Ribose)
  Benieuwd? Ik kan je de informatie over deze producten opsturen en dan kun je dit eens op je gemakje doornemen.
  Je zult je afvragen ja alweer zo iemand maar deze producten zijn nog niet zolang op de markt hier in Nederland en…. ondertussen 4,5 jaar geleden uitgevonden door artsen die het aan kinderen gaven na chemo om hun inmuunsysteem weer een boost te geven.
  Ik zie steeds meer blijere mensen om mee heen die deze producten zijn gaan gebruiken
  Wie weet is het wat voor jou!
  Namelijk niets is toeval (jij kwam ook ineens langs via email ????)
  Groetjes, Sonja
  Ps. Op FB actief met mijn meisjes naam Sonja Bakker

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *