Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHet boek dat mijn leven veranderde

Google+ LinkedIn

In het voorjaar van 2015 stond ik met mijn twee jongste zoons een weekje op een camping in Noord-Holland. Mijn man was met mijn oudste zoon naar New York. Maar wij zaten in een retro stacaravan, heel idyllisch: geen elektriciteit, geen stromend water. En op die plek is mijn leven voorgoed veranderd.

 

Ik vind het altijd bijzonder om een dag of een weekend alleen te zijn met één of twee van de kinderen: de dynamiek is heel anders dan wanneer je met het hele gezin bent. En ook deze week was echt quality time.

Voor de avonden had ik een boek meegenomen, Three Simple Steps van Trevor Blake. Dit boek kreeg ik van Lianne Ebbinkhuijsen. Zij waarschuwde me al voor de impact van dit boek. En ook ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: lees dit boek!

Wat heeft dit boek dan met mij gedaan?

Ik heb er al eens een podcast over opgenomen. Het boek gaat over 3 eenvoudige stappen waarmee je zowel je business als je leven voorgoed verandert. Dat is de belofte die Blake doet, en dat is ook precies wat er is gebeurd. Mijn leven is geen dag meer hetzelfde geweest. Hoe gaaf!

En omdat ik wil dat je het boek echt zelf gaat lezen, ga ik hier natuurlijk geen samenvatting geven. Wel wil ik je vertellen over een aantal veranderingen in mijn leven en de impact daarvan. Een van die dingen is: ik ben na het lezen van dit boek gaan mediteren.

 

De waarde van mediteren

Ik had natuurlijk wel eens gehoord over meditatie. Dat het goed was voor van alles en nog wat, dat je daarmee bij jezelf zou komen… Maar weet je, ik ben best een doener en waarom zou je mediteren als je over het algemeen lekker in je vel zit?

Pas door het lezen van Three Simple Steps begon ik de waarde van mediteren in te zien.

Ik voegde daar op de camping de daad bij het woord. De jongens lagen heerlijk te slapen, ik stak wat kaarsjes aan en ik ben gaan zitten. Ik ben gaan zitten met mijn ogen dicht en heb een halfuur zo gezeten. Natuurlijk hielp ook de setting een handje: ik was op vakantie, had geen verplichtingen en die retrocaravan maakte dat ik me heerlijk relaxed voelde.

In het begin pingpongden er allerlei gedachten door m’n hoofd. Maar op een gegeven moment daalde er zo’n rust over me heen en dat deed me zo ontzettend goed dat ik besloot: dit ga ik dagelijks doen!

Sinds die dag mediteer ik elke ochtend zo’n 20 minuten. Het voordeel van mediteren in de morgen is dat ik er de hele dag profijt van heb.

 

Wat mediteren mij oplevert

 1. Heel veel creativiteit. Zodra ik weer terug ben in het hier en nu poppen de beste ideeën op. Blijkbaar kom ik tijdens het mediteren in contact met mijn kern waar hele pure ideeën kunnen ontstaan zonder dat mijn ego direct een oordeel heeft.
  intenties
 2. Sinds ik dagelijks mediteer, voel ik me ontzettend dankbaar over alles wat er in mijn leven is. Dat ik mensen heb die om me geven, gezonde kinderen en een fantastische man die altijd steunt. Dat zijn natuurlijk hele grote dingen, maar ik kan me ook intens dankbaar voelen als ik de rozen zie uitkomen. Ik ben veel meer in het nu en ga met veel meer aandacht om met alles wat ik heb. Ik kan door die dankbaarheid ook meer teruggeven en spreek gemakkelijker mijn dankbaarheid uit. Soms zelfs tegen mensen die ik niet ken maar die iets in mij losmaken (beluister mijn podcast Hele Dikke Vrouw).
  meditati
 3. Ik eindig mijn meditatie met het hardop uitspreken van mijn intenties. Mijn intenties voor de dag maar ook die voor het komende jaar. En het bizarre is: al mijn intenties zijn realiteit geworden! In Blake’s boek staat precies uitgelegd hoe dit op energetisch niveau werkt. Het komt erop neer: je gaat de dingen aantrekken die je in je leven wilt.

 

Intenties uitspreken verandert je leven

Soms moest ik een beetje lachen als ik mezelf sommige intenties hoorde uitspreken. Ik hoorde mezelf praten, maar geloofde niet dat ze waarheid konden worden. Dat was vooral het geval als ik intenties uitsprak ten aanzien van mijn gezondheid.

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik een auto-immuunziekte heb die soms een flinke aanslag doet op mijn energievoorraad. Een van mijn intenties was dat ik trots kon zijn op mijn lichaam. Dat zou echt een ommezwaai betekenen.

Ik had namelijk lange tijd het idee dat mijn lijf me in de steek liet. Ondanks die gedachte bleef ik dagelijks de intentie uitspreken: “Ik ben trots op mijn lichaam.”

En langzaamaan begon mijn perceptie te veranderen. Ik zag ineens in hoe krachtig het eigenlijk is dat een lichaam je alle signalen geeft om je te vertellen dat er een disbalans is en dat het aandacht nodig heeft.

Daardoor ben ik gaan doen waar mijn lichaam echt om vroeg: ik heb mijn voeding aangepast, ben anders gaan sporten en ben mijn bedrijf totaal anders gaan inrichten zodat ik mijn energie veel beter kan verdelen.

Zowel mijn bedrijf als mijn gezondheid zijn hierdoor enorm in the flow gekomen. En dit is nog maar één voorbeeld van wat het boek teweeg heeft gebracht!

 

Lezen, doen en ga het beleven

Het uitspreken van mijn intenties heeft iets in gang heb gezet wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik weet niet waar jij naar verlangt en hoe de dingen voor jou gaan uitpakken, maar wel dat het universum ook voor jou heel veel mooie dingen in petto heeft.

Dus bestel dat boek en ga het lezen. Maar ga vooral DOEN.

Ga aan de slag met de 3 stappen. Het zijn super simpele stappen die iedereen kan toepassen. En dan heb je over een jaar echt een totaal ander leven!

 

Heb jij ook zo’n boek dat JOUW leven heeft veranderd? Laten we onder deze blog een boekenlijst samenstellen en elkaar inspireren!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Het boek ‘ Minder moeten, meer flow’ van Jan Bommerez. Best een flinke pil maar boeiend van het begin tot eind. Een inventarisatie en uitleg van alles wat er op dit gebied bekend is, tot een mooi geheel gemaakt. En ook nog eens heel leesbaar geschreven.

 • Ik kan mij niet voorstellen dat het boek op mij zoveel impact gaat hebben, maar ik ga hem vandaag nog bestellen. Ik heb het gevoel dat ik in het leven hang, dat ik leef om te werken ipv andersom. Ik probeer al jaren halfslachtig om mijn droom, om als professioneel fotograaf m’n boterham te verdienen, te verwezenlijken. Maar op de een of andere manier blijf ik dat halfslachtig doen. Aan m’n fotografie ligt het niet denk ik, maar alles er omheen, ik krijg het gewoon niet voor mekaar om de goedestappen en de juiste beslissingen te maken. En eerlijk gezegd lijkt het alsof ik de energie niet heb, die ik er wel in zou moeten stoppen. Ik hoop echt dat het boek mij het steuntje in de rug gaat geven die ik nodig heb (misschien zelfs wel die schop onder de k…) om de dingen eens echt goed en grondig aan te pakken.

 • Ik ben erg nieuwsgierig geworden, dus ik ga het boek bestellen! Wat ik me afvraag. Hoe kun je 20 minuten mediteren in de ochtend met drie kinderen in huis….? Zou bij mij een grote uitdaging worden.

 • Liefdesroep van Hannah Cuppen.

  Zoals zij zo mooi op de achterflap van het boek samenvat: liefdesroep is het verlangen van de ziel om gehoord te worden. We verzinnen van alles in het leven om zogenaamd doof te blijven voor dat we echt voelen, wat echt belangrijk is en ons vervult. Dit boek leert je opnieuw te luisteren. Eerst naar de ruis om je heen en dan voorzichtig naar het gefluister van binnenuit.
  Zeer toegankelijk geschreven.

 • Bedankt voor de tip, Ninke. Had nog een cadeaukaart van bol.com en uit nieuwsgierigheid heb ik het boek besteld. Voor mij zijn de boeken van Eckhart Tolle, waaronder ‘De kracht van het nu’ en een ‘Een nieuwe aarde’ echte ‘lifechangers’ geweest. Groet, Joke

 • Nog een boek dat steeds meer mensen (vooral vrouwen vanaf een jaar of veertig) een schok van herkenning geeft: “Partenspelers” door Roos Verlinden. Roman laat zien welke schade je (aanvankelijk ongemerkt) kunt oplopen tijdens je jeugd (ouders,opvieding etc) en latere leven (verhoudingen, opofferen voor anderen, relatie willen redden, niet doen wat van nature bij je past etc.) totdat je wakker geschud wordt en inziet wat jou ‘parten speelt’. Het boek verscheen twee jaar geleden, en wordt langzaamaan ook opgepakt door professionals in begeleiding.

 • Het boek dat mijn leven sinds jan17 veranderde is De Moed van Imperfectie – Laat gaan wie je denk te moeten zijn geschreven door Brene Brown

 • Ik herken de dingen die je noemt, meditatie en het uitspreken van je affirmaties. Dit, naast meerdere andere mooie tips, ben ik ook tegengekomen in het boek van Robert Bridgeman: Start vandaag met lichter leven. Een jonge man uit ons eigen Zwolle die als succesvolle zakenman heel cliché alles verloor en opzoek ging naar de waarheid om vervolgens te ontdekken dat die niet bestaat. Hij heeft vele vele religies en stromingen aan den lijve onderzocht en doet in zijn boek op een hele toegankelijke simpele manier verslag van zijn (spirituele) zoektocht. Prachtig, een echte aanrader!

 • Wat ook zeker een aanrader is is The secret, die kan je ook in het Nederlands verkrijgen, en ik denk aan de hand van jouw blog hier nu net te lezen dat The secret er wel wat op trekt? groetjes Lindsay

 • In hetzelfde straatje: Buddhism for Busy People van David Michie. Is volgens mij ook vertaald, maar vertelt (met veel achtergrond informatie over buddhism en zelfspot) hoe hij als drukke PR man zijn leven omgooide door/met/dankzij meditatie. Echt een aanrader!

 • Hey Ninke,

  dankzij jou ben ik het boek gaan lezen en heb het ondertussen ook al aan andere mensen aangeraden!
  Het is écht een topboek! Ik kan niet meer zonder de meditatie!
  Als ik het oversla mis ik het gewoon en drijf ik weg van m’n centrum. Zo simple is het 🙂

  Warme groet,
  Petra

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *