Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact3 methodes om meer te verdienen in minder tijd [+ video]

Google+ LinkedIn

Eigen baas zijn, zelf bepalen waar en wanneer je werkt, doen wat je leuk vindt en andere mensen helpen met jouw expertise. Veel mensen dromen van de vrijheid van het ondernemen. Maar hoe vrij ben je nu écht, wanneer je wordt opgeslokt door je bedrijf? Wanneer je vastzit in een routine van alleen maar werken? En wanneer jouw harde werk niet wordt beloond met een mooie omzet? Dat kan anders. Nee: dat MOET anders. Met deze drie praktische methodes kan ook jij meer verdienen in minder tijd.

In mijn vorige blog vertelde ik je al hoe mijn omzet door het dak ging in een periode waarin ik vrijwel niet werkte. Wat ik hiermee wil zeggen? Hard werken is niet dé weg naar succes. Integendeel. Mijn ervaring is juist dat je meer kan bereiken door minder te doen. Het gaat namelijk niet om veel doen. Het gaat om het juiste doen.

Dat inzicht heeft mij heel veel moois gebracht. Daarnaast heb ik met mijn verhaal veel andere ondernemers kunnen inspireren om meer uit zichzelf en hun bedrijf te halen. Dat gun ik jou natuurlijk ook!

 

Waarom hard werken niet de sleutel tot succes is

Ik zie het veel om me heen: ondernemers die zich helemaal hebben vastgezet. Die geen bedrijf leiden, maar geleid worden door hun bedrijf. Die kei- en keihard werken, maar niet verdienen wat ze zouden willen. Kortom: die gefrustreerd zijn en zich voortdurend afvragen wat ze nu verkeerd doen. Zeg nu zelf: dáár ben je toch geen ondernemer voor geworden?

Herken jij je hierin? Je bent echt niet de enige. Ook ik was lange tijd alleen maar aan het werk. Dag en nacht was ik bezig met mijn bedrijf. Ik was aan mijn laptop gekluisterd. En al Facebookend bracht ik mijn kinderen naar bed. Totdat ik inzag dat ik op deze manier niet kon groeien. Daar had ik namelijk helemaal geen tijd voor. Ik besloot dat het anders moest. En gelukkig maar! Door slimmer te werken, heb ik nu veel meer tijd voor dingen waar ik gelukkig van word. En mijn omzet? Die verTIENvoudigde vorig jaar. Need I say more?

 

Meer verdienen in minder tijd: zo doe je dat!

Mijn belangrijkste boodschap: realiseer je dat jouw situatie het resultaat is van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Wil je deze situatie veranderen, dan moet je dus ook andere keuzes maken. Is dat eng? Ja! Moet je het daarom laten? Natuurlijk niet! Het kan je namelijk zoveel opleveren. Met deze drie methodes kan ook jij veel meer verdienen in minder tijd en laat je het ploeteren zonder resultaat voorgoed achter je.

 

1. Verhoog je prijzen

Tsja, dat is voor veel ondernemers een dingetje. Wellicht ben je onzeker, bang dat klanten je te duur vinden. Feit is dat veel ondernemers zich laten onderbetalen. En dat is zonde. Stel je eens voor wat het zou betekenen als jij je prijzen zou verdubbelen. Dan heb je de helft minder klanten nodig om hetzelfde inkomensniveau te bereiken. En met evenveel klanten is jouw omzet twee keer zo hoog. Je prijzen verhogen begint met geloven dat jij van grote waarde bent. Dat jouw diensten of producten écht verschil maken in het leven van je klant. Is dat niet het geval, verhoog dan de kwaliteit van je aanbod. Want sta jij voor jouw waarde, dan is het veel makkelijker om klanten te overtuigen. En geloof me, dan willen ze je daar echt wel goed voor betalen.

Eén van mijn klanten heeft onlangs de stap gemaakt om haar prijzen te verhogen. Wat dit haar heeft opgeleverd? Dat vertel ik je in de video.

Tip: lees ook mijn blog 5 Redenen waarom je goede prijzen moet vragen.

 

2. Deel jouw kennis met meerdere mensen tegelijk

Mensen helpen, dat is jouw passie. Je kan natuurlijk kiezen voor 1-op-1 contact, maar dan moet je wel goede prijzen vragen, wil je daar een mooie omzet aan overhouden. Een manier om meer te verdienen in minder tijd is door te werken met groepen. Dat je jouw expertise niet met één persoon deelt, maar met meerdere mensen tegelijk. Zo kan je in dezelfde tijd meer klanten helpen, wat je niet alleen meer vrije tijd oplevert, maar ook meer omzet.

Eén van mijn klanten, een gezinscoach, is door deze methode in één klap veel meer gaan verdienen. Ik ben reuzetrots! Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk dan de video.

 

3. Vertaal je expertise naar een online product

Wat zijn nu dingen die jij je klanten keer op keer adviseert? Waar jouw klanten je steeds om vragen? Wat dacht je ervan om al die terugkerende dingen te verpakken in een online product? Die je één keer maakt en keer op keer weer kan verkopen. Door jouw waarde online te delen, kan je veel meer verdienen in een veel kortere tijd.

In de video vertel ik het verhaal van een natuurfotografe, die een online cursus natuurfotografie heeft ontwikkeld. Een superslimme zet!

 

Heb ik je kunnen inspireren met mijn tips? Heb je ideeën gekregen om meer te verdienen in minder tijd? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *