Enge keuzes met Nicole Offenberg

Google+ LinkedIn

Nicole Offenberg helpt ervaren leiders en ondernemers keuzes te maken die in lijn liggen met wie ze zijn en met wat ze écht willen. Ik praat met haar over ‘de kijk op kiezen’. Ook hebben we het over een grote persoonlijke keuze die ik onlangs maakte.

Ik denk dat deze aflevering heel waardevol voor je is. Want als ondernemer word je continu uitgedaagd om grote en kleine keuzes te maken.

 

Nicole Offenberg over de kijk op kiezen

Nicole is keuze-expert. Ze vertelt dat vrijwel alle mensen angst hebben om te kiezen.

“Alles draait om je kijk op kiezen,” vertelt Nicole. “Mensen zijn van nature bang om los te laten. We denken dan: kiezen is verliezen.” En inderdaad, kiezen voor a, betekent dat je b moet loslaten. Daarom komt op keuzemomenten onze zogeheten verliesaversie om de hoek kijken. Nicole: “Het is de kunst om een keuze te zien als een kans.

 

Kiezen is spannend

Een keuze maak je vaak niet in één keer. Het is een proces dat heel spannend kan zijn. Dat heb ik zelf laatst ondervonden toen Floris, mijn man, en ik voor een drastische keuze stonden. In deze podcast vertel ik hierover en over alle gevoelens die erbij komen kijken.

Het is super dat Nicole alles wat gebeurt kan plaatsen. Zo krijg je weer grip krijgt op het proces. Lees meer over Nicole Offenberg op nicoleoffenberg.nl.

Wat is de engste keuze die jij in je leven hebt gemaakt?

 

Enthousiast over deze podcast? Je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

 

Google+ LinkedIn

 • Hi Nicole en Ninke,
  Wat hebben jullie een mooie postcast voor ons beschikbaar gesteld. Het heeft mij enorm geïnspireerd en geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan mijzelf als persoon beter plaatsen! Het helpt mij om mijn keuzes beter te plaatsen, en ook te waarderen in plaats van te twijfelen of ik de juiste keuze heb gemaakt. Daarnaast zie ik ook dezelfde zaken qua opvoeding ouders en de ruimte, lekker doorzetten (just do it!), achtergrond ouders, een drive tot ondernemerschap, de wil om te doen om zelf te doen wat ik wil, experimenteren. Ik ben heel blij om te horen over mensen die mij voor zijn gegaan, jij in dit geval. Weet je wat nog het meest grappige was? Gisteren sprak ik iemand over het wonen over Madrid, mijn plannen voor het leren van Spaans en meer te voelen in plaats van te denken… Bedankt dat je zo’n mooi mens bent en zo puur jouw verhaal hebt verteld aan ons.

 • Hallo Nicole en Ninke,

  Wat een interessant gesprek van jullie. Dank dat je dat met mij deelt. Wat dapper Ninke dat je deze keuze hebt gemaakt. Maar laat mij niet in de steek met je interessante podcast.
  Je kinderen leren heel snel Engels als ze daar wonen. Worden ze alleen maar rijker door. Neem het stuur weer over, Ik wens je heel veel succes. Jullie zijn heel moedig. Hoe wil je je voelen. Ga in je energie zitten, ook een goeie raadgever. Blijf in je verlangen. Ook geweldig dat je de vraag stelt voor jouw klanten die het moeilijk hebben als de partner niet zo meewerkt. Het komt echt allemaal uit je hart. Dank je wel Ninke en dankjewel Nicole voor jou toegevoegde waarde en goede tips. Veel succes Ninke met je gezin en heb een mooie tijd in Ibiza,

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *