Je omzet vertienvoudigen is makkelijker dan verdubbelen [+ video]

Google+ LinkedIn

Een bedrijf in korte tijd hard laten groeien. Een kwestie van geluk? Van simpelweg het gouden idee hebben? De juiste mensen kennen? Nope! Succesvolle ondernemers hebben één ding met elkaar gemeen: de durf om verder en groter te denken.

In plaats van kleine keuzes te maken, zetten zij hun stip direct al verder op de horizon. En zal ik je eens wat verklappen? Het is precies deze daadkracht die maakt dat het makkelijker is om je winst te vertienvoudigen dan te verdubbelen. In deze blog leg ik je uit waarom.

Ploeteren om nieuwe klanten binnen te halen, leven van opdracht naar opdracht en focussen op kleine groeimogelijkheden van je bedrijf. Ook ik ben ooit zo begonnen. En dat ging lekker, vond ik zelf. Mijn omzet verdubbelde jaarlijks en daar was ik best trots op.

Vorig jaar gebeurde er iets bijzonders. Mijn omzet verTIENvoudigde. Het bizarre was: vertienvoudigen bleek veel makkelijker dan verdubbelen. Echt! Wil jij ook gaan voor een vertienvoudiging van je succes? Doe dan je voordeel met deze drie tips.

 

1. Visualiseer

Een duidelijke visie vormt de basis van elk succes. Wil je jouw omzet vertienvoudigen? Dan is het nodig om jouw stip verder op de horizon te zetten dan wanneer je maal twee wilt groeien. Logisch toch? Toch blijkt in de praktijk dat veel ondernemers zich focussen op kleine groeikansen. Ik daag je daarom uit om groter te denken.

Maak in je hoofd een beeld van waar je naartoe wilt. Beschrijf jouw Ten X-bedrijf (het bedrijf waarmee je maal tien bent gegaan) eens tot in de kleinste details. Wanneer en hoe je daar komt, dat hoef je echt nog niet te weten. Want alleen al door jouw Ten X-bedrijf te visualiseren, trek je die toekomstige realiteit dichter naar je toe. En dát zorgt ervoor dat het veel makkelijker is om daar te komen. Stap 1 is gezet!

 

2. Durf grote keuzes te maken

Mijn ervaring is dat kleine keuzes leiden tot kleine resultaten. Grote, drastische keuzes zijn nodig voor grote resultaten. Stel jezelf eens de vraag: op welk terrein neem jij babystapjes waar je ook reuzenstappen zou kunnen zetten?

Een van de reuzenstappen die ik heb gezet is het stoppen met één van mijn twee bedrijven. Een lastige keuze, maar één die er wel voor heeft gezorgd dat ik heb kunnen groeien met mijn huidige bedrijf. In de video vertel ik je er meer over.

 

3. Laat je inspireren door grote denkers

Tot slot: wil jij écht gaan voor die vertienvoudiging van jouw bedrijf? Kijk dan niet naar ondernemers die een klein beetje groeien, maar juist naar mensen die al zijn waar jij naartoe wilt. Laat je inspireren door grote denkers, trek je aan hen op en voor je het weet bevind je je op een heel ander level. Die nieuwe mindset zal je helpen om X10 te gaan.

 

Hoe ziet jouw Ten X-bedrijf eruit? Ik ben erg benieuwd! Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Dank je ninke!

  Wat gaaf!
  Duidelijk en eigenlijk logisch: hoe n grotere afstand, hoe n grotere krachtontwikkeling. Het is als een plafond schilderen met lange steel ipv korte… Puur fysica,vanbinnen en buiten.
  X10 zou beteken: veel lichter, hogere frequentie, altijd in beweging, heerlijk vloeiend. Nooit meer stress want die doodt juist de mind. En ook jij zegde slimmer te ondernemen. Helemaal mee eens.
  X10 is comfort voor het lichaam, groeien in waardigheid en dienstbaarheid, kracht en invloed en durf en moed.

 • Gaaf Ninke, dank voor je video. Ik zou nog niet weten welke grote, rigoureuze stap ik zou kunnen zetten, maar ik laat het in me omgaan de komende tijd.

 • Ik heb twee bedrijven en heb een maand geleden besloten dat ik me op 1 bedrijf wil vastzetten. Voor mij was je video herkenbaar en wil zo graag nu zeer grote stappen gaan zetten!

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *