Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact10 stappen van een onweerstaanbare salespagina [+ video]

Google+ LinkedIn

Ik kom genoeg mooie websites tegen, maar echt goed verkopende websites zie ik weinig. Veel dienstverlenende ondernemers bieden hun diensten, training of coaching niet aantrekkelijk aan. Dus wat doet de bezoeker die op zoek is naar een oplossing voor zijn probleem? Die zoekt verder. Een gemiste kans!

Jouw bezoekers hebben honger, dus geef ze te eten. Zorg dat je een aanbod hebt dat je op een onweerstaanbare manier op je salespagina zet. Je voedt daarmee het emotionele brein van de bezoeker. En dat is precies het deel van onze hersenen dat aankoopbeslissingen neemt.

Opbouw salespagina

Graag vertel ik je hoe je jouw salespage het beste kan opbouwen zodat jouw potentiële klanten de juiste beslissing nemen. Dat doe ik aan de hand van de 10 bouwstenen van mijn eigen verkooppagina. Het enige wat jij hoeft te doen, is dit te vertalen naar jouw eigen aanbod en jouw eigen doelgroep. En ja, zelfs daar help ik je bij.

De video duurt nog geen 10 minuten. Meeschrijven is niet eens nodig, want ik heb de stappen nog voor je uitgeschreven ook.

 

Onweerstaanbaar in 10 stappen

 1. Je begint met een teaser: een titel die prikkelt en de aandacht trekt.
 2. Je spreek de lezer aan op zijn pijn, zijn worsteling. Geef een voorbeeld dat de lezer waarschijnlijk zal herkennen.
 3. Neem de potentiële klant mee naar de gewenste situatie. Beschrijf in een stuk of vijf, zes punten zijn dromen: “Het kan ook anders. Stel je voor dat…”
 4. Het aha-moment, een soort inzicht in de oplossing. Laat zien dat die oplossing eigenlijk binnen handbereik ligt. Daardoor wordt de lezer nog hongeriger.
 5. Jouw aanbod. Wat kan jij aanbieden om de lezer naar de oplossing te brengen? Heb het over resultaten en niet zozeer over kenmerken. Som de benefits op en zelfs de benefits van de benefits. Want, een voorbeeldje, een goed draaiend bedrijf is leuk maar waar mensen écht van dromen, is de vrijheid die ze daardoor krijgen. Denk dus even door over wat jouw oplossing voor impact kan hebben.
 6. Maak je aanbod nóg aantrekkelijker met een bonus. Dat is iets waar mensen altijd naar kijken en dat is ook weer iets wat het emotionele brein prikkelt.
 7. Creëer schaarste. Mensen zeggen eerder ‘ja’ als er maar een beperkt aantal plaatsen is in een training of als het aanbod alleen vandaag geldig is. Dat zijn dingen die echt helpen om de potentiële klant nú over de streep te trekken.
 8. Call to action: maak je oproep heel helder (meld je hier aan, koop nu) en laat ‘m opvallen. Mijn eigen website is rood, zwart en wat brons, maar mijn call to action knop is knalgroen en springt er echt uit.
 9. Maak je aanbod social proof met testimonials. Mensen willen graag de mening lezen van eerdere klanten. Zorg dus voor pakkende, wervende klantervaringen op je website.
 10. Bezwaren wegnemen: we hebben altijd redenen om iets niet te doen, we gaan twijfelen over de prijs, of het wel echt past, of we het tempo wel kunnen bijbenen of het… Je kan dit ook doen met een rijtje veelgestelde vragen.

Sluit af met nog een keer jouw call to action. Prikkel de bezoeker nog even, herhaal dat die droom onder handbereik ligt, dat ze van hun pijn verlost kunnen worden: in feite is de lezer maar één klik verwijderd van de eerste stap richting die droom.

 

Help, manipuleer ik dan niet?

Die vraag krijg ik vaak als het gaat over sales, over bonussen, over het triggeren van het reptielenbrein. Kijk, ik denk: als je onderneemt vanuit een ideaal, is het belangrijk dat jij jouw aanbod op een goede manier neerzet. Jij kan mensen helpen, ze verlossen van hun pijn, ze helpen om gelukkiger, gezonder of rijker te worden, of… vul maar in.

Een goede salespagina helpt bezoekers om de juiste beslissing te nemen. Zolang je niet aan mensen gaat lopen trekken omdat jij gehecht bent aan hun ja of nee, geef je potentiële klanten gewoon de mogelijkheid om te beslissen.

 

Veel succes bij het schrijven van jouw onweerstaanbare salespagina! Ik hoor graag van je in het reactieveld of jij alle 10 deze bouwstenen al op je verkooppagina gebruikt. Zo niet, welke ga je er nog aan toevoegen?

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Bedankt voor de tips om mijn vizier scherp te krijgen voor de laatste puntjes op de i van mijn nieuwe website van mijn hypotheekadvieskantoor.
  Groet,

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *