Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactZe vond me niks en werd toch klant

Google+ LinkedIn

Ik val even met de deur in huis: eerder dit jaar heb ik in 5 weken meer dan een half miljoen euro omzet gedraaid. Gaan je nekharen overeind staan van dit patserige gedoe? Mooi! Stel jezelf nu eens de vraag: zegt dat gevoel iets over mij? Of zegt het iets over jou? In deze blog vertel ik je waarom praten over geld juist goed is.

Tijdens de housewarming van mijn nieuwe kantoor vertelde een klant dat ze een hekel aan me had gehad. Omdat ik zo commercieel was. Zo op geld belust. Toch triggerde ik haar. Want ze had het voor zichzelf gewoon niet goed geregeld. Ze had vaak geldstress en baalde daar vreselijk van. Dus maakte ze een belangrijke keuze. Ze besloot zich toch maar door die commerciële dame te laten coachen 🙂

 

Praten over geld is juist goed!

Dat ik die negatieve gevoelens opriep, was niet de eerste keer. Het zal ook niet de laatste keer zijn. Wanneer ik over geld praat, roep ik reacties op. Fijne en minder fijne. Ik weet inmiddels ook dat het helemaal niets over mij zegt, maar over de ander. Eigenlijk ben ik op zo’n moment een spiegel.

Over het algemeen vinden mensen het niet netjes om over geld te praten. En wanneer je zegt dat je veel geld hebt, vinden ze je patserig. Natuurlijk gaat het eigenlijk ook niemand iets aan wat ik verdien. Toch deel ik het. Om je wakker te schudden. Om je te prikkelen. En om je te confronteren met dat wat jou tegenhoudt. Ik weet namelijk dat het werkt. Sterker nog, ik ben zelf ook ooit wakker geworden, omdat andere ondernemers me een kijkje gaven in hun resultaten. En daar ben ik ze nog altijd dankbaar om.

 

5 ton in 5 weken

Met deze blog wil ik je niet alleen een spiegel voorhouden, ik wil je ook echt verder helpen. En daarom vertel ik je niet alleen dát ik in 5 weken tijd 5 ton omzet heb gehaald, maar ook hóe.

Een tijdje terug bedacht ik een bizarre challenge voor mezelf. Ik zie ondernemen namelijk als een spel. Met lastige, soms bijna onmogelijke challenges maak ik het extra spannend voor mezelf. Daar doe ik het goed op. Mijn doel was best een ambitieuze: in 6 weken een half miljoen euro omzetten, puur door extra webinars te geven. Ik gaf het zelfs een naam: de Webinar Marathon.

Ik maakte een keihard commitment en zette alles op alles. Geen smoesjes, geen excuses, maar doorpakken. Ook bij griep. Ook bij technische problemen. En guess what? In week 5 van de Webinar Marathon kreeg ik een berichtje van mijn team. We waren al over de 500.000 euro heen! Ongelooflijk! En weet je wat ik nog het allergaafste vind? We hebben er 264 nieuwe klanten bijgekregen. Bij elke sale die ik maak, voel ik dat ik niet alleen mijn eigen leven mooier maak, maar ook dat van mijn klanten. Win win! En dát is waar die halve ton vooral voor staat.

 

Just do it!

Wat ik je wil meegeven met dit verhaal? Praat gewoon over geld! Heb je een goed jaar gehad? Wees daar trots op! En droom je van een miljoenenbusiness? Zeg het gewoon! Daarmee ben je namelijk al een stap dichterbij het geloven dat het voor jou ook daadwerkelijk haalbaar is. En dat het zelfs in een heel korte tijd realiteit kan worden. Kijk maar naar mijn Webinar Marathon!

 

 

Droom je ook van een hogere omzet? Ik daag je uit om ook een spannende challenge voor jezelf te bedenken. Wat wil je bereiken in een korte tijd? En hoe ga je dit aanpakken? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *