Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactEnergie als basis van succesvol ondernemen

Google+ LinkedIn

Ralph Moorman helpt mensen om hun hormonen op natuurlijke wijze in balans te brengen. Met zijn methode De Hormoonfactor heeft hij in korte tijd duizenden mensen geholpen. Ik ben er daar één van.

 

Mijn leven is door Ralph compleet veranderd, in positieve zin!

Doordat Ralph het zakelijk slim aanpakt, wint zijn boodschap elke dag aan kracht. Daarom nodigde ik Ralph Moorman uit voor mijn podcast.

Het gesprek is alweer even geleden, maar ik wil je er graag iets over vertellen.

 

Minder pillen, fitter dan ooit

Ik kamp sinds de geboorte van mijn jongste zoon met de ziekte van Hashimoto, een schildklieraandoening. Ik slikte elke dag medicijnen en voelde me niet fit.

Een jaartje geleden hoorde ik over Ralphs methode. Ik besloot zijn adviezen uit te proberen en ben natuurlijker gaan eten: bepaalde dingen laat ik weg en andere dingen heb ik toegevoegd. Maar ik kan nog steeds gewoon lekker eten.

Ook ben ik bewuster omgegaan met ontspanning en beweging. En het belangrijkste is: ik slik minder medicijnen en voel me fitter dan ooit.

 

Geen rocket science

Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog. “Toen ik aan de universiteit in Wageningen studeerde, wilde ik al hele gezonde producten maken, zonder chemische toevoegingen of zware bewerkingen. Mijn ideeën werden afgeschoten.”

Na zijn studie reisde Ralph de wereld over. Hij ontmoette vooruitstrevende artsen die verband zagen tussen voeding en de hormoonhuishouding. Terug in Nederland goot hij zijn kennis in het boek De Hormoonfactor.

Bewerkte voeding doet heel veel met onze hormoonhuishouding. Dat is geen rocket science”, vertelt Ralph. “Zijn je hormonen niet in balans, dan kunnen er allerlei klachten ontstaan. Vage vermoeidheidsklachten maar ook een auto-immuunziekte als Hashimoto.”

“Door aan de goede knoppen te draaien, kan je je immuunsysteem tot rust brengen. Als je gaat letten op je voeding, kan iedereen aan vitaliteit winnen.”

 

Inspireren en duwen

Ik zeg altijd tegen ondernemers dat ze kleur moeten bekennen. Ralph is een mooi voorbeeld: hij is echt gaan staan voor zijn visie.

Dat is hem niet altijd in dank afgenomen. “Het is geweldig dat zoveel mensen met mijn methode aan de slag gaan en mooie resultaten behalen. Maar dat is me ook op kritiek komen te staan. Ik schop dan ook tegen flink wat heilige huisjes.”

Ralph adviseert: “Ga altijd bij jezelf na: sta ik hier achter of sta ik hier niet achter? Dat moet je uitgangspunt zijn, niet wat anderen ervan vinden.”

Zijn focus ligt op het inspireren van mensen in plaats van mensen willen overtuigen. “Ik wil iedereen bewust maken van wat er allemaal in de supermarkt ligt. En als je genoeg mensen bereikt, kan de vraag veranderen en daarmee het aanbod.”

“Dus eigenlijk ben ik via de consument aan het duwen tegen het systeem.”

 

Ralph Moorman: idealist en ondernemer

In Ralph komen idealist en ondernemer samen.

“Mijn meest intrinsieke drive, mensen van hun gezondheidsklachten af helpen, is allang bevredigd. Maar ik heb nóg een doel, en dat is financiële vrijheid. Het gaat de goede kant op, maar ik ben er nog niet.”

“Ik heb nu een online opleiding, ik begeleid mensen, krijg royalty’s van mijn boeken en ik heb met een compagnon een betaalbaar glutenvrij brood op de markt gebracht. Als het nu gaat knallen, dan is mijn bedrijf er klaar voor.”

“Het enige wat ik moet doen, is opschalen. Dat wil ik ook internationaal gaan doen. Ik verwacht dat dat mijn grootste doorbraak gaat worden.”

 

Energie als basis van succesvol ondernemen

Ralph schaamt zich niet voor zijn ambitie. “Als je niets verdient, blijft je boodschap ergens hangen en bereik je maar een heel klein groepje. Maar er zijn zoveel mensen die geholpen kunnen en willen worden. Die mensen wil ik bereiken.”

Wow, wat een energie! Over energie gesproken. Ralph is ervan overtuigd, en ik ben het daar helemaal mee eens: energie is de basis van succesvol ondernemen.

 

Energie is de basis van succes. Ik ben benieuwd hoe jij daar tegenaan kijkt. Welke invloed heeft energie op jouw succes?

 

Meer weten over Ralph? Kijk op ralphmoorman.com.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Mooi verhaal! Dat ik het nu pas lees.
  Precies waar ik op dit moment mee bezig ben : ENERGIE! het lichaam en geest in balans brengen met levenskracht energie.
  Ik zie een overeenkomt en ben super blij dit bij jou ninke te lezen.
  Dit gaat mij nog meer verder helpen.
  Bedankt voor het interview en het delen.
  Ik krijg hier extra energie van.

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *