Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactSimpele methode voor meer rust in je hoofd én je agenda [+ video]

Google+ LinkedIn

Veel ondernemers werken kei- en keihard. Met hard werken is op zich niks mis. Met jezelf voorbijlopen wel. Lig jij ’s nachts te piekeren over alles wat nog moet. Gun jij jezelf nauwelijks tijd om te genieten? Ben je eerder druk dan productief? In deze blog deel ik een simpele methode, waarmee je rust voor jezelf creëert. In je hoofd én in je agenda.

Ik zie het veel om me heen. Ondernemers die zich over de kop werken. Die 24/7 met hun bedrijf bezig zijn en toch elke maand weer stress hebben over de hypotheek die betaald moet worden. Ze willen wel groeien, maar ze kennen maar één manier om dat te bereiken: steeds harder werken. En dat is juist niet wat helpt.

 

“Ik heb niet eens tijd om jouw video’s te bekijken”

Een tijdje geleden sprak ik één van mijn klanten. Dani is een alleenstaande moeder, ondernemer en heel, heel erg druk. Ze zei tegen me: “ik weet gewoon echt niet meer wat ik moet doen. Ik heb zelfs niet eens tijd om jouw video’s te bekijken, laat staan om aan de slag te gaan met de modules van jouw programma. Ik slaap slecht en ben alleen maar aan het piekeren.” Benieuwd wat ik Dani adviseerde? Dat lees je in deze blog. En kijk je liever? Ik nam er ook een video over op.

Kies voor rust

Herken jij je in het verhaal van Dani? Of loop jij jezelf op een andere manier voorbij? Ik zeg altijd: de situatie waarin je nu zit, is het gevolg van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Dat betekent dat je ook de mogelijkheid hebt om andere keuzes te maken, waardoor je situatie verandert.

Er is een simpele methode die je meer rust kan geven. Plan even een uurtje vrij in je agenda (vooral als je het zo druk hebt, dat dit eigenlijk niet kan 😉 ).

 

Wat ga je in dat uurtje doen?

 

 1. Maak je hoofd leeg
  Ga even wandelen, neem een bad of doe iets anders wat voor jou werkt om je hoofd leeg te maken.
 2. Ga zitten en maak een lijst van alle dingen die niet voor je werken
  Sommige dingen komen waarschijnlijk direct in je op, voor andere dingen zal je dieper moeten graven. Wat geeft je geen voldoening in je bedrijf en je leven? Wat draagt niet bij aan jouw geluk? Wat vind je gewoonweg niet leuk om te doen? Met welke gewoontes zou je eigenlijk willen stoppen? Kortom: wat zou je niet meer doen als je geen enkele financiële of emotionele druk zou voelen?
 3. Maak 1 keuze
  Ik wil je uitdagen om één ding van de lijst te kiezen, waar je een actie aan verbindt. Je hebt hierbij drie opties:
  • Stoppen
  • Uitbesteden aan iemand anders
  • Deze taak anders invullen, zodat het wel voor je werkt

Benieuwd waar Dani, de ondernemer waar ik je over vertelde, voor koos? Bekijk dan de video.

 

Ga jij de uitdaging aan? Wat ga je doen? Of beter gezegd: wat ga je niet meer doen? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Mijn antwoord zou zijn “uitbesteden aan iemand anders”, het enige probleem, en ik denk dat ik daar niet de enige in ben, is dat je het geld moet hebben om het uit te besteden.
  Daarom ben ik nu gestart met het opzetten en uitwerken van mijn allereerste webinar om meer mensen tegelijk te kunnen aantrekken en dus ook meer mensen tegelijk klant te maken ipv one on one presentaties geven. Dit zou me moeten toelaten geld te hebben om iemand te betalen taken van me over te nemen.
  Maar dan rijst weer het probleem, hoe kom ik aan die klanten die ik naar mijn webinar wil trekken, marketing, ja maar daar ben ik me nu een tijdje in het verdiepen, met vallen en opstaan. Ondertussen gaat de tijd voorbij en de tijd dringt om fondsen te hebben om onze app op de markt te kunnen brengen

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *