Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactSamen aan de selderijsap

Google+ LinkedIn

We waren onderweg naar wintersport. Floris reed en de jongens zaten achterin filmpjes te kijken.

Ik las een boek waarvan ik continu kippenvel kreeg. Ik kreeg ook tranen in mijn ogen. Ze rolden op een gegeven moment zelfs over mijn wangen.

Mijn hart bonste als een gek. En er kwam een gigantische golf aan energie vrij.

Eindelijk. Eindelijk herkenning en erkenning!

Eindelijk las ik wat ik al jaren voel: ik hoef geen genoegen te nemen met een gebrek aan energie en vage klachten. Er is een manier om er voor eens en altijd vanaf te raken!

Ik wil je graag vertellen over wat ik las en welke kwartjes er vielen.

En over wat ik ermee ga doen (en jij misschien ook wel).

Ik wil dit delen omdat ik wekelijks berichten van ondernemers ontvang die struggelen met hun gezondheid.

Ben je niet geïnteresseerd in tips over het optimaliseren van je gezondheid, no worries. Morgen ben ik er weer met businesstips.

Mocht je je in een van de volgende klachten herkennen, lees dan zeker door:

· Hoofdpijn
· Gewrichtspijn
· Vermoeidheid
· Haaruitval
· Auto-immuunziekte
· Slaapklachten
· Aankomen in gewicht of snel afvallen
· Opgeblazen gevoel
· Hartklachten
· Dooie vingers
· Restless legs
· Bijnieruitputting
· Altijd koud hebben of juist warm
· Angst en depressie
· Duizeligheid en niet kunnen focussen
· Huidproblemen

Zelf weet ik sinds 9 jaar dat ik de ziekte van Hashimoto heb. Een auto-immuunziekte die ik heb sinds de geboorte van mijn jongste zoon.

Al die jaren hoor ik van artsen dat mijn lichaam zichzelf aanvalt en dat mijn schildklier het steeds minder goed zal doen. Ik zal mijn leven lang medicatie moeten slikken en genoegen moeten nemen met chronische vermoeidheid en een lijst aan vervelende klachten.

Ik voel heel sterk dat er wel een oplossing moet zijn. Dat ik mijn lichaam iets anders moet geven dan ik het grootste deel van mijn leven heb gedaan.

Daarom heb ik het heft in eigen hand genomen.

Ik heb in Amerika uitgebreid onderzoek laten doen en laat me in Nederland niet langer begeleiden door een huisarts of internist, maar door een orthomoleculair arts.

Ik eet gluten- soja- en lactosevrij. Het lijkt saai en lastig. Omdat ik weet waarvoor ik het doe, is het supergoed te doen.

Ik werk dagelijks een bak aan supplementen weg om mijn lichaam te geven waar het om vraagt.

Ik sport 3x per week onder begeleiding van een personal trainer. Het is een vast onderdeel van mijn week en kan niet meer zonder.

Ik leef regelmatig en slaap goed. Mogelijk heb je laatst gelezen dat ik graag investeer in goede nachtrust en dat het mijn leven een enorme upgrade geeft.

Ondertussen blijft het me puzzelen waarom mijn lichaam zichzelf blijft aanvallen. En waarom hebben miljoenen anderen op de wereld ook dit soort aandoeningen, zonder ooit beter te worden?

Geen enkele arts heeft me ooit helder kunnen uitleggen waarom ik dit heb.

Ik krijg altijd een technisch verhaal waar ik geen touw aan vast kan knopen. En dat voelt niet fijn. Je wilt toch weten wat er met je lichaam aan de hand is en hoe het komt dat je niet fit bent.

Ik las op weg naar Oostenrijk een boek van Anthony William uit de serie Medical Medium, het heet Thyroid Healing. Omdat ik de ziekte van Hashimoto heb (een schildklieraandoening) koos ik dit boek uit de serie. Maar je kunt ook zijn algemene boek Medical Medium lezen. Of Liver Rescue.

Toen ik het boek las viel alles op z’n plek. Voor het eerst. BAM!

Er is een verklaarbare reden voor mijn vage aandoeningen en die van al die anderen: het nasty Epstein-Barr virus. Ik zal een poging doen het supersimpel uit te leggen.

Het is het virus dat o.a. ook de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Ik heb zelf nooit de ziekte van Pfeiffer gehad, mensen in mijn directe omgeving wel. Het virus kun je gewoon hebben zonder er ooit last van te hebben gehad. Het nestelt zich in je lichaam en wacht af. Tot het moment waarop je immuunsysteem verzwakt is en dan slaat het toe. Zoals bij mij gebeurde na de geboorte van mijn jongste.

Het Epstein-Barr virus brengt het lichaam veel schade toe. En zonder dat je het weet ben je het dag in, dag uit aan het voeden met stress en verkeerd eten.

Ondertussen stapelen de klachten zich op en word jij langzaam radelozer over wat er toch allemaal met je aan de hand is.

Het goede nieuws is –en daar kreeg ik tranen van in mijn ogen- dat er een oplossing is.

Dit nare virus is te killen. Het belangrijkste wat hiervoor nodig is, is dagelijks op nuchtere maag verse selderijsap drinken.

En dat ga ik doen!

Komende maandag start ik.

Vanaf dan zal ik elke ochtend een hele bos selderijstengels door de juicer laten gaan om vervolgens op nuchtere maag op te drinken.

Afgelopen week heb ik meer dan 100 ervaringsverhalen gelezen van mensen die dit zijn gaan doen. De resultaten zijn zo bijzonder.

Mensen kregen energie voor 10, werden helder in hun kop, kregen babyhuidjes, sliepen weer goed en werden superhappy omdat ze dagelijks beter in hun vel zaten.

Mocht je samen met mij voor een health-upgrade willen gaan, volg me dan op Instagram.

Dat is de plek waar ik mijn highs en lows van mijn rehab zal delen. Ik laat zien hoe ik van het drinken van de heilzame Cellery Juice een dagelijkse gewoonte maak. Ik kan je vragen beantwoorden. Je vindt er herkenning en erkenning.

Hoe mooi is het om met elkaar dit aan te gaan!

Ik pretendeer niet de waarheid in pacht te hebben. Ik wil je ook nergens van overtuigen. Wel nodig ik je uit om samen met mij de stap naar een betere gezondheid te nemen. Alleen maar door 1 ding toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Uit ervaring weet ik wat voor impact krachtige keuzes ten aanzien van je gezondheid hebben op je leven. En je business! Je bedrijf kan alleen maar lekker stromen als jij goed in je energie zit.

Ik zou het te gek vinden samen met andere gedreven ondernemers deze Healthy Business Challenge aan te gaan.

Doe alleen mee als je dit echt wilt en als dit goed voor je voelt.

Laat me het op Instagram weten als jij je aansluit. Als je samen met mij vanaf maandag 4 maart 28 dagen lang de ochtend start met een glas cellery juice. Gebruik hiervoor de hasthtag #healthybusinesschallenge

Vandaag is bij mij thuis mijn nieuwe juicer bezorgd. Ik ga hem nog ‘unboxen’ op Instagram. Maar mocht je mee willen doen en geen zin hebben in een zoektocht naar de beste juicer. Ik heb deze gekocht.

Ik kijk enorm uit naar komende weken. Me fitter, helderder en fijner voelen. Bezig zijn met selfcare en selflove.

Ik voel zoveel vertrouwen. In mezelf en in mijn lichaam. Dat was ik jaren kwijt.

Mocht jij het ook kwijt zijn en weer terug willen vinden, je weet nu wat je kunt doen.

Google+ LinkedIn

 • Hallo Ninke,
  Ik heb je verhaal met zeer veel interesse gelezen en heb het boek Medical Medium meteen aangeschaft.
  Het is wonderbaarlijk wat er geschreven wordtn en gebeurt.
  Nu ben ik van plan dit ook te gaan gebruiken en ben zeer geinteresseerd in het vervolg van je verhaal.
  Helaas heb ik geen update telefoon en geen Instagram.
  kan ik je op een andere manier volgen?
  Ik hoor graag van je en in de tussentijd veel succes en sterkte gewenst,
  Met vriendelijke groet
  Barbara Ording

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *