Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactDe eerste stap naar een droomleven

Google+ LinkedIn

Deze zomer was ik met mijn gezin op de Seychellen. Lange tijd dacht ik dat zo’n exotische bestemming niet voor mij was weggelegd. Het was meer iets voor anderen.

 

Zo’n vakantie was voor mensen met een bepaalde lifestyle, een bepaalde levensstandaard. Mensen met een compleet ander leven dan ik had. Ik ben gestopt met zo te denken. En daardoor is er een wereld voor mij opengegaan.

Ik weet dat veel mensen kansen laten liggen omdat ze denken dat dingen voor hen niet zijn weggelegd. Misschien herken jij je daar ook in?

Ik help je graag de shift te maken naar een nieuwe vorm van dromen realiseren.

 

Middelmatigheid

De meeste mensen wachten op tekenen die hen vertellen dat ze hun dromen mogen realiseren: eerst zien, dan geloven! Want stel je voor dat je een te groot risico neemt. Stel je toch eens voor dat je je iets in je hoofd haalt wat je uiteindelijk helemaal niet bereikt. Dan kan je er beter niet aan beginnen…

Deze manier van denken zit diep in ons geworteld. 99% van de bevolking is gewend zo in het leven te staan. Het gevolg is dan ook dat 99% een middelmatig leven leidt. Hard werken, weinig verdienen, dromen uitstellen en weinig aandacht voor wat er echt toe doet.

Als je het mij vraagt, super zonde! Want stel je toch eens voor hoe het voor je zou zijn als je je dromen wél zou najagen. Frustratie zou plaatsmaken voor voldoening. Je zelfbeeld zou compleet veranderen. Je zou groeien als mens. Je zou anderen aanmoedigen om hun dromen óók serieus te nemen.

Wow, wat een impact zou dat hebben op ons leven!

 

Anders denken

Mijn leven is de afgelopen jaren erg veranderd. Ik verdien meer dan ooit in steeds minder tijd. Ik maak mooie, avontuurlijke reizen en breng steeds meer tijd door met mijn gezin. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik compleet anders ben gaan denken.

Mijn mindset is veranderd, en daarmee is mijn hele realiteit op een nieuw level gekomen. De kern van deze mindset-shift is dat ik nooit meer denk: eerst zien, dan geloven. Nee, ik geloof eerst en heb alle vertrouwen dat ik ga zien waar ik van droom.

Eerst geloven en dan zien dus.

Elke ochtend spreek ik intenties uit. Ik sta stil bij wat ik wil bereiken. Ik probeer voor me te zien hoe mijn leven zou zijn als waar ik van droom realiteit is. Zo raak ik steeds meer vertrouwd met dingen die eerst nog ver weg en onbereikbaar lijken.

Ik verwacht dat mijn dromen uitkomen. En keer op keer krijg ik dat bewijs.

 

Kleine stappen

Naast het geloof in je dromen is het natuurlijk ook belangrijk dat je in beweging komt. Dat je elke keer kleine stappen zet in de richting van jouw droom. Al die acties brengen je dichterbij tot je ineens beseft dat waar je ooit van droomde realiteit is geworden.

Voor mij stonden de Seychellen voor avontuur beleven samen met mijn man en kinderen. Dat vliegticket was in eerste instantie nog te ver weg. Maar er waren genoeg andere acties die we wél konden ondernemen.

Het eerste wat we konden doen, was meer avontuur in ons leven brengen. En zo gingen we bijvoorbeeld met onze drie jongens naar een zwembad met spectaculaire glijbanen. En we gingen een dag boomklimmen in het bos.

De energie waar je naar verlangt, kan je op deze manier al in je leven brengen. Dat werkt ontzettend goed.

 

Nu jouw droomleven!

Wat is het ultieme wat jij wilt bereiken of beleven? Waar hecht jij de meeste waarde aan? Wat roept echt verlangen bij je op?

Misschien komt bij deze vragen direct de gedachte op dat het allemaal niet voor jou is weggelegd. Maar realiseer je dat je vandaag al een stukje van je droom kan verwezenlijken.

 

Wat wordt jouw eerste stap in je droomleven? Leuk als je het laat weten in een reactie!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Mijn vriend en ik zijn allebei ambitieus geworden over goals najagen die ons écht aan het hart gaan. En hiervan willen we samen genieten en ook meer adventures. Dus de eerste stap is vanavond elkaar maar eens opzoeken! Dat is al 1. De rest wordt boeken en aanpakken.

 • Ik heb al vele malen geprobeerd mijn dromen te verwezenlijken, ze zichtbaar gemaakt, heel veel dingen uitgeprobeerd, maar iedere keer weer teleurstellend resultaat. Ik zou bijna zeggen dat ik de moed maar opgeef en gewoon doorga met leven; het is zoals het is..

 • Nou Ninke, wat een waarheid zeg je in dit stukje op je blog! Misschien ben jij je er niet van bewust, maar het is ook een door en door Bijbelse waarheid. Veel christenen leven misschien nog onbewust op het niveau van : eerst zien en dan geloven, maar hoe anders wordt het leven als die dingen met 180 graden worden omgedraaid. Dat betekent immers: eerst geloven en dan zien!
  Pf, dit betekent voor mij heel veel, een kentering en bewustwording van mijn eigen aandeel in het leven. Ik sta aan de vooravond van het opzetten van mijn eigen bedrijf. Het lijkt alsof mijn leven drukker is dan ooit: werken in een vaste baan van 28 uur per week, een gezin van 4 kinderen, een examen als sluitpost van mijn studie en een moeder die de nodige zorg nodig heeft.
  Maar ik weet: mijn doel naar een vrij zinvol leven staat op mijn netvlies en niemand kanij er van weerhouden om met nieuwe energie te werken aan mijn toekomst.

  groetjes, Anja

 • Hoi ninke, heerlijk inspirerend en zeer dankjewel voor het woord avontuurlijk! WoW, dat is voor mij een woord waar ik al lang naar op zoek ben en nu dus heb gevonden! Het roept bij mij fantastische associaties op en geeft me direct energie! Hoe is t mogelijk dat ik daar zelf niet aan denk bij de vraag waar houd ik van? Kom alweer heerlijk in de flow! Thanks!
  Vraagje nig, voor zo’n mooie complete site, volg je daar een speciale cursus voor of is dat iets wat je uitbesteed ?

 • Mijn eerste stap, hmm heb het er even moeilijk mee om het hier neer te pennen. maar mijn eerste stap zou dan zijn om mijn schulden ineens allemaal effen te kunnen zetten zodat ik verder kan leven zoals het hoort met mijn kinderen! ik zou ze kunnen schenken wat nodig is, plus ik zou me geen zorgen hoeven te maken om mijn dochter die volgend jaar verder wil gaan studeren in Amerika! Ik heb natuurlijk nog dromen zoals kunnen reizen, nieuwe mensen leren kennen over de hele wereld, maar dit eerste is nu echt wel het belangrijkste!
  Groetjes Lindsay xx

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *