Stok achter de deur

Google+ LinkedIn

Wie had ooit kunnen denken dat een lekkerbek als ik een streng dieet zou volgen.

Maar goed, toen na jaren struggelen met mijn gezondheid een ingehuurde voedingsexpert zei dat een ander voedingspatroon wel eens het verschil zou kunnen maken, was ik om.

Inmiddels heb ik al 2,5 jaar geen gluut, lactoosje of sojaboon tot me genomen. En inderdaad, ik ben er flink van opgeknapt.

Net zoals van al dat sporten dat ik tegenwoordig doe.

Was ik vroeger altijd vol goede voornemers én afhaakmomenten. Nu sport ik al een jaar lang 3x per week met een personal trainer. De andere dagen maak ik een stevige wandeling of volg ik de work-out videootjes die mijn trainer voor me opneemt.

Dat bewegen zit inmiddels zo in mijn systeem, dat ik zelfs sta te squatten tijdens het tandenpoetsen. Of me snel een paar keertjes opdruk tegen het aanrecht. Het moet gewoon even.

En wat dacht je van mijn nachtrust? Met mijn nieuwe lifestyle pak ik wel 7,5 tot 9 uur per nacht. Zalig, wat een gamechanger!

Natuurlijk weet ik al bijna mijn hele leven dat voeding en beweging de sleutels zijn tot een gezond lichaam. Waarom heeft dan toch zo lang geduurd voordat ik er echt voor ging?

Waarom hield ik mezelf steeds zo voor de gek?

Ik kocht abonnementjes voor de sportschool om vervolgens een slapend lid te worden. Zette apps op mijn telefoon met workouts, zonder dat ik er tijd voor maakte. Zelfs niet voor eentje van 7-minutes.

Het ergste van al die lege voornemens vind ik de frustratie die je voelt, omdat je weet dat je jezelf voor de gek houdt. Dat je het weer hebt laten afweten. Dat je jezelf dus helemaal niet serieus neemt.

Wat voor mij het verschil maakt is een stok achter de deur.

Tegenwoordig koop ik de kennis en discipline af waar het mijzelf aan ontbreekt. Of positiever geformuleerd: ik investeer in iemand die mij helpt om mijn doelen te bereiken. Die mij accountable houdt.

Natuurlijk twijfel ik over dit soort investeringen. Is het het waard? Haal ik er uit wat erin zit? Houd ik het nu wel vol? Moet ik het niet toch nog zelf proberen?

Ik weet nu dat investeren bij het verbeteren van je leven hoort. Dat je veel sneller je doelen bereikt als je hulp inschakelt. Dat het lichter en leuker is om het samen te doen.

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *