Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactDe beste manier om te stoppen met hard werken

Google+ LinkedIn

‘Als ik het zelf doe, gaat het sneller en is het goedkoper. Dan maar wat harder werken.’ Een bekende gedachte? Dan moet je het verhaal van Elma Maaskant zeker lezen! Deze girl next door staat namelijk aan het roer van een mega succesvolle business, niet heel toevallig ook mijn favo cosmeticamerk 😉. En dat terwijl ze juist de helft minder is gaan werken!

Pas geleden was ik in LA voor de Greatness Mastermind van mijn nieuwe businesscoach Lewis Howes. Wat me opviel, is dat mijn Amerikaanse mede-deelnemers allemaal keihard werken om succesvol te zijn. Ik heb gelukkig een andere weg gevonden en ik niet alleen. In nog geen 5 jaar is Elma’s make-uplijn Creative Cosmetics uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. En waar ze in het begin 80-urige werkweken maakte, is dat nu nog maar de helft. Cool! 🙂

Lifechanging les

Wat ik ook heel cool vind, is het verhaal over hoe ze ooit met Creative Cosmetics begon. Elma groeide namelijk op in een streng gelovige omgeving, waar het verboden was om make-up te dragen. Dus deed ze het stiekem. Haar liefde voor make-up groeide. Ze bleek er alleen niet goed tegen te kunnen, dus moest ze op zoek naar natuurlijke producten. En dit bleek het begin van haar eigen make-uplijn. Eén ding is duidelijk: Elma leerde een lifechanging les. Namelijk dat het niet draait om hard werken, maar om slim werken. “In het begin maakte ik werkweken van 80 uur en had ik amper een sociaal leven. Ik dacht: dit wil ik niet meer”, vertelt ze in de podcast die ik met naar opnam.

 

Gouden tip van Elma

Hoe Elma die ommekeer maakte? Door te delegeren! “Ondernemers denken vaak alles zelf te moeten doen. Dat het dan sneller gaat en bovendien geld bespaart”, zegt Elma. “Ik heb geleerd dat ik sommige dingen beter kan uitbesteden. Je kunt wel alles zelf willen doen, maar de realiteit is dat dit je onderaan de streep niets oplevert.” Haar gouden tip? “Besteed je ‘moetjes’ uit en doe zelf waar je goed in bent. Schuif zo veel mogelijk van je bord en zoek mensen die er beter in zijn.”

 

Wat levert het je op?

Een tip waar ik me HE-LE-MAAL in kan vinden. Ik ben namelijk zelf ook altijd zoveel mogelijk van mijn bordje af aan het schuiven. En dat vraagt om de bereidheid om geld te investeren. Dit is nog wel eens een dingetje voor veel ondernemers.

Laatst sprak ik nog een klant over het investeren in advertenties. Ze wilde er niet teveel aan uitgeven. Toen ik haar vroeg wat ze had geïnvesteerd en wat het haar had opgeleverd, bleek dat ze haar inleg had verzesvoudigd. Ik zei tegen haar: “als je 1 euro in een automaat zou gooien en er komt vervolgens 6 euro uit. Zou je er dan het dubbele ingooien? Of het tienvoudige?” Natuurlijk zou ze dat doen. Dit principe geldt voor alle investeringen die je voor je bedrijf doet. Denk niet ‘wat kost het me’, maar ‘wat levert het me op’.

 

Hoeveel uur werk jij op dit moment? Teveel? Heeft het verhaal van Elma je geïnspireerd om slimmere keuzes te maken? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Dank voor het delen. via pot cast geluisterd.
  En ja ik zou graag. Hoe en welke kneepjes heb je nodig .toch verlamt het succes van andere mijn omdat het even doolhof is. Nu weer terug in mijn eigen veilige modus dat geeft rust en overzicht .
  En in actie komen als ik onder knie heb. veiligheid eerst dan uit rust volgen de stappen. rrr te laat was gisteren nu is vandaag die niet meer terug komt xxx

 • Top om dit te lezen , dit geeft me nog mee kracht om door te gaan, maar ook zeker een focus momentje om mezelf op de rem te trappen.
  Gaaf om dit soort ervarings verhalen te lezen van andere ondernemers.
  Naast mijn gezin , mijn vrienden , mijn passie ook te blijven genieten van de quality time.
  Ik blijf jullie volgen, Bedankt voor het delen.
  ♡ Esther ♡

 • Mijn idee. Ik help ondernemers om juist te focussen op datgene wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn en vooral ook effectiever te werken. Er valt heel veel tijd te besparen, maar dan moet je je wel met de juiste dingen bezighouden. Die dingen die het verschil maken voor je business.
  Antoinette

 • Ja zeer herkenbaar. Blijf het lastig vinden om de juiste mensen te vinden die dat voor mij kunnen doen. Maar ben met kleine stapjes bezig om het stukje bij beetje uit te besteden.

 • Gaaf. Dit had ik even nodig. Goed bezig ben ik dus als ik het zo lees 🙂 Sinds januari ook alle zeilen bijgesteld en effectief gaan werken. Naast blijven rennen de laatste 3 jaar weinig vrije tijd/sociale afspraken. Alle zeilen bijgesteld.
  Alle moetjes nu aan het uitbesteden aan mensen die hier gewoon veel beter in zijn! En tja investeren is het zeker. Heel erg Spannend maar ook leuk. Waar sta ik volgend jaar!

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *