Heerlijke tips voor drukke ondernemers

Google+ LinkedIn

Laatst schreef ik een blog over geld. Over keiharde doelen, waarmee ik mezelf uitdaag. En ja, ik doe het goed op doelen. Moet je dan altijd maar ‘aan’ staan? Altijd maar meer willen? Natuurlijk niet! Deze blog gaat over genieten. Van het nu, van de kleine dingen in het leven en ja, zelfs van de dagelijkse sleur.

Als ondernemer ben je altijd maar op weg. Je hebt de ene overwinning nog niet aangetikt of je bent alweer op weg naar een volgend doel. En natuurlijk is die ambitie goed. Maar het is ook belangrijk om stil te staan. Bijvoorbeeld bij wat je allemaal al hebt bereikt.

 

Avontuur in de dagelijkse sleur

Pas geleden sprak ik voor mijn podcast met Lou Niestadt. Lou is schrijver, illustrator en eigenaar van haar online business ‘the Wild and Free Society’. Kort gezegd leert Lou mensen het plezier te vinden in de kleine dingen. Eerder was ze onderwijzer, al noemde ze zichzelf liever ‘wonderwijzer’. Snap ik helemaal, want hoe zij in het leven staat, is zo ontzettend bijzonder! Lou kietelt mij continu met haar ideeën over freedom en joy. Niet door nog meer te willen of te hebben, maar door in de kleine dingen het avontuur te beleven. Zelfs in de dagelijkse sleur. Nee, júist in de dagelijkse sleur.

De podcast die ik met Lou opnam is super waardevol. Het is heerlijk om aangestoken te worden door haar buitengewone kijk op de gewone dingen.

 

 

Alles is er al!

“If you want to change the world, go home and love your family”. Deze quote van Moeder Theresa omschrijft exact waar Lou voor staat. Volgens haar streven veel mensen voortdurend naar groter en meer. “We werken voor dingen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Maar alles is er al! Je hoeft alleen maar om je heen te kijken om te zien dat je van de kleinste momenten de meest succesvolle kan maken.”

Wat ik zo bijzonder vind aan Lou, is dat het in haar werk altijd over haar dagelijkse leven gaat. Over de simpelste dingen, maar altijd op een creatieve manier beleefd. “Mijn inspiratie haal ik uit mijn kinderen, mijn kleinkinderen, m’n gezin, boeken, filosofie, kunst. Alles waar ik vol van ben, dat deel ik. Daar maak ik mijn werk van, daar maak ik mijn succes van.”

 

3 Mooie levenslessen van Lou Niestadt

 1. Tijd is een groter bezit dan geld
  “Neem de tijd voor kleine dingen. Neem een keer een dag vrij, ga op de lange termijn minder werken en las quality time in voor jezelf en je gezin. Daarmee stimuleer je ook je creatieve brein!”
 2. Love the stuff you already have
  “Veel mensen streven naar dingen die ze niet nodig hebben. Alles wat je nodig hebt om te genieten, is er al. Dus: go home and love the stuff you already have!”
 3. BE-leef het leven
  “Om meer joy en freedom te vinden in het dagelijkse leven, moet je het leven echt beleven. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een dag thuis te blijven. Daarmee bedoel ik dus niet thuisblijven om maar de hele dag van hot naar her te rennen met overvolle wasmanden, maar thuisblijven om leuke dingen te doen met de kinderen. Ik wil het leven dat wij hebben BE-leven. Ik wil erover tekenen, erover schrijven.”

 

Sta jij genoeg stil bij wat er al is? Laat het me weten!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *