Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactZo breng je je visionboard tot leven

Google+ LinkedIn

Het was een mega-stap toen we 13 jaar geleden van Amsterdam naar Deventer verhuisden. We wilden eigenlijk liever in de buurt blijven. Maar er was niks betaalbaars te vinden wat beter was dan ons appartementje op 3 hoog.

In Deventer hadden we ineens een supercute herenhuis met hoge plafonds, een voor- en achtertuin én een auto voor de deur. Na jarenlang gesleep met autostoeltjes en Greenwheels leenauto’s was het een paradijs.

Deze week is een jaar geleden dat we weer verhuisden. Dit keer naar een vrijstaand huis middenin het groen. Wie had ooit gedacht dat wij, ex-Amsterdammers, ooit deze stap zouden maken.

Be careful what you wish for, zou ik zeggen. Want wat eerst alleen nog op je visionboard bestaat, kan zomaar realiteit worden. Als je een beetje kunt ondernemen tenminste 😉

Zo’n vrijstaand was een compleet nieuwe ervaring. Tot dan toe wist ik niet beter dan dat je last had van buren. Van hun getimmer, geruzie en bedavonturen.

Wat een verademing om space te hebben. Om geen rekening te hoeven houden met mensen die op je lip zitten. Ik wist niet dat ik zo happy werd van een plek met zoveel privacy.

Toch heb ik me dit jaar nog vaak genoeg in moeten houden en op mijn tenen moeten lopen. Afgelopen 12 maanden deelden we ons huis met een lading bouwvakkers. De ene luidruchtiger dan de ander, maar toch. Het was best een opgave om dagelijks vanaf 7:30 uur vreemde kerels om je heen te hebben.

Het idee was natuurlijk dat ze na een paar maanden klaar zouden zijn. Maar alles liep uit. Onze deadline bleek niet die van hen te zijn. En ook ons kostenplaatje bleek niet overeen te komen met dat van hun.

“Dat weet je toch als je zoiets begint”, zal je denken. Tja, dat gaat ook altijd door me heen als ik naar ‘Ik Vertrek’ kijk. Op een of andere manier verwacht je gewoon dat het bij je eigen project allemaal wel soepel zal verlopen.

Die hele verbouwing werd uiteindelijk een mooie training ‘mindful at home’: “Ninke, blijf in het nu. Nu is alles goed. Zonder proces geen eindbestemming. Vertrouwen houden”. Een paar mantra’s die afgelopen maanden door mijn hoofd gingen.

Gisteren zaten Floris en ik in het lentezonnetje in onze tuin. We keken elkaar aan: wat een verwaarloosde bende! Hebben we zo’n mooi huis, zitten we in zo’n armoedige tuin, Dit kan echt niet meer. Wanneer gaan we er eindelijk eens iets aan doen?

Aangezien het potje ‘tuin’ natuurlijk was opgegaan aan het huis konden we deze klus niet zomaar over de schutting gooien. Hoe onmogelijk het ook voelde om er zelf iets fatsoenlijks van te maken, we besloten het toch aan te gaan.

De hele dag waren we in de weer met snoeitangen en kruiwagens. We waren unstoppable. Aan het eind van de middag ploften we neer en keken om ons heen. Wow! Wat een verschil! Wat veel ruimte ineens. En dat al na een dagje doorbeuken.

We kunnen niet wachten om straks al die planten en bloemen in bloei te zien staan, Want die hebben nu eindelijk weer eens ruimte om te groeien.

Opruimen, opschonen, opklaren, ophelderen, deleten. Het is de enige manier om niet alleen je tuin te laten bloeien en groeien, voor je business werkt het hetzelfde. Succes heeft ruimte nodig.

In elk bedrijf is er allerlei rotzooi die groei remt of zelfs onmogelijk maakt. Daarom start ik in mijn coachingstrajecten ook altijd met opruimen. Ik laat ondernemers zien welke activiteiten, gewoontes, samenwerkingen alleen maar geld en energie kosten en niets opleveren. De ruimte die door het opschonen ontstaat is mega.

De volgende stap is opschalen wat al goed werkt en eventueel een paar elementen toevoegen om de business flink in de versnelling te brengen.

Met de Pre-Summersprint gaan we dit ook doen. Tijdens de eerste live coachingsdag help ik je persoonlijk aan je eigen sprintplan. Je weet precies waarmee je moet stoppen en op welke dingen je je moet focusse om te knallen.

Het is te gek om te zien hoe snel ondernemers resultaten boeken tijdens een sprint. Wat eerst alleen nog op je visionboard staat komt ineens in je leven.

Wil jij voor de zomer nog even lekker knallen en de dromen op jouw visionboard tot leven brengen? Meedoen met de Pre-Summersprint is voor jou dan goud waard. KLIK HIER voor de details.

 

 

Ninke

 

 

P.S.
Als je meedoet met de Pre-Summersprint weet straks dingen, waar andere ondernemers en zzp-ers geen idee van hebben, waardoor je in korte tijd een mega-stap maakt. Bijvoorbeeld hoe je je aantal verkopen kunt verdubbelen of zelfs wel verdrievoudigen en hoe je klanten aantrekt met simpele aanpassingen in je woorden, zodat je voor de zomer en ook daarna met online marketing makkelijk kunt verkopen. KLIK HIER voor de details.

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *