Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactWaarom ik bang was door de mand te vallen

Google+ LinkedIn

Ik kan me nog goed herinneren hoe anderen me steeds weer vroegen meer van mezelf te laten zien, terwijl ik het idee had dat ik al zoveel liet zien. En het stuk dat ik niet liet zien, hield ik voor mijn gevoel met een goede reden verborgen.

 

“Ninke, mensen hebben het recht om jouw verhaal te horen!” zeiden collega-ondernemers me. Mijn verhaal? Welk verhaal? Hoezo hadden mensen het recht? Ik heb niets te verbergen, maar ik hoef toch niet zomaar álles op tafel te gooien?

 

Niemand wist wat ik doormaakte

Inmiddels weet ik dat deze ondernemers gelijk hadden. Ik liet de buitenwereld wel van alles zien, maar dat was maar een klein stukje van wie ik werkelijk ben. Mensen kregen alleen de resultaten te zien. Resultaten van een proces met mooie pieken, maar vooral ook met pijnlijke dalen.

De pittige reis die ik maakte, daar wist niemand van. En als ik eerlijk ben, kwam dat me ook wel goed uit. Ik voelde me kwetsbaar, omdat ik worstel met een chronische ziekte waardoor ik altijd energie tekort kom. Stel je toch voor als mensen dat wisten… dan zou ik flink door de mand vallen!

 

Ik voel me vrijer en krachtiger dan ooit

Sinds ik veel meer van mezelf laat zien, ben ik geen enkele keer door de mand gevallen. Integendeel! Ik voel me vrijer en krachtiger als ondernemer dan ooit. En mijn bedrijf is nooit eerder zo hard gegroeid. Interessant hè?

Tijdens deze reis naar meer kwetsbaarheid en zichtbaarheid zie ik hoeveel ondernemers hier mee worstelen. Ze richten zich op de inhoud van hun vak omdat dat veilig lijkt. Of ze maken zich klein en nemen hun verlangens om te groeien niet serieus.

Ze denken dat succes niet voor hen is weggelegd. En zo gaan de mooiste plannen om boeken te schrijven, video’s op te nemen of om op een podium te gaan staan steeds weer terug in de koelkast. Zonde!

 

Ga je persoonlijke verhaal delen

Wacht niet langer om je persoonlijke verhaal te delen. Er komt dan zo veel moois op je pad, zoals:

 1. Mensen zullen zich met je identificeren en zich graag bij je aansluiten. Je bouwt hierdoor snel een community op.
 2. Door je openheid wek je vertrouwen. Je zal merken dat mensen veel makkelijker JA zeggen tegen je aanbod.
 3. Omdat jij je kwetsbaar opstelt, zullen mensen zichzelf ook openstellen. Hierdoor ontstaat er dieper contact en zullen er betere resultaten worden behaald.
 4. Je zelfvertrouwen zal razendsnel groeien. Je staat steviger in je schoenen en het ondernemen gaat je veel makkelijker af.
 5. Potentiële klanten herkennen zich in je verhaal en voelen ineens dat er ook voor hen veel mogelijk is. Jouw verhaal kan dus lifechanging zijn voor anderen!
 6. Omdat je met je persoonlijke verhaal laat zien wat jou uniek maakt, onthouden mensen je. Ze vertellen je verhaal door, waardoor steeds meer mensen zullen aanhaken.
 7. Mensen gaan jouw unieke waarde herkennen en zijn daardoor bereid om je meer te betalen.

Het delen van je verhaal heeft meer impact dan je je in eerste instantie realiseert. Neem deze moedige stap en laat meer van jezelf zien.

 

Durf jij al ‘genoeg’ van jezelf te laten zien? Wat houd je tegen?

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: Kaboompics.com

 

Google+ LinkedIn

 • Dag Ninke, 19jaar geleden startte ik mijn salon. Een grote droom die waar werd. Een 2de grote droom was vroeg kinderen krijgen. Voor mijn 23 had ik dus een zaak en 2 kinderen. En niksverliep er naar wens… ik ging met mijn man uit elkaar, stopte met mijn zaak en “ging uitwerken zoals een echte mama.” Mijn ex kreeg een auto-ongeluk en ik bleef achter met mijn 2 schatten van 4 en 2. Op de koop toe kreeg ik een spierziekte (stressziekte) en moest ik stoppen met werken. Ik was 25jaar. Ik leerde iemand nieuw kennen, een supervent, die mijn schatten als zijn schatten aanvaarde. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, ging ik de alternatieve weg op, kreeg ik mijn ziekte onder controle en startte ik opnieuw mijn eigen zaak. Er kwam ook een 3de schat bij! Alles kwam goed. Toch vond ik het niet genoeg en ging ik samenwerken met een keten, als zaakvoerder. De keten ging failliet en ik zat heel diep in de financiele put… een goede vriend hielp me financieel om een nieuwe eenmanszaak op te starten, maar een jaar later stond ik weer helemaal krom van de pijn, de spierziekte stak weer de kop op. “Stop maar met werken” zei de dokter. 33jaar, 3 kinderen, een man, een huis, een zaak, een faillessement waar ik oa. de dupe van was… STOPPEN MET WERKEN? HOE? Ik heb toen nwm leren kennen. De uitweg! Dacht ik… Ik doe dit nu 10jaar en heb ook eindelijk het netwerk gevonden dat ik graag doe! Maar dat heeft heel veel energie en geld gekost. Ik ben dan ook heel blij dat ik donderdag je webinar kan volgen! Dank je!!!8

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *