Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactWat jij kan leren van deze doorzetters

Google+ LinkedIn

Je hebt idealen en wilt zoveel mogelijk mensen bereiken. Maar je idee groots neerzetten vind je eng. Geldt dat voor jou? Dan lijk je op een groot deel van mijn klanten. De vraag is: trek je je terug of zet je door?

 

Mijn klanten zijn mensen met idealen. Ze weten dat ze de wereld iets waardevol te brengen hebben. En natuurlijk willen ze met hun idealen zoveel mogelijk mensen bereiken. Maar als de kans zich voordoet om hun idee groots neer te zetten (door bijvoorbeeld voor een groot publiek te spreken of door hogere prijzen te vragen), dan voelt dat ineens heel erg spannend.

 

Trek je je terug of ga je door?

Voor sommigen is dat de reden om zich terug te trekken. Voor anderen is het juist een reden om door te gaan en een flinke stap buiten hun comfortzone te zetten. Wat kan je leren van deze groep doorzetters?

1. Doorzetters houden hun hogere doel scherp voor ogen

Doorzetters weten waarom ze doen wat ze doen. Als je tot op het bot voelt dat te veel kan betekenen in de levens van anderen, heb je altijd een reden om door te gaan. Ze gaan voor resultaat op de lange termijn in plaats van korte termijn succes.

2. Doorzetters trainen een helpende mindset

Ze weten dat hun succes samenhangt met het geloof in hunzelf en het goede in anderen. Op het moment dat ze zich slecht voelen of hun resultaten zien teruglopen, zoeken ze de oorzaak bij zichzelf in plaats van bij anderen. Doorzetters zijn bereid hun belemmerende overtuigingen te onderzoeken omdat ze weten dat die hun succes in de weg staan.

3. Doorzetters willen zich continu verbeteren en ontwikkelen

Deze groep ondernemers laat zich scholen op ondernemerskennis- en vaardigheden en passen het geleerde toe. Ze zijn bereid feedback te vragen en te ontvangen. Ze weten dat er een betere versie van henzelf binnen handbereik is en willen zo snel mogelijk het beste van henzelf geven om impact te kunnen hebben met hun idealen.

 

Op welk punt kan jij het meeste leren van deze doorzetters?

 

Ook interessant voor je:

 

Foto: m01229

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *