Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactHoe je X10 kan groeien met je bedrijf

Google+ LinkedIn

Met online marketing razendsnel groeien? Jouw jaaromzet niet verdubbelen, maar verTIENvoudigen? En dat zonder meer uren te maken? Mij is het gelukt. Met een beetje hulp van de superslimme ondernemer Demian Beenakker. Leer ook van zijn tips!

Demian Beenakker is een kei in online marketing, in het razendsnel laten groeien van de bedrijven waarin hij investeert én in het stellen van de juiste vragen. Een tijdje geleden stelde hij mij een geniale vraag, die voor mij een echte doorbraak betekende.

 

Wat is jouw gedroomde jaaromzet?

Hij vroeg mij om mijn gedroomde jaaromzet op te schrijven. Ik vond het bedrag wat ik invulde, het tweevoudige van mijn jaaromzet, al heel wat. Toch daagde Demian mij verder uit met een tweede vraag die alles veranderde: “wat zou je doen als je achter het getal wat je net opschreef een 0 zou zetten”. Wow! Ineens ontvouwde zich een compleet ander perspectief. En zag ik kansen die ik nooit eerder zag.

.

 

Waar liggen jouw kansen om X10 te groeien?

Wil jij ook jouw jaaromzet vertienvoudigen? In de podcast, die ik onlangs met hem opnam, noemt Demian drie voorwaarden om X10 te gaan: 1. een concreet plan, 2. goede marges en 3. denken als een ondernemer. Ik leg ze hieronder uit.

1. Concreet plan

Volgens Demian is er voor elke gedroomde jaaromzet een haalbaar plan mogelijk. Maar hoe maak je nu zo’n X10 plan? Daarvoor moet je eerst weten waar jouw kansen liggen. In de podcast stelt Demian een aantal kernvragen, waarmee je eenvoudig in kaart brengt op welke vlakken je jouw bedrijf kan verbeteren. Namelijk:

  • Wat zijn mijn USP’s?
  • Is mijn website geoptimaliseerd voor de gebruikers?
  • Zijn mijn productfoto’s van goede kwaliteit?
  • Is de prijs van mijn product of dienst hoog genoeg?
  • Zijn mijn marges goed?
  • Adverteer ik voldoende en op een efficiënte manier?
  • Breng ik mijn product of dienst voldoende onder de aandacht via een mailinglijst?

Deze vragen helpen je om antwoord te geven op de vraag: wat kan ik vandaag al in gang zetten om X10 te gaan?

2. Goede marges

Eerder schreef ik in mijn blog al waarom het slim is om hogere prijzen te vragen. Demian verkoopt het liefst producten met een hogere prijs. De reden is natuurlijk logisch. Een hogere marge zorgt ervoor dat je minder hoeft te verkopen om dezelfde omzet te behalen. Dat geldt voor producten, maar natuurlijk ook voor diensten. Verdubbel je je prijzen en houd je hetzelfde aantal klanten? Dan verdubbelt je omzet. Hanteer je hogere prijzen én weet je meer klanten aan te trekken? Dan is ‘the sky the limit’. Meer omzet geeft je ademruimte. Ruimte om te adverteren, om te innoveren én om uiteindelijk nóg meer te verkopen.

3. Denken als een ondernemer

Om X10 te gaan, moet je volgens Demian denken als een ondernemer, niet als een zzp’er. Veel ondernemers starten als zzp’er. Ook wanneer ze groeien, blijven ze zzp-gedrag vertonen. Oftewel: ze doen nog steeds zoveel mogelijk zelf, zijn vaak alleen maar druk, vinden hun eigen tijd niet waardevol en zijn bang om geld uit te geven.

Zijn advies? ‘Wees niet bang om te investeren. Zie het niet als verlies, maar stel de vraag ‘wat levert het me op?’ Zie ondernemen als een spel, maak het leuk!’

Meer weten over Demian Beenakker? Luister hier naar de podcast die ik met hem opnam.

 

Je ziet: x10 groeien, daar is eigenlijk helemaal geen rocket science voor nodig 😉 Welke groeikansen heb je ontdekt door de tips van Demian? Laat het me weten in de comments.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

  • GEEF EEN REACTIE

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *