Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact3 tips om gezien te worden [+ video]

Google+ LinkedIn

Veel ondernemers hebben een issue met zichtbaarheid. Dat gold ook voor mij lange tijd. Daarom vertel ik je graag welke gedachten mij hebben geholpen om de stap naar videomarketing te durven zetten. Ook geef ik je drie tips om makkelijker gezien te worden.

Jezelf zichtbaar maken is eng. Je voelt je kwetsbaar.

Dat vond ik lange tijd tenminste wel!

Waarom heb ik tóch die stap om veel meer in the picture te zijn gezet? Kijk, ik realiseerde me op een bepaald moment dat er mensen rondliepen die mijn hulp konden gebruiken. Maar zij wisten niet dat ik bestond. En zo bleef hun probleem (waar ik een oplossing voor had!) onopgelost. Hoe zonde is dat?

Exact hetzelfde geldt voor jou. Het maakt niet uit wat voor diensten of producten je aanbiedt: er zijn mensen die jóúw hulp keihard kunnen gebruiken.

 

Zichtbaarheid als middel

Daarom is jouw zichtbaarheid noodzakelijk. Vertel mensen dat jij een oplossing hebt voor hun probleem. Je wilt ze helpen, is het niet? Ik denk het wel, want als ondernemer met idealen doe je niets liever.

Besef dat die zichtbaarheid niet meer is dan een middel om mensen te bereiken. Laten we het niet groter maken dan het is. En met dat in mijn achterhoofd had ik ineens de moed om die drempel over te gaan.

Ook jouw zichtbaarheid is nodig als jij van betekenis wilt kunnen zijn.

 

Praktische tips

De motivatie gevonden? Dan over tot actie. Met de volgende tips word jij gemakkelijker gezien.

  1. Als mensen je keer op keer op keer langs zien komen op foto’s en in video’s, krijgen ze het idee dat ze je al een beetje kennen. Daarmee komen ze een stapje dichterbij. Marketing en verkoop gaan over vertrouwen, en dat vertrouwen groeit naarmate mensen je vaker hebben gezien.
  2. Jouw unieke visie maakt jou onderscheidend. Deel dus die visie. Wees niet bang om kleur te bekennen, een standpunt in te nemen en daarover te vertellen. Als mensen zich in jouw ideeën herkennen, willen ze graag met je gaan werken. Met JOU en niet een ander.
  3. Vertel over je eigen worsteling. Welke moeilijkheden heb jij zelf gekend? Ga niet vertellen over een verstopte wasbak als je geen loodgieter bent of wasbakken verkoopt. Vertel over problemen waarin jouw doelgroep zich kan herkennen. Dan kunnen ze zich met jou identificeren. Je wordt een soort rolmodel, en dat hoort ook bij dat stuk vertrouwen.

 

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Het komt erop neer dat je jezelf laat zien (letterlijk) en dat je iets van jezelf laat zien (figuurlijk).

Wees zichtbaar en laat zien dat jij dezelfde reis maakt als jouw potentiële klanten. Je weet waar je over praat; je bent alleen al wat verder. Dat wekt niet alleen vertrouwen, maar mensen gaan daardoor ook meer op zichzelf vertrouwen. Want als jij daar kan staan, waarom zouden zij dan niet hetzelfde kunnen bereiken?

Gun je potentiële klant dat gevoel.

Licht uit, spot aan!

 

Ik zou het top vinden als je een reactie achterlaat en met me deelt of jij jezelf al durft te laten zien.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn


Warning: Use of undefined constant format_comment - assumed 'format_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ideaalin/public_html/ninkevanderleck.nl/wp-content/themes/lc-blank/single.php on line 35

Loopgids Maarten

Hoi Ninke,Ik ben zopas met mijn videopost's gestart sinds 2 weken. Met de smartphone en statiefje lukt het goed! Ik geloof ook dat je vertrouwen moet winnen bij je mensen van je doelgroep... Ik geniet er van! onlangs heb ik mijn you tube kanaal opgestart en bijna 10 filmpjes te zien... you tube: De Loopgidshttps://www.youtube.com/channel/UCjwkWSBcXOqcja9MPWdv2FQ?view_as=subscriber


Esther

Wow ! Weer een tekst wat mijn wil bevestigd. En vooral die extra motivatie had ik even nodig. Wat een tip, ik zeg doen! Bedankt ninke! Lieve groet Esther


ida

Ik weet het! ik denk/hoop dat het uiteindelijk gaat wennen en part of the job wordt.....


Sandra

Ik ga het ook proberen: ik ga video's van mezelf maken. Niet frontaal, dan krijg ik zo'n konijntje-staart-in-de-koplampen-blik, maar ik ga me laten interviewen. En ik ga onweerstaanbare ondernemers op video zetten die vertellen over hun succes-pitches en hun f*ck-ups ;) Iedere ondernemer heeft een onweerstaanbaar verhaal, dat mag gezien worden!


Serdar Cakiroglu

Ha Ninke,Mooi en helder gesproken betreft zichtbaarheid. Uit ervaring is het inderdaad de beweging die voor beweging zorgt.Groet, Serdar


Francisca

Bibber! maar als je het zo stelt wordt het wel een stuk makkelijker.


Gerold

Bent het volkomen met je eens. Zo wil ik mij online presenteren om meer vertrouwen te scheppen.


Wilma

Doodeng :-) maar je hebt wel gelijk. Het schept een stukje vertrouwen en misschien ook een stukje 'gunning'. Thanks voor je tips weer, Ninke!


Andrea Westerwout

Mensen kijken graag naar mensen


GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *