NINKE

V

Wie ben ik?

Spannende reizen maken samen met mijn man en 3 zoons. Met elkaar iets nieuws beleven. De adrenaline voelen bij een nieuw avontuur. Samen zijn met de mensen waar ik het meeste van houd. Dat was waar ik altijd al van droomde. Het leek ver weg. Of voor iemand anders bestemd. Totdat ik er iets aan toevoegde waardoor ik in actie kwam.

Ik wilde met mijn mannen kunnen reizen, zonder me zorgen te hoeven maken over geld en werk. Mijn ultieme droom: verre reizen maken terwijl mijn business doordraait.

Maar dat niet alleen. Ik ben genoodzaakt om goed voor mezelf te zorgen. Na de geboorte van mijn jongste bleek ik een auto-immuunziekte te hebben. Jarenlang is het een grote uitdaging voor me geweest om me weer lekker in mijn vel te voelen. Ik wil vol toewijding werken, maar het mag niet ten koste gaan van mijn gezondheid.

Omdat ik zo goed weet waarom ik mezelf vrij wil maken, ben ik me heel erg bewust van de keuzes die ik maak. Zo vertaalde ik mijn dienstverlening in online producten. Bouwde ik een team met superstars om me heen aan wie ik met vertrouwen dingen kan overlaten. Ik investeerde in systemen die 24/7 het werk kunnen overnemen. Ik ontwikkelde me als leider van een bedrijf. En ik bleef mezelf steeds de vraag stellen: wat geeft me energie en wat kost me energie? En alles wat niet bruist, daar stop ik mee of besteed ik uit.

Afgelopen zomer maakte ik een prachtige rondreis met mijn mannen. Het was een avontuurlijke reis vol luxe. Een onvergelijkelijke trip. En bij thuiskomst was er 40.000 euro bijgeschreven op mijn bankrekening. Omdat mijn business doordraait zonder mijn aanwezigheid. Wow!

Neem ik je even mee terug naar de kleine Ninke, dan zie je een blij maar verlegen meisje. Ik moest van moeder op judo, om te leren voor mezelf op te komen. Ik wist destijds helemaal niet wat ik wilde. Samen met mijn vader ploegde ik een beroepengids door. Alles wat niet paste, streepten we door. En zo deed ik studies zonder het gevoel te hebben: dit is het voor mij!

Mijn baan in het hoger onderwijs hield na 3 jaarcontracten op. Dus ik begon maar voor mezelf, zonder te weten wat me te wachten stond. Ik had geen klanten, had koffie-afspraken die niets opleverden en zat mijn tijd te verdoen op social media. Ik voelde me gefrustreerd. Ik was toch tot veel meer in staat!

foto-4-ninke

Gelukkig kreeg ik het besef dat ondernemen een vak apart is. Een vak dat ik nooit had geleerd. Ik besloot me te verdiepen in het aantrekken van klanten. Ik bezocht seminars en investeerde in businesscoaching. En zo ontdekte ik de spelregels van succesvol ondernemerschap. En paste ze toe. Vanaf dat moment zag ik mijn bedrijf groeien.

Mijn verwondering over wat ondernemerschap mogelijk kan maken in je leven is oneindig groot. Hoe bijzonder is het dat je helemaal je eigen ding creëert. Dat je er honderden, duizenden mensen mee helpt. En dat je heel veel geld kan verdienen met wat je het allerliefste doet. En dat je met dat geld je business steeds weer verder kan laten groeien. Maar dat niet alleen, ook je leven kan er in korte tijd compleet anders uitzien.

Inmiddels help ik al jaren andere ondernemers om hun business te upgraden. Want als ik ergens van geniet dan is het om ondernemers te leren hoe ze met een simpel businessmodel veel klanten kunnen bereiken, goed kunnen verdienen en een prachtig leven kunnen leiden.

V

Nog wat inside information over Ninke

  • Mijn eerst verdiende geld gaf ik steeds meteen weg. Ik kon het gewoon niet zelf houden. Ik heb echt moeten leren om geld te verdienen.
  • In 2 havo/vwo kreeg ik het zwaar. Ik moest naar de mavo. Ik vond het vreselijk. Ik hoorde daar niet thuis, voelde ik. Deze ervaring heeft het vuur in me aangewakkerd om altijd te gaan voor wat je wilt én te doen wat nodig is. Ik maakte de mavo af, toen de havo, daarna het hbo en toen de universiteit. Ik wist toen al: er is altijd een next level mogelijk!
  • Ik was 2 dagen 27 jaar toen ik voor het eerst moeder werd. Na 5 weken kwam ik er alleen voor te staan. Het was een hele zware tijd, die me ook iets heel belangrijks heeft geleerd: als alles lijkt weg te vallen is er altijd iemand waar je op terug kan vallen. En dat ben jijzelf.
  • In eerste jaar als zzp-er had ik geen idee hoe ik aan klanten kon komen. Om toch wat te verdienen keek ik examenopdrachten na bij het NTI voor 10 euro per opdracht. Dit kan zo niet langer, dacht ik bij mezelf. Ik moet echt gaan leren hoe het anders kan.
  • Super happy word ik van oesters eten aan de Zuid-Franse kust. Met citroen, zwarte peper en een glas sauvignon blanc.
  • Ik wilde graag journalist worden, maar werd afgewezen voor de School voor Journalistiek. Gelukkig maar. Bloggen voor mijn eigen business is veel leuker.
  • Heerlijk vind ik het om in mijn eentje met mijn laptopje een weekend naar een grote stad te gaan om marketingteksten te schrijven. En in een luxe hotel tot in de kleine uurtjes ongestoord te kunnen werken.
  • Ik werkte in de Bijenkorf in Amsterdam op de mannenmode. Truien opvouwen vond ik niks. Maar mannen adviseren was fantastisch. Die lieten dat veel makkelijker toe dan vrouwen. In business is het juist omgekeerd. Waarom eigenlijk?