6 Tips van Dolly Heuveling van Beek om je droomdoelen te bereiken

Google+ LinkedIn

In deze podcast praat ik met Dolly Heuveling van Beek, een ondernemer die van haar idealen haar levenswerk maakt en niet schroomt om haar passie voor haar werk groots uit te dragen. En haar bedrijf gaat als een speer!

Ruim een jaar geleden werd mijn aandacht getrokken door iemand met een heerlijk vertrouwd Brabants accent. Grappig dat mijn Brabantse roots mij bij deze vrouw brachten die niet alleen voor mij, maar ook voor heel veel anderen, ontzettend inspirerend is.

Ik heb het over Dolly Heuveling van Beek. Het afgelopen jaar bouwde ze een prachtige community op en vertienvoudigde ze haar omzet! In deze blog lees je de belangrijkste 6 tips die Dolly heeft voor ondernemers die willen doorbreken. En natuurlijk kan je ook het hele gesprek beluisteren. Droom lekker met ons mee!

 

TIP #1: Richt je op wat je het allerliefste wilt doen

Tien jaar geleden startte Dolly Heuveling van Beek haar eigen bedrijf. Ze was gericht op het krijgen van zoveel mogelijk opdrachten, maar uiteindelijk bracht dit te weinig voldoening.

Dolly realiseerde zich dat ze zich, als ze echt wilde doorbreken, moest gaan richten op wat ze het allerliefste wilde doen. “Dat besef werd zo helder, het bracht zoveel focus, ik kon er niet meer omheen. Ik moest en zou me 100% gaan richten op droomdoelen en meditatie. En dat betekende dat ik al het andere moest loslaten. Heel erg eng!”

Toen ging het snel. In korte tijd lanceerde Dolly haar succesvolle online ‘droomdoelmethode’ en startte ze de ‘meditatie challenge’ waar maar liefst 7600 mensen aan meededen. In één jaar tijd vertienvoudigde ze haar omzet!

 

Dolly_Ninke

 

TIP #2: Laat de energie stromen

Met haar ‘droomdoelmethode’ begeleidt Dolly ondernemers en professionals naar 100% focus. Het brengt ze naar de kern van wie ze zijn en waar ze van dromen. Haar klanten willen een einde maken aan de onzekerheid van het dolen en malen.

De aanpak van Dolly blijkt effectief. “Concentreer je op de vraag: wat wil ik realiseren? Wat wil ik creëren? Daar stuur je je energie naar toe. Het heet Manifestatie Meditatie. Ik heb het zelf in de VS van Gabrielle Bernstein geleerd en het werkt geweldig.”

 

TIP #3: Ga mediteren (om nuchter te blijven)

Hoewel meditatie misschien wat zweverig lijkt, is het volgens Dolly juist het belangrijkste middel om je droomdoelen concreet te maken. Zelf dacht ze altijd dat ze er te nuchter voor was. Inmiddels ervaart ze dagelijks dat ze door meditatie juist zo nuchter blijft!

Meditatie is de ideale strategie voor ondernemers met idealen én een winstoogmerk. Wil je je niet laten leiden door belemmerende gedachten als ‘doe normaal’, ‘ik kan het vast niet’ en ‘straks val ik door de mand’, dan is het belangrijk om je innerlijke stem te vinden.

Dolly: “Je moet je innerlijke kracht versterken. De stem van je intuïtie moeten herkennen. Met meditatie ga je die stem ontdekken.” Denk je nu: ik heb helemaal geen tijd voor meditatie? Of: ik kan niet eens stilzitten en mijn gedachten schieten alle kanten op?

“Het kan gebeuren dat het eerst onrustig is in je hoofd, maar dat gaat meestal vanzelf over. En heb je geen tijd? Drie minuten meditatie is ook al goed”, verzekert Dolly. “Je zal ontdekken hoe fijn en nuttig het is en al snel zal je er meer tijd voor vrijmaken!”

 

TIP #4: Laat je klanten voor je spreken

Het blijft natuurlijk fascinerend: Dolly die de spirituele weg is ingeslagen en ondertussen in razendsnel tempo haar bedrijf verder uitbouwt. Hoe komt Dolly aan al die deelnemers en klanten voor haar programma’s?

“Zorg ervoor dat je  zichtbaar bent op de social media kanalen van je doelgroep. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld graag Periscope. Ik kan er live video’s uitzenden die over de hele wereld bekeken kunnen worden.”

Verder benadrukt Dolly dat het niet nodig is om hard te verkopen. “Laat de resultaten en je klanten voor je spreken. Dan komen mensen naar jou toe wanneer ze er klaar voor zijn.”

 

TIP #5: Investeer in jezelf

De vijfde tip van Dolly gaat over investeren. Ik zeg het zelf altijd tegen mijn klanten: investeer in wat je niet weet, kan of wil.

Dolly vult aan: “Investeer in boeken, cursussen en goede spullen die je werk makkelijker maken. En misschien wel het belangrijkste: laat je coachen. Je hebt anderen nodig om je te prikkelen. Kan je niet meteen de voor jou beste coach betalen, vraag dan een ondernemer uit je omgeving die verder is dan jij.”

 

TIP #6: Neem je verantwoordelijkheid

Wil je grootse stappen zetten, focus je dan niet op het binnenhalen van klanten. “Concentreer je liever op de impact die jij wilt maken. Neem je verantwoordelijkheid als ondernemer: je hebt iets te geven, ga het doen! Richt je energie op jouw waarde in plaats van op de dingen die je tegenhouden. Dan ben je niet bang meer en kan je er voor gaan.”

 

Dolly Heuveling van Beek: het beste van twee werelden

Ik vind Dolly een prachtig voorbeeld van een succesvolle ondernemer die haar idealisme weet te combineren met een zakelijke inslag. Die twee werelden versterken elkaar enorm, en het is inspirerend om te zien hoe Dolly hier op haar eigen manier vorm aan geeft.

Ik ben benieuwd welke van Dolly’s tips jou het meest aanspreekt. Leuk als je me het hieronder laat weten!

 

Meer over Dolly Heuveling van Beek vind je op bureaudolly.nl. Samen met Erica Rijnsburger schreef ze het boek Verborgen Wijsheid – leer de taal van je onbewuste.

 

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • “Concentreer je op de impact die je wilt maken.” Ja, daar voel ik me echt door aangesproken. Juist nu er wat Grote Afleiders in mijn vaarwater zijn gekomen. Bedankt door deze fijne waardevolle tips.

 • Super zeg. Elke keer lees ik weer nieuwe i spirerende en betrokken verhalen via ninke.
  Ook deze tips gaan mee in mijn wensen en toekomstige droom.
  Fijn dat ik gelijk kan bevestigen dat ik totaal geen valkuilen zie maar alleen maar energie krijg van mijn waarde , wensen en talenten.
  Ik ga zeker Door met lezen van deze verhalen.
  Bedankt! !

 • Heel inspirerend en motiverend! Hier en daar beetje herkenning van het boek – the secret.
  Bedankt voor de positiviteit Ninke en Dolly

 • Heel inspirerend. Duwtjes in de rug!! Wil zelf graag een online cursus interieur en decoratie starten. Zat even in een dip wat uitvoering betreft, nu weer goede moed gekregen!

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *