Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactProblemen tackelen doe je zo!

Google+ LinkedIn

Wat is jouw grootste frustratie van dit moment?
Die van mij: dat ik een aantal gave plannen heb waarvoor steeds te weinig ruimte is.
Super frustrerend dat ze gewoon op de plank blijven liggen.

Maar wacht eens: zag ik laatst niet een toffe quote van Einstein?

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

Yes! Elk probleem dat je wilt tackelen, vraagt dus om een ander denkniveau. Wil je het gevoel van frustratie achter je kunnen laten en weer in de flow raken? Daag jezelf dan uit om met nieuwe, creatieve oplossingen te komen.

 

Tot creatieve oplossingen komen

Die oplossingen liggen vaak voor het oprapen. Drie dingen waar ik zelf bergen oplossingen en ideeën vandaan haal:

1. Luisteren naar toffe podcasts als je in de auto zit of de keuken opruimt. Je zou met die van mij kunnen beginnen!

2. Boeken over mindset en marketing lezen. Elke week eentje zou mooi zijn. Laatst tipte iemand mij Blinklist. Superhandig, mocht je van samenvattingen houden.

3. Sparren met gelijkgestemden. Zoals ik in Miami deed bijvoorbeeld. Dichterbij is ook super waardevol 😉 Je wordt enorm beïnvloed door de mensen met wie je het meeste omgaat. Zorg dus dat je je omringt met de juiste mensen. De juiste mensen VOOR JOU.

Creatieve oplossingen door te sparren met gelijkgestemden

Nu ik deze blog schrijf, voel ik mijn frustratie over de nog uit te voeren plannen alweer wegebben. Gewoon omdat ik mezelf even een moment geef om er echt bij stil te staan. Dus nog een vierde manier om aan creatieve oplossingen te komen:

4. Zet een timer op 20 minuten en schrijf alles op wat jouw probleem zou kunnen oplossen. Blijf schrijven tot er echt niets meer komt.

Let op: de beste ideeën komen pas aan het eind 😉

 

Veel succes! En laat me weten: wat is jouw grootste frustratie van dit moment? Kom je al in de buurt van wat creatieve oplossingen?

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *