Hele Dikke Vrouw

Google+ LinkedIn

Als ik loop, gebeurt er veel met me. De energie gaat stromen, ik word creatiever. En hoe moeilijk kan het zijn? Dat kleine stukje van huis naar kantoor dat ik meestal gedachteloos wegtrap op de fiets, kan ik natuurlijk ook lopend afleggen.

Zoals wel vaker met goede voornemens en ideeën, je neemt het je voor en je doet het niet. Je doet het niet, totdat iets of iemand je triggert waardoor je het wél gaat doen.

 

Een bijzondere wandeling

Vanmorgen ging ik wél lopend naar mijn kantoor. Het werd een bijzondere wandeling. Ik vertel je in deze podcast graag over de mooie ontmoeting die ik had met een hele dikke vrouw en het gesprek dat we hadden.

Het is een verhaaltje over dankbaarheid.
Over dankbaar zijn dat ik mijn dankbaarheid heb geuit.

 

Dankbaarheid uiten maakt liefde vrij

Ik geloof dat het uiten van dankbaarheid heel veel liefde en ruimte vrijmaakt. En dat het zorgt voor écht contact. Met de mensen om je heen, maar ook met mensen die je niet kent. Zoals de vrouw uit deze podcast.

Al met al gewoon een verhaaltje van onderweg. En misschien ben jij wel onderweg als je deze podcast beluistert: waar ben jij, right here, right now, dankbaar voor?

 

Ben je enthousiast over deze podcast, je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Hoi Ninke, en ik wil nu jou bedanken voor het delen van dit verhaal! Ik zit momenteel in het proces dat ik mijn bedrijf een nieuwe start gun, na ontslag te hebben genomen… (heel verhaal…komt nog wel :).
  Ik bied trajecten aan waarbij ik psychologische inzichten/kennis toepas in een natuurlijke omgeving; je zou het wandelcoaching kunnen noemen (wandelen is voor mij het middel om het beoogde resultaat te bereiken, geen doel op zich….). Natuurlijk heb ik ook twijfels of ik op het goede pad ben, maar door deze podcast ben ik weer geïnspireerd en voel dat dit het juiste pad is voor mijzelf en mijn cliënten. Het is mijn passie om wandelend de transformatie in te zetten.
  Dank nogmaals voor de bevestiging! Hartelijke groeten, Anja

 • Leuk verhaaltje, weet dat het zo werkt, maar leuk om er aan herinnert te worden. Ben het wel met Renate eens dat de dikke vrouw geen enkele verdere waarde toe voegt, jammer dat je dat zo nadrukkelijk moet zeggen.

 • De boodschap van je bericht is mooi!
  Wat ik wel jammer vind is dat de nadruk zo ligt op De dikke vrouw.
  Je boodschap gaat niet over de dikke vrouw maar over dat iemand je kan trigTioo geren zonder dat je elkaar spreekt.
  Dat je haar hebt aangesproken vind ik mooi. Misschien kan je in het vervolg op een andere manier insteken waardoor je eenmalig noemt dat het een volle vrouw was (klinkt iets aardiger) en dan met “de mevrouw” je verhaal afmaken. Het is maar een tip…

 • Dankjewel, Ninke! Mensen hebben vaak niet in de gaten dat ze, ongeacht wie en waar ze zijn of hoe ze eruitzien, impact hebben op anderen. Door je dankbaarheid te uiten, geef je in feite een stukje geluk terug. En misschien wel op een moment dat de ander dat heel nodig heeft, al denk je dat hij het al helemaal voor elkaar heeft.
  Mooi he! Ik geloof dat dit de basis is voor geluk en begrip tussen mensen.

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *