Hij hoorde me gillen

Google+ LinkedIn

Dit gaat ‘m niet worden, dacht ik toen het licht uitging en we ineens bijna ondersteboven hingen.

Dit was toch voor kinderen van 120 cm en langer? Waarom is dit dan zo eng voor een moeder van 175 cm??

Gisteren was ik met mijn 11-jarige zoon een dagje op pad. Elke kerstvakantie plan ik voor een heel jaar 1-op-1 dagen in met mijn kids, man en ouders.

Het lijkt dan allemaal nog ver weg. Maar voordat je het weet ben je alweer een paar maanden verder en ga je met z’n tweetjes op pad. Heerlijk die quality-time samen.

We gingen naar een nieuwe toeristenattractie in Amsterdam aan de overkant van het IJ: This is Holland.

Bij This is Holland vlieg je als een vogel over Nederland. Omdat het 5D is, worden je zintuigen nogal op de prof gesteld: horen, zien, ruiken, voelen, bewegen. Je zit in een stoel met een rond scherm om je heen. Klinkt suf. Was overweldigend.

Mijn hersenen vonden het nogal wennen. Met scherpe bochten keihard door de lucht sjesen. En dan ineens in een flinke storm terecht komen op zee. Water in je gezicht krijgen, de wind door je haren voelen. Het angstcentrum in mijn brein sloeg op tilt.

Hugo hoorde zijn moeder gillen en riep: “mam, als je opzij kijkt zie je dat we gewoon stil hangen”. Dank je jongen. Dit had ik net even nodig.

Bizar toch hoe je brein tekeer gaat, terwijl je weet dat je binnen bent en naar een film kijkt. Je weet dat de wind gewoon uit een buis komt, net als de druppels water. Ik moest echt mijn best doen om me te laten gaan en gewoon te genieten van deze prachtige vogelvlucht.

Pas toen we weer met beide beentjes op de grond stonden en de lichten aangingen kon ik weer rustig ademen en bedenken hoe gaaf het was.

Het was een fascinerend uitje. Niet alleen omdat we zagen hoe mooi Nederland toch eigenlijk is. Vooral omdat ik me weer eens realiseerde hoe krachtig negatieve gedachten zijn. Hoe je hele systeem reageert als je denkt dat er iets engs gaat gebeuren.

In ons werk als ondernemer hebben we hier continu mee te maken. Al die momenten dat je iets nieuws gaat doen of naar buiten treedt. Of alleen nog maar de gedachte hebt om zichtbaar te worden. Ons brein slaat direct aan.

Doe het niet! Want straks…

krijg je kritiek

werkt het niet

loop je klanten mis

krijg je financiële problemen

gaan mensen je ontvolgen

enz. enz…

Dagelijks komen 70.000 gedachtes langs in ons brein. Wat zo oneerlijk is, is dat we de meest pijnlijke geloven. Terwijl het omgekeerde meestal waar is. Het leven barst van de mogelijkheden en kansen.

Veel ondernemers die ik spreek en niet lekker gaan met hun bedrijf geloven wat ze denken. Daardoor spelen ze het spel klein en beleven ze niet het succes waar ze van dromen.

Ik ben blij dat ik gisteren de 5D experience ben aangegaan. Ook al raasden de angst-gedachtes door mijn hoofd, het was te gek.

Als ondernemer hoef je niets anders te doen. Geef je over aan de business-experience en enjoy the ride. Het is te gek!

 

 

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *