Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContacthoe je veel vaker een JA van je klanten krijgt

Google+ LinkedIn

Ben jij ook blij dat er weer meer ruimte ontstaat? We kunnen weer het terras op, sportscholen zijn open, er is weer beweging.

Een ding is me wel duidelijk geworden in de afgelopen maanden: er is veel ruis weggevallen. Het lijkt wel of mensen beter zijn geworden in keuzes maken. Het is vaak of ‘JA’ of ‘NEE’ en weinig daartussenin. Er wordt minder getwijfeld.

Waar ik je graag bij wil helpen is om die ‘JA’ van klanten te krijgen. Zelf heb ik daar jaren mee geworsteld en harde lessen moeten leren. Maar na lang zoeken heb ik eindelijk de formule gevonden. Nu kijk ik uit naar die verkoopgesprekken. Ik krijg 8 van de 10 keer een JA te horen op mijn aanbod. 

Dus wil jij ook beter worden in verkopen? Dan heb ik hier 3 tips voor je:

Tip 1: Vertel niet wat je doet, maar luister naar je klant

Je bent waarschijnlijk begonnen met ondernemen vanuit je passie. Je biedt een dienst waar je super trots en enthousiast over bent. Maar sluit jouw dienst wel aan op de vraag van je klanten? Daar kom je alleen maar achter door goed te luisteren. Ga niet meteen vertellen wat je allemaal doet en kan, luister eerst naar het probleem van je klant.

Tip 2: Stop met pushen

Wees in je gesprekken ‘commited not attachted’. Als jij een kledingzaak inloopt wil je niet meteen door het winkelpersoneel belaagd worden en kleding in je handen gedrukt krijgen. Maar je wil ook niet dat er totaal niet naar je omgekeken wordt. Dus ook hier, probeer goed te luisteren naar de vragen van je klant en kijk hoe jouw dienst het antwoord kan zijn, zonder pushy te zijn.

Tip 3: Elk gesprek telt

Verkopen is een skill. Het is bijna niemand gegeven om dat meteen moeiteloos te kunnen. Je moet het tijd geven om het jezelf te leren. Elk gesprek met je klanten brengt je weer dichter bij een betere versie van jezelf. 

Als je deze tips toepast in je eerstvolgende gesprek weet ik zeker dat je een verschil gaat merken. 

Veel succes! 

P.S. Laatst ontfutselde Naomi Vlietman (Zakenmeisje) mij in een interview mijn belangrijkste verkoopgeheimen, die ik normaalgesproken nooit deel. Je ontdekt ze in mijn nieuwste podcastaflevering.

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *