Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContact7 manieren om aan droomklanten te komen [+ video]

Google+ LinkedIn

Ideale klanten zijn klanten met wie het goed klikt. Van dit soort klanten kan je er niet genoeg hebben. Maar ja, hoe vind je jouw droomklant?

Ik vind dat je het jezelf echt moet gunnen om met je favoriete klanten te werken.

Zelf merk ik elke keer weer hoe waardevol dat is. Zo kan ik bij ideale klanten helemaal mezelf zijn. Ik voel me gewaardeerd om wie ik ben en wat ik doe, en ik laat moeiteloos de beste versie van mezelf zien.

Mijn droomklanten gaan aan de slag met mijn tips en suggesties. Door hun commitment zie ik ze groeien en behalen ze de beste resultaten.

Dat is zo gaaf!

Inmiddels heb ik een neus voor ideale klanten, maar dat is wel eens anders geweest. Daar wil ik je kort iets over vertellen voordat ik je meeneem naar de 7 tips om meer droomklanten aan te trekken.

 

Geen gezeur meer a.u.b.

Misschien herken je ze wel, de klanten die jou helemaal leegzuigen. Je hikt aan tegen elke sessie. Er is gezeur en gedoe om afspraken, om betalingen.

Maar bovenal zorgen deze niet-ideale klanten ervoor dat jouw energie weglekt.

Ik heb goed nieuws voor je: je hoeft dit niet te doen. Je mag besluiten om voortaan alleen nog maar met mensen aan de slag te gaan met wie het werkelijk een feestje is.

En je zal merken: zodra je je focust op ideale klanten, dan blijft de energievretende klant vanzelf weg. Want die voelt zich niet meer aangesproken.

 

Ambitieuze ondernemers met de juiste mindset

In het begin trok ik drie soorten klanten aan.

Allereerst waren er de superstarters: startende ondernemers met enorm veel ambitie. Dan had je de doorgroeiers die al lekker aan het ondernemen waren, best ook mooie resultaten behaalden maar echt naar the next leven wilden. Top!

Maar ja, ik trok ook de ploeteraars aan. Je snapt het al, met deze groep had ik het heel zwaar. Deze ondernemers blijven rondjes draaien, zijn niet in staat om in mogelijkheden te denken en kansen te pakken.

In mijn ogen zit de mindset bij de superstarters en doorgroeiers helemaal goed. Het zijn mensen die net als ik willen groeien: ze zijn bereid om tijd, geld en energie te investeren om de dingen anders te gaan aanpakken dan toe nu toe.

Maar als je, zoals de ploeteraar, de dingen blijft doen zoals je ze nu doet, verwacht dan geen betere resultaten. Of: doe je wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

Ik besloot dat ik klaar was met de ploeteraars. Ik besloot om mijn bedrijf zo in te richten dat ik alleen nog maar superstarters en doorgroeiers zou aantrekken.

Ik geef je een kijkje in de keuken, zodat je kan leren van de stappen die ik zette.

 

Een strategische weggever

Ik begon bij het begin, bij de plek waar mensen zich aanmelden voor mijn nieuwsbrieflijst. Ik maakte een nieuwe weggever, mijn huidige ebook Doorbreken.

Doorbreken is een woord dat helemaal bij mij past. Het spreekt een bepaald ambitieniveau aan waar je maar net van moet houden.

Ik vertel in dat ebook ook dit verhaal. Ik vertel dus dat ik geen goede klik heb met ploeteraars. Ik moedig deze groep aan om op zoek te gaan naar een andere businesscoach, omdat ik ze niet kan geven wat zij nodig hebben.

Kortom, ik ben ideale klanten gaan aanspreken door openlijk uit te spreken wie die ideale klant is en wie juist niet. Zo simpel kan het dus zijn.

Dit kan in jouw business ook. Doordat er een soort voorselectie gaat plaatsvinden, komen de juiste klanten naar je toe. En de klanten die niet bij jou passen, melden zich niet meer.

Stel je eens voor hoe dat zou zijn!

 

7 tips om ideale klanten aan te trekken

Goed, wat kan je nog meer doen om de juiste klanten aan te trekken?

  1. Stop niet bij demografische gegevens als man/vrouw, leeftijd, woonplaats en opleidingsniveau als je je ideale klant in kaart gaat brengen. Zeker zo belangrijk zijn karaktertrekken en interesses. In mijn beleving is je droomklant iemand met wie je een superklik hebt, iemand die helemaal bij jou past. Je zal zien dat jouw ideale klant best veel op jou lijkt…

  2. Jouw ideale klant moet zich direct kunnen herkennen in jouw weggever. Zie het als een toegangsdeur voor droomklanten.

  3. Stel criteria op: tegen wie zeg je meteen JA en wie krijgt een NEE te horen? Daarnaast zijn er mensen die ik wel wil helpen maar die niet aan alle criteria van mijn ideale klant voldoen. Deze mensen help ik graag door ze door te verwijzen, en daarover kan je afspraken maken met samenwerkingspartners.

  4. Zeg NEE als je niet volmondig JA kan zeggen. Besef dat jij niet-ideale klanten niet optimaal kan helpen. Jouw oprechte NEE is waardevoller dan ‘het toch maar doen’.

  5. Verhoog je prijzen en verhoog daarmee het gemiddelde ambitieniveau van de mensen die bij je aankloppen (ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik werk het liefst met super ambitieuze mensen). Ideale klanten zitten te springen om met jou te werken en investeren graag. Ze zien de waarde van jouw oplossing in en zetten alles op alles om hun investering terug te verdienen.

  6. Spreek de taal van je ideale klant. In welke woorden beschrijven ideale klanten hun probleem, hun grootste droom? Gebruik exact die woorden in jouw communicatie.

  7. Als je droomklanten hebt geholpen, vraag dan of zij mensen in hun netwerk kennen die mogelijk ook jouw hulp kunnen gebruiken. Ideale klanten hebben een neus voor ideale klanten in hun netwerk!

Bij ideale klanten word jij de beste versie van jezelf.

 

Wat doe jij om jouw ideale klant aan te trekken? Welke tips zijn nieuw voor je? Heb jij een andere tip die in dit lijstje thuishoort, dan hoor ik het graag. Laten we vooral leren van elkaar!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *