Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactWat zou de ‘succesvolle jij’ doen?

Google+ LinkedIn

“Success is something you attract by the person you become”. Een prachtige quote van ondernemer en schrijver Jim Rohn en helemaal waar! Wil jij succes naar je toetrekken? Stap dan vandaag nog in de identiteit van de succesvolle jij. In deze blog vertel ik je wat dit voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Veel ondernemers bevinden zich in een soort wachtstand. Ze dromen van meer, maar wachten op het juiste moment om in actie te komen. Om hun prijzen te verhogen. Om die ene klant op te bellen. Om zichtbaarder te worden. Ondertussen maken ze keuzes op basis van waar ze nu zijn, in plaats van waar ze naartoe willen. Herken jij je hierin? Tijd om die switch te maken!

 

Wat zou de succesvolle Ninke doen?

Een paar jaar geleden heb ik voor mezelf het plaatje van de succesvolle Ninke geschetst. De succesvolle Ninke werkt plaatsonafhankelijk, is fysiek en psychisch in balans én kan met passieve inkomsten haar dagelijkse kosten betalen. Drie boxjes die ik inmiddels kan afvinken.

Op momenten dat ik voor een lastige keuze stond, aarzelde of onzeker was, stelde ik mijzelf de vraag ‘wat zou de succesvolle Ninke doen?’. Dit hielp mij om krachtige keuzes te maken. Keuzes, die ervoor hebben gezorgd dat ik…

 • mijn werkplek op de overloop kon verruilen voor een mooi kantoor buitenshuis.
 • ging spreken voor grote zalen met duizend man publiek.
 • mijn prijzen verhoogde.
 • een team ging opbouwen.
 • en inmiddels voorbij een jaaromzet van 1 miljoen euro ben!

Had ik die keuzes niet vanuit de succesvolle Ninke genomen? Dan zou ik haar nooit zijn geworden. Daar ben ik van overtuigd. Dan zat ik nog steeds aan mijn bureau, tussen de wasmanden op de overloop, de hele tijd op internet te kijken hoe andere ondernemers het doen.

 

Stap in de identiteit van de succesvolle jij

Als ondernemer heb je ongetwijfeld dromen. Maar heb je ook een duidelijk plaatje van de succesvolle jij voor ogen? Hoe ziet die persoon eruit? Wat denkt hij of zij? Hoe voelt hij of zij zich? En wat doet de succesvolle jij als het moeilijk wordt?

Er zijn allerlei manieren om dat beeld voor jezelf te schetsen. Iemand die hier een mooie oefening voor heeft, is de legendarische marketeer Dean Jackson. Begin juli, ontmoette ik hem voor de tweede keer op een event. Ik nam er trouwens ook een podcast over op, mocht je benieuwd zijn naar de lessen die ik leerde van deze marketing-boeddha. Terug naar de succesvolle jij. Dean heeft namelijk een simpele manier bedacht om dat plaatje concreet te maken. En dat met één krachtige vraag:

I’m successfull when…

Maak deze zin eens af. Wat moet er gebeuren, voordat jij kan zeggen ‘ik ben succesvol’. Wat moet je daarvoor hebben bereikt met je bedrijf? Hoe moet je je hiervoor voelen? En kijk dan eens naar de klanten die je de afgelopen tijd hebt geholpen, naar bijvoorbeeld de tarieven die je hanteert en vooral naar de keuzes die je voor je bedrijf hebt gemaakt. Zijn dit keuzes die de succesvolle jij zou maken? Of zou de succesvolle jij dit toch anders aanpakken? Food for thought, lijkt mij!

 

Hoe ziet het plaatje van de succesvolle jij eruit? Maakt die persoon andere keuzes dan jij nu doet? Laat het me weten in de comments!

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

 • Heb dezelfde 3 box’s die kan afvinken, Ninke. Maar vind het genoeg geweest.
  Begin benauwd van brhin te worden
  Wil iets meer voor het leven, voor de andere beteken, wil onafhankelijk zijn en het stuur van het leven zelf draaien naar het betekenisvolle leven.
  Ben wel echt aan toe. Ben al enkele tijd met sterke ideeën gaan slapen en word wakker. Elke keer als ik over mij grote project denkt , krijg ik de hele warmelopendestroom door mijn lichaam die lad me met zo veel energie dat zou morgen al in het ondernemen wil instappen …..en niemand meer kan me tegenhouden..
  Heb veel doorzetingsvermogen, sterke wil, zelfdiscipline en drijf , intensie….
  Daar zie ik mijn geluk en daar zie ik succesvolle Olga.
  En Ninke, wil ik je bedanken dat je alle twijfeling die nog in mij waren hellemaal afgebroken en door je voorbeeld en je intensie richt ik me naar de beste uitkomen in het Leven.
  Olga

 • Nienke wat goed dat jij blijkbaar ook het boek “The Secret” hebt gelezen over het aantrekken en creëren van succes in zaken of een persoonlijk doel, zoals bijv. je ideale gewicht bereiken..
  Gedraag je idd of je het al bent en dat je het bereikt hebt! Ben ermee aan het “oefenen”, hihi
  Zit in de ontwikkelingsfase om te gaan ondernemen en leer van jou om ervoor te gaan en mijn ziel en zaligheid te beschermen. Dank voor je inspiratie en motivatie!! Tine

 • Super goed tip!!! Ik vraag inderdaad ook wel eens bij keuzes af: Hoe zou Anthony Robbins dit doen? maar deze vind ik helemaal mooi want zo stap je automatisch al in je nieuwe ik en je trekt aan wat je BENT dus hoe eerder je die nieuwe IK kunt voelen hoe beter. Dank je wel voor een mooi inzicht.

 • Ik heb je vragen in een documentje gezet en ze beantwoord. Het geeft me meteen duidelijkheid, over knelpunten en daaruit voortvloeiende actiepunten. Dit helpt me zeker om te focussen. Hier kan ik mee aan de slag!

 • Wat een mooie vragen Ninke, dankjewel. De succesvolle in mij is onbevreesd en heeft heel veel vertrouwen in de toekomst. De niet succesvolle wordt vooral gestuurd door angst of het allemaal wel goed komt en of ik dit allemaal wel kan. En die wordt natuurlijk steeds sterker naarmate mijn wereld kleiner wordt door hard werken. En gelukkig voel ik een verschuiving van binnen en stap ik steeds vaker in de succesvolle met het vertrouwen. Door jouw blog realiseerde ik me dat dit nog een veel bewustere stap kan zijn. Me dit vaker voorstellen en afvragen. Zo werkt de succesvolle Carla binnen twee jaar half in Portugal en half in Nederland. Zo die staat. Bedankt Ninke

 • GEEF EEN REACTIE

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *