Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactIk schaamde me

Google+ LinkedIn

Soms hoor ik mezelf weer dat ene verhaal vertellen. Over de tijd dat ik met een deken over mijn hoofd in bed lag. Gordijnen dicht, oordoppen in.

Ik had 0,0 % energie en 3 kids. Mijn lichaam schreeuwde om rust en balans. In mijn hoofd wilde ik nuttig zijn. En een leuke, gezellige, actieve moeder.

Het kostte me jaren voordat ik me weer lekker voelde.

Ik deel dit verhaal sinds een paar jaar in mijn marketing, bijvoorbeeld in webinars. Daarvoor deed ik dat nooit. Alleen een aantal mensen in mijn privéleven wist ervan.

Waarom ik er niet eerder over sprak? Ik schaamde me!

Ik wilde sterk overkomen. Ik wilde niet zielig gevonden worden.

Vertellen over je eigen shit is altijd een beetje dubbel vind ik.

Van de ene kant maak je het je volgers en klanten makkelijk om zich bij je aan te sluiten als ze zich een beeld van je kunnen vormen. Als ze zich in je kunnen herkennen.

Zo werkt het ook bij mij. De trigger die er bijvoorbeeld voor zorgde dat ik me een paar jaar geleden aanmeldde voor de Latverhogers van Eelco de Boer, was dat ik hem had horen zeggen dat zijn ouders verpleegkundigen waren.

Als dochter van een leraar Frans en een verpleegkundige was dat heel fijn om te horen. ‘Als je uit zo’n nest komt, kun je dus wel zakelijk succesvol worden’, was mijn conclusie.

Of dat Lewis Howes 1,5 jaar zwaar geblesseerd op de bank van zijn zus sliep. En vanuit die situatie startte met workshops geven in het gebruik van LinkedIn en 8 jaar later binnen was.

Het zei mij dat ook ik met mijn ‘zwakke start’ genoeg kansen had om big business te draaien.

Aan de andere kant kan ik me er ook aan ergeren dat mensen het nodig hebben om van het drama in mijn leven te horen, om zelf in actie te komen.

Ik hoor mezelf wel eens zeggen in webinars: “moet ik nou ook nog vertellen over de tijd dat ik alleenstaande moeder was? Is dat werkelijk wat je nodig hebt om te beseffen dat ook jij een prachtige business kunt bouwen?”

Want ik geloof dat je van je shit je hit kunt maken. Dat je juist af en toe de bodem moet raken om wakker geschud te worden.

Dat je keihard over je eigen grenzen moet gaan om vervolgens voor jezelf te kiezen en het bedrijf van je dromen te bouwen.

Het leven van een ondernemer gaat niet over rozen. Ben je bereid te leren van pijnlijke lessen en ze zo nu en dan te delen, dan heb je het moeilijkste gehad.

Als afsluiter vandaag deze prachtige quote van Yung Pueblo. Een wijze dichter van nog maar 20 jaar.

“True power is living the realization that you are your own healer, hero, and leader.”

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *