Hoe je ouders invloed hebben op wat je verdient

Google+ LinkedIn

Een tijdje terug werden mijn man Floris en ik geïnterviewd voor de rubriek ‘Geld en Geluk’ in het AD. We vertelden hoe wij bewust bezig zijn met het creëren van een droomleven en welke rol geld daarin speelt. Het artikel zorgde voor een storm aan reacties. Positief, maar ook negatief. De reacties liepen uiteen van ‘inspirerend en verfrissend’ tot ‘materialistisch en pocherig’. Weet je wat? Dat verbaast me helemaal niets!

Mensen praten namelijk niet graag over geld. Het is te complex, te gevoelig, te kwetsbaar. Hoe dan ook, geld roept altijd emoties op. Ook bij ondernemers is geld vaak ‘een heel ding’.

Kijk je naar je money-mindset? Dan valt het op hoeveel overtuigingen je van huis uit hebt meegekregen. Sterker nog, de mening van je ouders kan zelfs nu nog een rol spelen in de keuzes die je maakt voor je bedrijf.

 

Money-mindset en money-blocks

Deze podcast heet daarom ‘Hoe je ouders invloed hebben op wat je verdient’. Misschien heb jij wel geleerd dat geld vooral moet rollen. Dat mensen met veel geld juist vaak asociaal zijn. Of dat het niet netjes is om te praten over hoeveel je verdient. Mijn ouders vonden – en dat vinden ze nog steeds – dat je vooral heel verstandig moet omgaan met geld. In de podcast vertel ik je wat mijn ouders verstaan onder verstandig (hint: iets met parkeren).

In deze podcast deel ik met je hoe ik zelf een aantal money-blocks heb doorbroken én hoe je jouw eigen money-mindset kan onderzoeken.

 

Ik ben wel benieuwd. Welke overtuigingen over geld heb jij van huis uit meegekregen?

 

Enthousiast over deze podcast? Je doet me een groot plezier als je een review achterlaat.

 

Ook interessant voor je:

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *