Over Ninke | Ervaringen | Podcast | Doorbreektips | CoachingContactSamenwerken?

Google+ LinkedIn

Krijg jij ze ook wel eens? Berichten van mensen die je helemaal niet kent en die graag iets van je willen.

Ze vragen je hun project onder de aandacht te brengen bij je volgers. Of willen samenwerken omdat ze denken dat het vast een goede match zal zijn. Of willen gewoon een keertje bellen over een geweldig idee.

Ik snap geen bal van dit soort mails.

Waarom denken mensen dat ze een stuk van mijn tijd, aandacht of podium krijgen als ik ze helemaal niet ken?

Waarom zou ik op dit soort verzoeken ingaan als totaal niet duidelijk is wat ik eraan heb?

Ik weet natuurlijk wel dat de mensen die mij mailen de beste bedoelingen hebben. Misschien is het zelfs wel spannend geweest om op de send-knop te klikken. Want wie een vraag stelt is kwetsbaar. Je kunt tenslotte een NEE terugkrijgen. En dat doet soms een beetje pijn.

Mag je dan niets meer aan iemand voorleggen? Kun je dan nooit meer gewoon de stoute schoenen aantrekken en iemand om een gunst vragen?

Tuurlijk wel! Je maakt alleen veel meer kans als je het anders aanvliegt.

Mijn Amerikaanse businesscoach Lewis Howes vertelde eens hoe hij aan al die de celebrities komt die hij wekelijks in zijn podcast heeft. Hij is maanden en soms wel jaren bezig om contacten te leggen en warm te houden. Hij heeft geen haast. Hij weet dat het opbouwen van een relatie tijd kost. Dat respecteert hij. Mooi hè.

Wil je graag met iemand samenwerken, dan draait alles om het creëren van vertrouwen. De ander moet vertrouwen hebben in jou, in jouw idee en het vertrouwen hebben dat de samenwerking iets waardevols oplevert. En daarvoor moet je iemand wel een beetje kennen.

Het is net marketing. What is in it for me? Dat is de vraag die altijd door het hoofd van je klant zal gaan, hoe overtuigd jij zalf ook bent van je idee.

In marketing gooi je content in de strijd voor het winnen van het vertrouwen van je klant. Wat kun je doen om het vertrouwen te winnen van een gedroomde samenwerkingspartner?

  1. Deel eerst eens iets waardevols. Iets waar de ander door geïnspireerd raakt.
  2. Ga stapje voor stapje de connectie aan. Via social media of de mail. Kom in beeld met waarde. Pas op dat je niet gaat stalken ;-).
  3. Bied je hulp eens aan. Is er iets waar je de ander blij mee maakt?
  4. Heb geduld. Respecteer dat vertrouwen opbouwen tijd kost.
  5. Mocht je merken dat de ander interesse begint te tonen in jou, kun je je idee eens voorleggen.

 

 

Google+ LinkedIn

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *